В момента чета... 57

• 86 026
  • 743
  •   1
Отговори
# 300
  • Mediterraneo
Не си причинявайте Гришъм с "Да играеш за пица", ако нямате поне мъничко интерес към американския футбол!
Снощи започнах нещо, ама даже не се сещам какво... Ще се връщам явно.

# 301
  • София
Прочетох "Спящите красавици" и така да ми хареса книгата! Честно казано, не го очаквах Simple Smile
Разбирам всички, които са малко недоволни от клишираните и поизтъркани теми за домашното насилие, за оръжието, вечната борба между доброто и злото, но аз така потънах в романа, че тези моменти хич не ми попречиха. Припомних си как четях Кинг като тийнейджърка и колко ми харесваше Simple Smile

ПП: случайно попадам на екранизацията по "Зеления път" и си мисля:
Скрит текст:
и тук затвор, само че с мишка, а в "Спящите красавици" беше с плъхове Simple Smile)) Кинг си има своите любими теми.

Последна редакция: сб, 17 мар 2018, 22:21 от Вени***

# 302
  • София
Отдавна не съм писала.

Много харесвам Дан Браун, обаче "Произход " до самия край ми вървя безкрайно бавно и като цяло изобщо не ми хареса. Бих казала,че за мен лично е най-слабата му книга, въпреки че не малко хора я оцениха положително.

Скоро свърших с "Бьорнстад", определено ми оправи вкуса, нямам търпение да прочета втората част.

Сега чета "Виновни до доказване на противното" на Лиан Мориарти.

# 303
  • Mediterraneo
Снощи по късно съм започнала Мис Каприз, върнах се да прочета, че не си спомнях някои неща( явно умората си е казала думата). Никак не започва зле, днес успях доста да напредна. Ще видим как ще се развият нещата.

# 304
Аз приключих "Вдовици в четвъртък" на Клаудия Пинейро  - много добра! Неочакван край и има доста неща върху които да се замислиш. Чудя се дали да не я прочета още веднъж, сега като знам края.

# 305
О, супер, и аз ги планирам Вдовиците.Simple Smile

Последна редакция: нд, 18 мар 2018, 10:39 от Cioccolata

# 306
  • София
Angel_Dust, казах ти Wink

Аз си продължавам с "Пръстът, който те сочи" и за пореден път се убеждавам как историческите романи не са моето нещо. Така да не ме интересува Реставрацията в Англия, че няма накъде повече :/ Добре че Пиърс поне пише на ниво.

Каза ми, но кой да слуша Relaxed

Явно ще прочета купчена книги около нея  Simple Smile Започнах Скандинавската митология на Геймън... Wink

Последна редакция: нд, 18 мар 2018, 11:44 от Angel_Dust

# 307
  • Belgium

Явно ще прочета купчена книги около нея  Simple Smile Започнах Скандинавската митология на Геймън... Wink

Да, и аз ще прочета сума ти книги около Пиърс. "Скандинавската митология" е много симпатична, чете се за 2 следобеда (или един дъждовен ден като днешния Grinning ).

Прочетох "Художник на променливия свят" от Казуо Ишигуро. За пореден път се убеждавам, че той е един от любимите ми автори Purple Heart Кротък, тих, умозрителен роман за вината, за хората на изкуството, за Япония след края на Втората световна война. Лее се като поточе в източна дзен градина, чете се се страшно бързо. И е пропит с толкова нежна светлина, въпреки тежката тематика, че ми иде просто да го прегърна - и Ишугиро, и романа Simple Smile Обичам го този автор, остават ми само две непрочетени книги от него, едната вече я имам на хартия на английски.

И тъй като калта и въшките на Англия през XVII-ти век продължават да ме мъчат (да, за Пиърс мрънкам пак), ще продължа да се разведрявам с малка доза тийн литература и "Уил Грейсън, Уил Грейсън" на Джон Грийн и Дейвид Левитан, която си купих на благотворителния базар на Аз чета Simple Smile

# 308
Миналата седмица я прочетох и ми хареса. Досега умишлено избягвах Мориарти, защото мислех, че пише женски бози. Simple Smile

# 309
  • София
Миналата седмица я прочетох и ми хареса. Досега умишлено избягвах Мориарти, защото мислех, че пише женски бози. Simple Smile

Aз съм чела другите и две издадени в България книги, без " Големите малки лъжи ", защото там изгледах сериала, който много ми хареса също. Simple Smile

# 310
  • София
И аз чета Художник на променливия свят, много приятна. То аз и не съм очаквала нещо друго от Ишигуро. Речта се лее направо.

Последната на Сафон ме измъчи с тоя дребен шрифт. Накрая вече не ми се четеше.

# 311
Лу, ти си тръгнала да четеш биографията на Джон Грийн отзад напред hahaha Така де, няма да съм единственият тук, който чете книгите по този начин вече с няколко автора подред Mr. Green Така ще го чета и аз, само да ми дойде музата да почна "Костенурки до безкрая", че виси на рафта ми вече не знам си колко време.

# 312
Днес ще започна една от двете: "Три секунди" и "Номер 8". Има ли значение от коя ще започна?

# 313
  • Пловдив
Приключих "Фатална изневяра" на Джон Лескроарт.
Добре поднесена история, но финала ми развали удоволствието от прочита й. Или ще има продължение /което е много съмнително, защото ще трябва бая да се поработи по него за да прилича на книга/, или просто ще си е без край

# 314
  • София
Аз приключих "Зовът на костите" и въпреки че вчера се бях зарекла да не го правя, не мога да й дам друга оценка освен 5* Blush

Ето какво ме подразни в книгата...няма нищо, което да е свързано със самия случай в книгата, но го слагам в скрит текст.

Скрит текст:
Адски много се издразних на Амая Саласар. Полицейска инспекторка с четиримесечно бебе, която се връща на работа . До средата на книгата по цял ден или ровеше из останки и кости на трупове, или тичаше до вкъщи да кърми бебето , а след това  пак тича на работа да рови в кости и трупове.... No Mouth
Някакви глупости се промъкваха от рода на адаптираното мляко е "гадост"... No Mouth Накрая все пак се отказа да кърми и горчиво плака "със сълзите на провалилата се майка". (Сякаш кърменето или невъзможността или изборът да не кърмиш бебето си определят успеха или провала ти като майка??!! Бляк!!)
И всичките тези глупости  на фона на една комична розово-арлекинска линия с обожател на инспекторката, красавец-съдия, който я ухажва. Тя се държи като гимназистка  -харесва го, ама не й стиска да изневери на мъжа й....

Изобщо, добре че тези глупости престанаха, защото нямаше да я издържа до края!

Иначе самата история е повече от супер!!!
Много, много ми харесва! Simple Smile

Последна редакция: нд, 18 мар 2018, 16:08 от Happy Mijjj ツ

Общи условия

Активация на акаунт