Уморява ли ви майчинството?

• 75 617
  • 908
  •   1
Отговори
# 705
Що не оставите хората сами да избират как и на каква температура да се чувстват добре?

Напълно подкрепям! Всеки може да прецени за себе си и детето си. Моето си е моржче и е калено. Не ми е приятно някой да ми каже, че е носо и голо посред зима и че ще настине... Както и аз не правя забележка на някой с понавлечено дете. Това си е личен избор на всеки родител

# 706
То и ние сме калени и държа радиатора на 22 С нощем, обаче е студено. През деня постоянно проветрявам и прозорците стоят отворени, дори и през зимата. Отделно, че сме слаботелесни, то и това си има значение. Щом ни е студено се завиваме, щом бебето ми реве от студ и него го завивам. Пък вие, ако искате спете голи и на отворен прозорец!

Последна редакция: ср, 28 фев 2018, 14:21 от Анонимен

# 707
Много ясно, че ще го завиеш при положение, че плаче от студ... Не се впрягай 😉

# 708
  • София
Важното е всеки да спи както му е комфортно и да не се афектира от това как му е приятно на някой друг!

# 709
  • Куциндрел
Моето вече се завива само, ама понякога забравя и стуринта става настръхнало.  Joy Joy Joy Joy
По-зиморничево е от мен, нищо че все го калявам. Явно аз съм морж, знам ли....

# 710
Аз вече писах, че не ставам да я завивам, но ме учуди колко хора спели с чорапи.
У нас се спи на 20 градуса с овлажнител на въздуха към парното. Всички сме били винаги боси и с по еднз тениска. Детето ни също като нас е винаги босо и слагаме чорапи ако ще излизаме с обувки.

# 711
  • Куциндрел
Аз вече писах, че не ставам да я завивам, но ме учуди колко хора спели с чорапи.
У нас се спи на 20 градуса с овлажнител на въздуха към парното. Всички сме били винаги боси и с по еднз тениска. Детето ни също като нас е винаги босо и слагаме чорапи ако ще излизаме с обувки.
И аз спя без чорапи, ама моето дете само пожела преди 2 години зимата да спи с обуто. Лятото ги маха, зимата ги слага. Чакам да започне да спи през цялата вечер завит, че иначе ще бера срам пред бъдещата снаха с тез чорапи. Joy Joy Joy

# 712
На мен ми е все тая кой как спи, странно ми е просто, че се развиха теории, които нямат общо с темата, само от едното завиване на бебе, което културно е помолило за това. Иначе реално всеки може да живее и почива както му е угодно и приятно.

И моят син спеше с чорапи, но по едно време му прищрака, че вече не ще, та има надежда.

# 713
Аз се учудих не толкова за децата ( те спят както са ги сложили, но елек и чорапи е прекалено), а колко възрастни спели с чорапи. Че и с дебели чорапи.

Последна редакция: ср, 28 фев 2018, 15:18 от Анонимен

# 714
И аз спя с чорапи. Дори лете. На климатик и с чорапки Simple Smile Ни съм умряла от това, ни съм се разболяла, ни в твоето легло лягам.

# 715
Къде е драмата при спането с чорапи? и защо е табу и явно признак за не-мъжественост?

# 716
Къде е драмата при спането с чорапи? и защо е табу и явно признак за не-мъжественост?
Не е драма.
Свръх-изнеженост ми е на мен и абсолютно ненужно ако си под завивка и спалнята ти е с нормална Т.
 Боже, добре, че няма да съм свекърва Simple Smile

Последна редакция: ср, 28 фев 2018, 15:28 от Анонимен

# 717
Не съм изнежена. Не съм се разболявала от 20 години.

# 718
  • София
Аз също не боледувам. Но не мога да спя с чорапи, усещането ми е, все едно спя облечена в самолет. Децата ми от 2-месечна възраст са приучени да спят боси. Момчетата - и по хлабави боксери, т.е. нищо, което да подпира тялото плътно, за да им диша кожата.

# 719
  • София
Представям си свекървата да проверява снахата с чорапи ли е, сакън...

Изнежване е да спиш на прекалено усилено отопление. Въобще не вярвам, че ако си зиморничав и с лошо оросяване на крайниците, проблемът може да се коригира с каляване.
Интересното е, че единствената зима, през която съм спала без чорапи беше, когато бях бременна с голямото. То е супер топлокръвно, сварява се, особено лятото, все му е горещо.

Общи условия

Активация на акаунт