Уморява ли ви майчинството?

• 75 802
  • 908
  •   1
Отговори
# 360
Ами зависи, ако са приятелски семейства е ок, познаваш се с родителите и е повод да се видите. Ако обаче не е така е тъпо. Аз си оставям детето само и си тръгвам, но все пак те са вече на 10 и почти на 12.
В по-голяма възраст е по-рядко да са приятелски семейства, децата вече имат и други познанства не е само приятелския кръг на родителите.

# 361
Няма да съм домакиня, в детски център ще е.

А ако дете на 9 е толкова ужасно, че да не може да го оставиш само за 2 часа - ми ще откажеш поканата, а не да ходиш да се рееш над него като орлица...както и да е, странно си е това, ако дете на 9 още има нужда от клакьор, за да се държи 2 часа нормално и да НЕ изисква някакви героични усилия от мен, та да го озаптя.

# 362
  • Куциндрел
Няма да съм домакиня, в детски център ще е.

А ако дете на 9 е толкова ужасно, че да не може да го оставиш само за 2 часа - ми ще откажеш поканата, а не да ходиш да се рееш над него като орлица...както и да е, странно си е това, ако дете на 9 още има нужда от клакьор, за да се държи 2 часа нормално и да НЕ изисква някакви героични усилия от мен, та да го озаптя.
Аз мога и на 6 моето да го оставя и повече от 2 часа на парти. Но понякога не ми е удобно от родителите, ако не са ми близки. Тогава си стоя някъде, правя си нещо и чакам да свърши партито. Но това няма общо с клакьорството или да търча в детския център след детето. Mr. Green Не е толкова страшно да направиш и една маса за родителите, освен ако не ти се свидят средствата да почерпка.

А ти пак си домакиня на партито, нищо че е в детски център.

# 363
рожден ден в център с игри и лазери. И май дори самите родители още не са готови да си оставят децата по този начин. И децата са научени и се страхуват да остават сами. Абе луда работа...
По-скоро не познават теб и детския център.
Иначе и аз не мога да си го обясня. Горното въобще не е отговаря на моите наблюдения за децата на 9.

# 364
[Миналата година на 10-тия рожден ден само една жена настоя да остане с нас и то защото е втората майка -биологичната я беше помолила да заведе детето и да стои с него. Аз нямам против да си говоря с родителите на децата-дори ми е приятно. И преди съм казвала целият ми живот са децата и работата нямам и една минута за други приятелства и социални 6онтакти и а това се радвам да си общувам с другите родители. Но честно казано ми се с видят парите за почерпка. Рожденият ден така удря 500 лв правим го в мол и ми идва скъпо.

# 365
  • София
В тоя ред на мисли, има някаква тенденция детските рождени дни с присъствие на родители да се разтягат все повече. Скоро ме чака пак рожден ден и си мислех, че като е девети, родителите ще докарат децата и ще си ги вземат след 3 часа игри. Но не, пак трябва да се планира маса за родители и те да стоят и да чакат прораснали вече дечища да се наиграят. Става въпрос за рожден ден в център с игри и лазери. И май дори самите родители още не са готови да си оставят децата по този начин. И децата са научени и се страхуват да остават сами. Абе луда работа...

Къде я има тази тенденция? Не и в моето обкръжение.
Водят се децата и след 2-3 часа се взимат.
И на мен ми предстои тази година рожден ден за 9-годишни, но мисля, че вече са големи за детски центрове и ще ги водя на картинг. Досега не съм предвиждала отделно изхранване за родители, не съм и била на такова.

# 366
Е хайде сега, не е до почерпката, а до принудителното седене 2 часа с полупознати хора. И именно това е: че всеки иска да си остави детето, но от някакво неудобство какво ще кажат хората навсякъде висим до децата, когато вече няма нужда.

# 367
За пореден път няколко потребители обсебват тема във форума и тя коренно променя първоначалния си вид. Някои явно страдат от липса на внимание, щом обръщат всяка тема към себе си.

# 368
  • Куциндрел
Значи проблема е, че не ти се общува с други хора. Ще траеш, нямаш избор. Sunglasses

# 369
То и затова уморява майчинството - заради "нямаш избор". Всъщност избор има, само че е нестандартен и върви с доза чувство за вина, но се свиква. И става в пъти по-лесно, ако се намерят начини да се орежат всички тия неща, които са адски неприятни за всички майки, но всички ги правим, защото "трябва" и защото изглежда добре така.

Не знам, освен да се наговорим да спрем да се саботираме една друга. Защото съм почти сигурна, че и на самите родители не им се виси. То и затова по едно време бях спряла да каня, защото се замислих, че както аз вътрешно пъшкам "ох, пак ли рожден ден!", то и за други майки може да е така.

Не, сериозно, хем уж сме ново поколение, готини и смели, а пак е същата работа - трябва, ще търпиш, лесно се мама не става.

И пак пълен конформизъм, в който жените са виртуози.

# 370
Защо да нямаш избор? Аз не помня от кога не съм стояла на детски рождени дни (имам малко свободно време и ми е ценно); мисля, че откакто дъщеря ми беше на 3. Рождените дни ги празнуваме организирано, с аниматори, от нас само тортата в повечето случаи.
Вина не чувствам.
Не каня родители, на поканите изрично пиша в колко почва партито и в колко трябва да ги вземат.
Нямам никакви нерви да се запознавам с родители и да "разменям идеи и опит" с хора, които не са ми приятели.
На работа имам достатъчно социално контакти и ми е достатъчно.
Финансовата страна също не е за пренебрегване. Каним само деца на възрастта на нашите (аниматорите не носят отговорност за деца под 3г.) и това са приятелчета от класовете и спортните занимания на децата. Не наши приятели с деца.
Близки роднини и приятели каним вкъщи, аз приготвям хапки/брускети и леки коктейли и поръчвам кексчета.

# 371
Аз никога не бих лишила детето си от рожден ден само заради моето спокойствие. Живяла съм точно с такава майка, дето нищо не и се правеше и детството ми беше много тъжно. Иначе сега съм се научила да съм актриса и да давам максимум позитивизъм във всички сфери на живота от майчинството до работата.

# 372
  • София
И според мен на никой не му се виси. На първия РД в сегашния първи клас, родителите посрещаха в клубчето и казваха, ако искаме да заповядаме, ако искаме да се разходим - аз хукнах навън преди да са довършили изречението Joy Беше в мол, така че седнахме с мъжа ми в кафето срещу клубчето и си говорихме, идеално ни дойде. През една маса друга майка си пишеше домашното по английски Simple Smile
На следващия РД обаче, хем в същото клубче, същите деца и родители, този път домакините настояваха ли настояваха, ама влезте, ама заповядайте, ама маса ... е, влязох, какво да правя, добре, че с едната майка си имам приказка извън ученическите разговори.
Много мразя да ме карат да влизам, идеален гост бих била за Сирена. Simple Smile

# 373
Защото по някаква причина кармата ме е пратила в микроклимат от хеликоптерни майки, които не биха си оставили детето за 2 часа в клуб. Но може би трябва да пробвам с покана "само за деца". Не, не ми се скъпи за масата. Да, за времето ми и да за два часа в съботен ден. Чувствам се абсолютно виновна да събера хора, които ще се правят на разговорливи, а вътрешно ще ме хейтят, че съм им прецакала уикенда. И аз ще ги хейтя. Та затова питам как става тая работа да оставят децата и да направят нещо приятно за себе си.

# 374
  • Куциндрел
То рожденият ден е на детето, не на родителя. Като е под някаква възраст все поне на рожденника родителите трябва да са там.
Явно търсиш начина да направиш така, че да не ти става неудобно от някакви дейности покрай децата. Ами начин няма да намериш, докато не пораснат.
Няма ли нещо по-значимо, за което да се тръшкаш, а не за някакъв си детски РД?

Общи условия

Активация на акаунт