Уморява ли ви майчинството?

• 75 788
  • 908
  •   1
Отговори
# 315
Набутвам се тук, че има Мамасита. Laughing

Ти пък как намери теми БЕЗ нея дето си била досега Simple Smile

# 316
  • Куциндрел
Набутвам се тук, че има Мамасита. Laughing

Ти пък как намери теми БЕЗ нея дето си била досега Simple Smile
За Истанбулската конвенция.  Joy Joy Joy
Ама там ме плашат опонентите, та тук на малко по-лежерно да дойда.

В момента, ако си лягах навреме, нямаше да се чувствам така олупана през деня. Детето заспива към 21:30, а аз кукувам до 00:00 часа.

# 317
По основния въпрос от темата:Майчинството е изключително уморителна работа.Въоръжете се с търпение.Доколкото чета децата ви са още малки,следва ужасния пубертет,и докато се огледаш идват внуците.Когато и те порастнат,пък никой няма нужда от теб и си хем уморен хем самотен.

# 318
 Аз не разбирам какво толкова не вярвате, че майчинството не уморява някои. Моето беше най-лежерното ми време. Разходки, че дори и скука е имало. Нищо никога не ме е преуморило, или да не ми е останало време, напротив, имах в изобилие и беше най-ползотворната ми почивка. Децата ми бяха оправдание да не се вра в шумни места.

# 319
  • Куциндрел
Зависи от детето и от нагласите на майката.
През първата година на детето, като бях в майчиство, не правих нищо друго, освен да спя, разхождам детето и да се занимавам с него. Обаче се уморявах от скука...

# 320
На мен всяко нещо, което е с давност повече от 4-5 години назад ми се струва като някакъв идиличен период от време, в което всичко е било повече от прекрасно.
Скоро идва периода, в който започвам да пиша как дъщеря ми беше едно прекрасно, лесно бебе и от паметта ми, за щастие, ще се изтрият обиколките посред нощ с истерясало, плешиво чудовищенце в ергораница.

# 321
Еленна, аз съм си водила дневник в първите години на детето, а и постовете ми си стоят и тук.
 Като ваканция беше да гледам само едно дете в майчинство и да няма в микса и работа, логистика и училищни занимания и прочие.

# 322
Не, аз без грам ирония го казвам. Например, сега ми се струва много романтично какво ми се случваше през 2012. Но тогава от стрес по едно време ми капеше косата. Сега, не само за пред другите, а дори и на мен, са ми останали в съзнанието само хубавите спомени на лежерност и щастие.

# 323
Не, аз без грам ирония го казвам. Например, сега ми се струва много романтично какво ми се случваше през 2012. Но тогава от стрес по едно време ми капеше косата. Сега, не само за пред другите, а дори и на мен, са ми останали в съзнанието само хубавите спомени на лежерност и щастие.
Aз явно помня повече лошите неща.

# 324
Да, в това отношение определено има 2 типа хора. Понякога дори мъжът ми се шокира, като почна да си спомням на глас. Пример, обяснявам на едни познати, колко беше лесно и забавно, даже приключенско, да си намерим първата обща квартира. Така го и помня. И след това той ме засича, не пред тях слава Богу, с въпроса защо на цялата тази романтика ревях всяка вечер след поредните обиколени 20-30 дупки на безбожни цени Wink.

# 325
Да, различни сме.
Аз съм реалист и не привнасям романтични нотки в нещата. Просто ми беше по-лесно и съм била на това мнение през 10тте й години. Трудното започва след 3те години майчинство Simple Smile и особено през пубертета.
За този момент ще пиша като дойде.

# 326
Моят мозък има свойството да забравя, за да се щади. Бях оставила само приятните спомени от раждането, но мм ми припомни други неща. След време ще забравя как съм повръщала от умора, заспивала в 9 сутринта облегната на кошарата или как съм се подпирала на количката, за да не падна. След това ще забравя и следващите трудности. И по-добре така, иначе ще гръмна. При това имам доста спокойно дете и огромна подкрепа от баща й, понеже я гледаме сами. Обаче умората се трупа - и физчески, и психически, - колкото и да се старая да забравям Stuck Out Tongue Winking Eye

# 327
Elenna, къде остана митът, че спиш по 3 и половина часа на денонощие:) както всички велики и успешни...

# 328
  • Куциндрел
Aз явно помня повече лошите неща.

И аз така. Даже не си припомням често бебешкия период. Сега е в пъти по-добре.

# 329
Elenna, къде остана митът, че спиш по 3 и половина часа на денонощие:) както всички велики и успешни...

Остана там където и дисертацията: в миналото Simple Smile И сега се случва, но не често и ежедневно. Особено сега би било и доста безотговорно, но не се бой: предстои пак в обозримо бъдеще.

Последна редакция: чт, 22 фев 2018, 20:48 от elenna

Общи условия

Активация на акаунт