Уморява ли ви майчинството?

• 75 651
  • 908
  •   1
Отговори
# 675
Всички тодлъри са така, горещи са. С всичките съм спала, вкл. в едно легло, понякога ги използвах, за да се топля в тях, като грейки са. Все едно спиш с котка.

# 676
Как точно се забавлява един човек, който нищо не умее да прави? Седи и гледа телевизия? Ами без музикална или двигателна култура, без знания на езици, какво точно би могъл един възрастен да прави за кеф? Това ограничава и социалната среда.

Не знам дали си забелязала, но има едни предмети, с правоъгълна форма, от хартия. Наричат се книги и се използват за четене. Донякъде наподобяват телевизията. Достъпни са за повечето хора и разширяват културата дори на не най-способните и тренираните.

И не че нещо, но и на стари години може да си намериш хоби, няма нужда да са те тренирали от три годинки нагоре. Може да колекционираш марки.

# 677
Аз не съм кърмила и дъщеря ни винаги е спала в самосамостоятелна стая от 6тия си ден.

Когато сме спали заедно в една стая ( тя в преносима кошара) винаги сме се будили взаимно. Аз спя много леко и всеки шум ме буди, а тя се въртеше, пъшкаше, говореше си насън и си беше шумна.

Бебефонът с камера ми и постелката засичаща дишането й ме държаха информирана всяка секунда как е и дали плаче от задавяне или просто в просъница.

Никога не сме имали проблеми със заспиването навсякъде. И в хотел и в нови домове си заспиваше в отделната стая веднага. Но това се приучава от много ранна детска възраст.

Сега ме уморява повече това, че ляга по- късно и сутрин става рано пак. Все не ми стига съня..

И аз имам познати спящи с 9 годишните си деца, бършещи им дупетата още и хранещи ги защото са злояди. Събират ми очите.
Сз пък имам позната, която спи с 20 годишния си син. Бия ви всички.

# 678
Е мен не, аз имах позната, която на 29 години спеше с майка си и всъщност това стана доста голяма причина за развода и.

Ама нали, между 20 и новородено има един бая дълъг период за съзравяне на нервната система и на майки, и на деца Simple Smile

# 679
Как точно се забавлява един човек, който нищо не умее да прави? Седи и гледа телевизия? Ами без музикална или двигателна култура, без знания на езици, какво точно би могъл един възрастен да прави за кеф? Това ограничава и социалната среда.

Не знам дали си забелязала, но има едни предмети, с правоъгълна форма, от хартия. Наричат се книги и се използват за четене.
Първо, знанието на езици помага четенето на книги в оригинал. Една преведена книга не е същото произведение. Заради това споменавам езиците, които се учат на детска възраст.
Второ, не си спомням кога за последно съм чела книга за кеф, сигурно е било като студентка, тогава имах повече време и се изживявах като интелектуалка. Сега чета професионална литература по цял ден или книги за бебегледане и предпочитам да скачам с парашут в свободното си време. в краен случай новини, за да чилна. При всички положения не ми се чете нищо сложно. Имам някакви аудиокниги, които си слушам, докато се разхождам с бебето, но повечето са някакви поп-психологии за да не ме натоварват.

# 680
Моето става в 6, но в 19:30 е в леглото и ние имаме цялата вечер за нас си. Вярно е, че когато се наложи да я вземем при нас в стаята не може да спи. По цяла нощ се буди.

Иначе от скоро сама се завива. Даже я гледам на камерата, ако се събуди - изправя се, помрънква, после сяда, напъхва се под одеалото и ляга да спи. А от бебе никога не съм я завивала, просто й дойде моментът.

# 681
Уморило ме е и ме уморява всичко друго, но не и детето. Уморяват ме възрастните, уморява ме живота в този му вариант....а децата....те са Свежест....Цвят...преди да станат като нас

# 682
Това, че детето ми ме уморява не значи, че не го намирам за свежест, цвят и разнообразие в живота си. Що за заключение. И нещо, което обичаш може да те измори. Дори повече от другите неща, защото влагам много повече енергия и усилия. Какво да ме уморяват хората? Тях мога да ги игнорирам или дори изключа от живота си.

# 683
  • София
Уморило ме е и ме уморява всичко друго, но не и детето. Уморяват ме възрастните, уморява ме живота в този му вариант....а децата....те са Свежест....Цвят...преди да станат като нас
Това обикновено го твърдят родителите на пораснали деца Joy

# 684
Разговорите с възрастни са си свежест. Както и прекарано време с деца, които не падат върху лицето си.

А може би майката, дето се раздава, дава лош пример на детето и то от цвете става на парцал на свой ред, като стане родител...

# 685
Това, че детето ми ме уморява не значи, че не го намирам за свежест, цвят и разнообразие в живота си. Що за заключение. И нещо, което обичаш може да те измори. Дори повече от другите неща, защото влагам много повече енергия и усилия. Какво да ме уморяват хората? Тях мога да ги игнорирам или дори изключа от живота си.
Говоря в 1- во лице, ед.ч....Споделям моят опит и усещане. Що за заключение ли?!?! Ами моето си заключение, май имам право на такова! Теб те изморява майчинството, но не значи че и мен трябва да ме изморява. За това и темата е с въпросителна накрая, иначе ако при всички беше еднакво и майчинството задължително изморяват щеше знака накрая да е удивителен, например....Хубав ден!

# 686
  • София

[/quote]
Аааа, не!Отказвам да повярвам!!!

# 687
Аз не съм кърмила и дъщеря ни винаги е спала в самосамостоятелна стая от 6тия си ден.

Когато сме спали заедно в една стая ( тя в преносима кошара) винаги сме се будили взаимно. Аз спя много леко и всеки шум ме буди, а тя се въртеше, пъшкаше, говореше си насън и си беше шумна.

Бебефонът с камера ми и постелката засичаща дишането й ме държаха информирана всяка секунда как е и дали плаче от задавяне или просто в просъница.

Никога не сме имали проблеми със заспиването навсякъде. И в хотел и в нови домове си заспиваше в отделната стая веднага. Но това се приучава от много ранна детска възраст.

Сега ме уморява повече това, че ляга по- късно и сутрин става рано пак. Все не ми стига съня..

И аз имам познати спящи с 9 годишните си деца, бършещи им дупетата още и хранещи ги защото са злояди. Събират ми очите.
Аааа, не!Отказвам да повярвам!!!
Сега ако кажеш, че го и кърми още...Grinning

# 688
Наскоро една приятелка се уговаряла с потенциална детегледачка, че ще й се налага 1-2-3 пъти в годината да гледа детето и през нощта, защото я пращат в командировка. Жената е семейна позната. Но й казала: Ох, не знам как ще стане с тези нощни смени, защото синът ми живее при мен и досега не съм го оставяла нощем. Въпросното синче е на 40 години 😆

# 689
Еееее това не може да е вярно, отказвам да повярвам.

Общи условия

Активация на акаунт