В момента чета... 57

• 85 688
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
  • В свой си свят :))))
Може да ви се стори малко инфантилен моят избор, но наскоро случайно попаднах на "Маншон, Полуобувка  и Мъхеста брада", 2 книги, които успяха да ме върнат в детството, назад във времето Heart

# 541
Аз прочетох първата си книга от автора Стивън Кинг и това беше "Зеленият път". Изненада ме, също както и филма. Много мисли и послания ми поднесе, които дълго време ще помня.
Сега подхванах "Бъдещето на ума" на Мичио Каку. Много интересно четиво:)

# 542
  • Секс, спорт, политика, религия - не коментирам...
Българска фантастика - препрочитам отново, като започнах с Николай Теллалов - Да пробудиш драконче

Последна редакция: нд, 08 апр 2018, 23:57 от BGdedi ®

# 543
  • София
Току що довърших "Дневник на утрешният ден" от Сесилия Ахърн. Въпреки че се оказа тийн
съм очарована. Най-смислената съвременна тийн книга, която ми е попадала - като изказ,
разсъждения, послания. Води се драма, но всъщност има и фентъзи елемент, засяга доста
проблемчета на съвременното общество ....

# 544
  • София
Червеното пиано  на Джош Малерман започнах. Съвсем в началото съм, още никакви впечатления нямам.

# 545
  • Belgium
Може да ви се стори малко инфантилен моят избор, но наскоро случайно попаднах на "Маншон, Полуобувка  и Мъхеста брада", 2 книги, които успяха да ме върнат в детството, назад във времето Heart

Изобщо не ми се струва инфантилен избор, това ми е една от любимите детски книжки Simple Smile Препорочитала съм я няколко пъти.

Аз прочетох "Младост" на Паоло Сорентино. Не очаквах кой знае какво, защото това реално е сценарият на филма на хартия, но доста ми допадна. Препоръчвам (първо филма, после книгата) - написана е с фин усет, едри щрихи и засяга вечни въпроси като остаряването, спомените, кариерата, каква следа ще оставим след себе си.

След месец тежка борба приключих и "Пръстът, който те сочи". Направо камък ми падна от плещите. Аз имах усещането, че съм я чела поне 3 месеца. Fearful Идеята е интересна и мащабна, но на мен самата история ми беше мега скучна, на всичкото отгоре трябваше да чета за едни и същи събития от 4 гледни точки, което съвсем ме уби. Ако обаче човек го грабне историята предполагам, че ще остане доста доволен.

# 546
Здравейте,

Приключих "Бьорнстад", много трудно ми вървеше до средата, после я дочетох лесно, но за мен е най-слабата на Бакман. Уве, Бабата и Брит Мари ми харесаха (в тази последователност).

Сега започвам "Да четеш Лолита в Техеран", самата "Лолита" преди години не успях да дочета, може би ще и дам втори шанс, но тогава не успях да я довърша.

# 547
Здравейте, момичета! Прочетох След теб на Джоджо Мойс и иситната е, че не останах много очарована.
Определено Аз преди теб ми допадна повече. Сега започвам да чета Кладенецът на Веселина Седларска.

# 548
  • Mediterraneo
Най- после подхванах втората книга от трилогията Чаената роза на Дженифър Донъли, Зимната роза. Първата много ми хареса, тази също не й отстъпва. Много обемна, но пък неусетно свършва. Вероятно ще прочета веднага и третата, за да я завърша.

# 549
Чета " Девети ноември" на Колийн Хувър. Както винаги, обожавам я, а още съм в началото.
Покрай тези празници не ми остана време да чета. 😀
Дали се очертава да излезе друга нейна книга на бг. език?

# 550
 Препоръчвам "Произход" на Дан Браун.

# 551
  • В свой си свят :))))
Препоръчвам "Произход" на Дан Браун.

Не знам...на мен ми се стори леко разочароващ, може би, защото имах по-голени очаквания.... а БГ изданието е пълно с правописни грешки...чак детето ми го забеляза....

Някой мнение за Пол Дохърти "Шпионите на Собек"?

# 552
Пол Дохърти пише много интересно.

# 553
Прочетох Повелителката на метлата, много ми хареса. Написана с чувство за хумор и държи в напрежение до края. Свърших и Пайнс Живи или мъртви. През цялото време ми се струваше позната, но не помня да съм я чела преди. Хареса ми, макар и да е доста шантава.Продължавам с втората част.

# 554
  • Wonderland
Аз зарязах "Тъмно, почти нощ" на Йоанна Батор - не ѝ е било времето да я чета сега явно, ще опитам да я продължа  по-нататък. Мъчих я две седмици и хем не ми вървеше, хем ме "задушаваше"  и не ми се четеше нищо друго.

Завършихи "Говори" на Лори Халс Андерсен. Много тежка книга. Главите са кратки, самата книга също не е много обемиста. Чете се обаче трудно (предвид засегнатата тема очаквах дори да е още  по-тежка, отколкото беше) - трудно е да отгръщаш страниците и да продължиш  да четеш нататък, когато знаеш какво  се е случило и защо главната героиня - Мелинда се е затворила в себе си и не говори. Просто изтръпвах всеки път, заедно с героинята, когато ТО(Й) се появяваше между редовете.  Отдавна не бях чела книга "на един дъх"! 5/5 звезди в GR.

Сега ми е много трудно да избера какво да чета. Confounded Мисля да започна "Майсторът на играчки от Краков" на Рейчъл Ромеро.

Общи условия

Активация на акаунт