Уморява ли ви майчинството?

• 75 766
  • 908
  •   1
Отговори
# 435
Контеса, докато не почнеш да харчиш по 100 долара на месец за специални стикери, химикалки и тиксо за календара ти, не те признавам. Една позната имам чувството, че вече само в журнала си инвестира.
Simple Smile

Моя календар си идва със стикерите и самоизтриващият се писец/маркер, а аз харча много за химикали, миризливи маркери, перманентни маркери  в цветовете на дъгата, хайлатърс, 6-7 типа хартия за принтиране, глитер/метални/неон химикалки, тикса за крафт и сума ти чудесии всеки месец. Делим си ги с щерката Simple Smile

Последна редакция: сб, 24 фев 2018, 22:30 от Анонимен

# 436
Здраво, нахранено и сухо бебе не реве.

O, да, реве. Колики, ако е сънено, ако е стреснато или се е превъзбудило, ей така да си изкара нервичките - реве.

А ако календарът се е превърнал в чудовище - има си едно нещо, вика се Jira или Trello, по избор.

# 437
А при вас има ли я манията с bullet journaling?

# 438
днес много ме умори. с класното по немски следващата седмица, контролното по латински и теста по история , плюс домашни, преглеждане и подготвяне по останалите предмети за седмицата. Доста малко време остана за мен.

Само да напомня, че когато бях първи курс,  майката на съквартирантката ми се нанесе за седмица в стаята, да спи на спален чувал и да натиска щерка си да учи и да пише, защото тя сама не може да се организира. И други случаи има, когато таткото се е преселвал при синчето, щото то не може да седне само да решава задачи, така си е свикнало от едно време.

Интересно как се помага по латински, ако майката не го знае примерно. Е, освен ако не е учила немски и латински, като във вица за задгробния живот:)

Но вече почвам да си обяснявам някои неща. Аз лично съм много против ученето с деца отвъд началните трудности, а особено грозна е картинката, когато и студентът още не се е научил да учи.

Bullet Journalling не беше ли онова да си държиш в джоба златните правила за живота на Бенджамин Франклин и точно като него всеки ден да отмяташ колко от тях си нарушавал?

# 439
Винаги около мен е имало връстници, с които са учели родителите. Приемам, че някои имат нужда от това и не смея да съдя, защото докато моето не мине през това, няма как да знам какво ще стане. Отдъхвам си, че знам латински, а мъжът ми старогръцки Wink

# 440
  • София
И най-добрите спортисти имат нужда от треньори,не мислите ли?

# 441
За мен това е пълно табу, много неприемливо нещо. Ако трябва - уроци, но по-скоро бих го оставила да се провали или да има по-ниски оценки, отколкото всичките резултати да са изкуствени и да прекараме години в досада.

Сериозно, и в Харвард ли долитаха хеликоптери да учат с децата си?

# 442
  • София
Учителите са треньорите, а не родителите!

# 443
Аз както вече казах, мога идеално да подготвям олимпийски надежди в някои дисциплини.

Bullet Journaling не знам дали има нещо общо с Франклин. http://bulletjournal.com/get-started/

# 444
Сериозно, и в Харвард ли долитаха хеликоптери да учат с децата си?

Там е модерно родителите да пишат е-майли на професорите от кутиите на децата си и да изнудват за оценки, както и да заплашват декана с адвокатите си.

# 445
  • Ямбол
...
Аз пък споделих за темата на мъжа ми, той пита къде е бащата на децата?
Как къде, при другите бебета.

# 446
Уф, тоя bullet journal е такава досада...аз имах навик всяка сутрин да пиша 3 страници stream of consciousness, не кратки записки за битовизми.  А сега всеки ден запълвам по няколко страници с експресивни шарки и боички. Така де, малко да вържа съзнанието с някои неизследвани резервоари от усещания и смисъл. Тия списъчета биха ме изнервили до крайност, накъсват мисълта и те вкарват в т. нар. "реален свят". Чисто ядене, перфектно подреден ден, снимай в инстаграм, получи лайкове, прережи си вените с ластичка...

# 447
https://www.amazon.ca/MotherWord-MWMK01-28-Ultimate-16-Month-Mag … SAVB627DATVQQ6TGP

Ето какво представлява календара.

https://www.youtube.com/watch?v=MjyFXvJ7f84

Последна редакция: сб, 24 фев 2018, 21:53 от Анонимен

# 448
  • Ямбол
Все още помня всичко, часове, програми, на децата също знам програмите, на моя клас, предстоящи събития, срещи, лекари, прегледи, състезания, съвещания, срокове и още какво ли не.

# 449
Този календар е готин, бих си го взела.

Аз не мога да водя никакви журнали, дневници, бележки. Всичко ми е организирано по съвсем друг начин в главата и е факт, че до скоро дори не си записвах каквото и да било.

Но от 5 години насам прогресивно разчитам на ел. календар иначе съм заникъде. Да кажем, че остарявам.

Общи условия

Активация на акаунт