Уморява ли ви майчинството?

• 74 617
  • 908
  •   1
Отговори
# 780
  • София
Аз съм на 43 и още не ползвам възглавница за сън. Имам възглавница, но я ползвам за четене на книга или за гледане на телевизия. На децата не съм настоявала за възглавници. Те сами си поискаха в някакъв момент и всички ползват с различни размери (купувахме различни, докато "уцелим" удобната височина), без Малчо. Той още не е поискал, освен една възглавница с кученца, която основно гушка нощно време.

# 781
Общо взето най ме е уморявало винаги недоспиването и бъбренето.

Последна редакция: чт, 01 мар 2018, 16:16 от Анонимен

# 782
Моите деца спяха чак до 5-6 годишна възраст в чувалчета - без никакви протести, нощем ставаха, ходеха до тоалетната и да пият вода и пак се закопчаваха. Чувалчетата им бяха по поръчка шити, защото наистина няма фабрични за толкова големи деца.
Това ми спестяваше доста притеснения през нощта.
Неудобство 1: носехме ги навсякъде по пътуванията, защото и двамата си търсеха чувалчетата и трудно заспиваха без тях.
Неудобство 2: нямаха изградени навици да се завиват самички, затова после беше малко трудно, но за няколко месеца се научиха.

# 783
  • Куциндрел
Общо взето най ме уморявало винаги недоспиването и бъбренето.

То бъбренето не е спирало при нас. Joy Joy Joy
А влезе ли в логорейна фаза ме заболява главата. Все има какво да говори. Mr. Green

# 784
Не че нещо, но "бъбренето" е поведение. Нали уж на всичко се научаваха - научи го, че бъбренето е нежелано поведение. Мисля си, че за едно дете "да се научи да млъква" си е ценна житейска способност. Не знам защо при толкова поставяне на граници и възпитание не си учиш детето да дрънкоти по-малко.

Просто може да започнеш да даваш знаци, че това не е приемливо, защото наистина не е.

# 785
  • Куциндрел
За мен бърборенето не е нежелано поведение.
Ама явно за теб е. Научи ги, без това си по цял ден с тях - ще стоят и ще мъчат.

# 786
Разбира се, че е и напомням- нали все пак целта ми е да отгледам нормални възрастни. Бъбривостта е глупаво поведение. Много ясно, че е нежелано. Така не се води разговор.

# 787
  • Куциндрел
 Joy Joy Joy Joy Joy
Три деца и не си се научила, че бъбривостта е нормална за децата и се израства.
Но може би и аз на твое място бих ги спирала да бъбрят, инак как ще остане време за лаптопа?!?

# 788
На мен пък даже много ми харесва да си говорим с детето, много ми е забавно и интересно, а и тя не говори глупости. Това, че е уморяващо на моменти, не значи, че е нежелано поведение, напротив. Светът все още и винаги ще принадлежи на екстровертите с много повече лекота, отколкото на другите. Защо се бъркат понятията разговорлив и търсещ контакт и социално неадаптиран: едното няма нищо общо с другото. Особено за момиче е доста пагубно да почне да и се натяква да мълчи, да не притеснява, да не досажда.

# 789
  • Куциндрел
На мен пък даже много ми харесва да си говорим с детето, много ми е забавно и интересно, а и тя не говори глупости. Това, че е уморяващо на моменти, не значи, че е нежелано поведение, напротив. Светът все още и винаги ще принадлежи на екстровертите с много повече лекота, отколкото на другите. Защо се бъркат понятията разговорлив и търсещ контакт и социално неадаптиран: едното няма нищо общо с другото. Особено за момиче е доста пагубно да почне да и се натяква да мълчи, да не притеснява, да не досажда.
На мен ми е много забавно да слушам разказите на детето, измисля си сценарии и ги разказва. Аз чат-пат се намесвам, за да отклоня посоката на действието. Laughing

# 790
Моята понякога си измисля, но сега е на етап "какво, защо, къде" и обикновено сама достига до доста интересни отговори, с малко диалог. А и аз се замислям за някои неща покрай нейните въпроси и отговори, а светът ми става още по-интересен. Но тя, както казах, не е дете което да седне да прави шум от идеята да прави шум, просто си говорим.

# 791
Ами имам три деца и не всички са еднакво предразположени към бъбривост. Всъщност най-голямото дрънкало е момчето, а не стои добре. Лаконичният мъж е по-привлекателен.

# 792
  • Куциндрел
Моята понякога си измисля, но сега е на етап "какво, защо, къде" и обикновено сама достига до доста интересни отговори, с малко диалог. А и аз се замислям за някои неща покрай нейните въпроси и отговори, а светът ми става още по-интересен. Но тя, както казах, не е дете което да седне да прави шум от идеята да прави шум, просто си говорим.
Ох, някои от тези въпроси могат да те тушират.
Най-любимо ми е - стоя с гръб към ТВ-то, а малкият гледа. По някое време ми задава въпрос защо този/тази от филмчето така е направил/а. Joy Joy Joy Joy

# 793
Да, особено привлекателен е лаконичният мъж. Сяда срещу теб и ..... започваш да се чудиш как да се измъкнеш културно. Бъбривостта при децата не е нито досадно нито неадекватно поведение. Да не говорим, че през по-тежките години в израстването си е направо полезно за родителите.
Аз бях дресирана, че мълчанието признак на класа и възпитание. Имаше период в който майка ми звънеше на майката на приятелка да научи нещо за дъщеря си. Сега, от позицията на родител на пораснало момче и малко момиче си давам сметка как са ме възпитавали и какъв късмет имам, че децата ми са бъбриви. И не, не дрънкат празни приказки.

# 794
Сега, при майките на първо дете, всяка дума е като златна жълтица, така че не се учудвам, че за тях разговорът е чудо някакво, прозренията на детето- невероятни и интересни.

Но реално имам дете с проблем неспирно дрънкане и гледам да напомням.

А един бъбрив тийн може да замаже и скрие повече неща, отколкото мълчалив.

Общи условия

Активация на акаунт