Обсъждане на имотни обяви

• 77 779
  • 763
  •   1
Отговори
# 210
Вярно, каква е логиката да се опитваш да продадеш нещо, да не можеш и да му вдигнеш цената. Подозирам, че е заради следната схема: ако е имало хора, които са харесали апартамента, но му се колебаят, след това драстично поскъпване може и да решат, че все пак го искат и да почнат да се пазарят за първоначалната цена....

# 211
Не мен ми харесва доста този апартамент. Въпреки скосяванията не изглежда схлупено, иначе е супер локейшън, хубаво разпределен, просторен, много хубави прозорци. Обзавеждането не е по мой вкус, но се преживява. Но последен етаж и с този асансьор.. :/

# 212
Не мен ми харесва доста този апартамент. Въпреки скосяванията не изглежда схлупено, иначе е супер локейшън, хубаво разпределен, просторен, много хубави прозорци. Обзавеждането не е по мой вкус, но се преживява. Но последен етаж и с този асансьор.. :/
Всички снимки са деформирани и разтеглени, именно за да дадат илюзията за простор. И са старателно обработени цветово. От тях никаква представа не може да се добие нито дали е добре направено, нито дали е схлупено, трябва да се види на място. Красиви картинки във фотошоп - може и да е хубаво, но от снимките не е ясно. И подозирам, че все пак е схлупено, иначе нямаше да разтягат/деформират  така безобразно снимките. Отделно етажа и асансьора, но това последното май се смята за бонус - да ти влиза асансьорът директно в апартамента, т.е, не минаваш през общи части.
За цената - бил е обявен, не се е продал, междувременно собствениците чули, че цените много са нараснали и за да не се минат, и те я качили. Явно не бързат.

milittana, за мен частта около Златовръх винаги е била презастроена и подобна на частта над басейна Спартак, не съм имала друго мнение за нея.

Последна редакция: чт, 01 мар 2018, 17:58 от Анонимен

# 213
Това "нещо" май е на партер? https://www.olx.bg/ad/malomeren-dvustaen-apartament-ID7l4zF.html#274d3fa0ba

Тази обява ми се видя с разумна цена: https://www.olx.bg/ad/dvustaen-apartament-v-lyulin-ID6Vrvh.html#5414404a6a Но е баш между двете метростанции, на около 13 минути пеша

# 214
Всички снимки са деформирани и разтеглени, именно за да дадат илюзията за простор. И са старателно обработени цветово. От тях никаква представа не може да се добие нито дали е добре направено, нито дали е схлупено, трябва да се види на място. Красиви картинки във фотошоп - може и да е хубаво, но от снимките не е ясно. И подозирам, че все пак е схлупено, иначе нямаше да разтягат/деформират  така безобразно снимките. Отделно етажа и асансьора, но това последното май се смята за бонус - да ти влиза асансьорът директно в апартамента, т.е, не минаваш през общи части.
За цената - бил е обявен, не се е продал, междувременно собствениците чули, че цените много са нараснали и за да не се минат, и те я качили. Явно не бързат.

milittana, за мен частта около Златовръх винаги е била презастроена и подобна на частта над басейна Спартак, не съм имала друго мнение за нея.
Може да ви се стори смешен моят критерий относно обсъждания апартамент на Козяк, но той за мен не е удобен. Просто ако живеят двама души - всички вещи ще са отвън, няма никакви шкафове, буквално всяка четка за зъби в банята, всяко бурканче крем за лице са на показ. Какво остава за повече хора. Иначе като за картинката е добре. Кухнята и на мен ми харесва, но само това не става на тази цена. Това за вдигането на цената като тактика за продажба на по-ниската обявена е много вероятно, сигурно е така.
Попеа, Златовръх има много добра ширина и прекрасни дървета по нея, но от нея на  югоизток  е безобразно застроена вече. Нещо ми подсказва, че и другите НС наоколо ще са с такова отстояние - двуметрово едно от друго и на калкан. Уличката иначе е била много хубава, но вече не е според мен. А цените са в небето.

# 215
Тази обява ми се видя с разумна цена: https://www.olx.bg/ad/dvustaen-apartament-v-lyulin-ID6Vrvh.html#5414404a6a Но е баш между двете метростанции, на около 13 минути пеша
Това е близо до нас. На 10-12 мин от метростанция Люлин е, правилно си се ориентирала. Мястото е доста приятно. В двора на това училище бягам понякога. Grinning Няма цигани и е на 2 минути от спирка на тролей (само се минава през училището) към Западен парк (2-3 спирки, тролея е редовен и стигаш за 5 мин до централния вход на парка). 12 ДКЦ също е на 2 мин. Детски градини има бол наоколо (дори не съм ги броила). Магазини има много като след месец-2 ще има Т-маркет на 3-4 мин (махнаха магазин Европа, слава богу, сега слагат Т-маркета), градинките в района ще ти харесат, много е просторно. Мисля, че съвсем до този блок имаше една много яка градинка с волейболно игрище. Какво още, какво още... на 3-4 мин има 2 денонощни магазина и денонощна аптека, друго не се сещам сега, но ако искаш, ще ти го снимам, наблизо ми е. Simple Smile

# 216
Ох, аз само гледам Joy Няма пари. Иначе ми хареса, че е "изринат" и влизаш директно да вършееш с ремонта. Само банята не са я показали, ама..

# 217
Ох, аз само гледам Joy Няма пари. Иначе ми хареса, че е "изринат" и влизаш директно да вършееш с ремонта. Само банята не са я показали, ама..
Като гледам всичко е изринато. Да, това е голям плюс. Къртенето е най-досадната част. Вярно, сигурно ще има малко къртене при смяна на контактите и ел.инсталацията, ако не е сменена. Аз бих го взела. Grinning Ама взех вече малко по-нататък и си го изринахме постепенно. Grinning

# 218
...
Попеа, Златовръх има много добра ширина и прекрасни дървета по нея, но от нея на  югоизток  е безобразно застроена вече. Нещо ми подсказва, че и другите НС наоколо ще са с такова отстояние - двуметрово едно от друго и на калкан. Уличката иначе е била много хубава, но вече не е според мен. А цените са в небето.

Това е кошмарна улица за придвижване  -и с кола, и без кола. Паркирани от двете страни коли, двупосочна, постоянно се налагат слаломи между колите и да се изчакват насрещни, а по тротоарите на много места има паркирани коли. Съвсем скоро щели да въвеждат зона, та може и да се оправи поне малко. Ширината й може да е добра, но не и за толкова високи и широки сгради с по три, четири нива над кота корниз, нагъсто разположени, става като в коридор, всякакви форми и фасади, много от тях вече захабени - тя е застроявана активно още от 1990-те.  И сравнително далеч от метрото. Но явно е много търсено място. Според мен, ако ще е тази част на Лозенец, по-добре по преките - Бигла, Кораб планина, Томпсън, Кричим, или успоредните - Якубица, Плачковица, Трепетлика. И по тях има хубави големи дървета, с подобна ширина са, то дървета има навсякъде из Лозенец, Златовръх не е изключение. Но другите улици при същите дадености са далеч по-спокойни откъм движение, освен това са много по-ниско застроени и с повече отстояния, защото са с преобладаващо СС, когато са важели други правила. Златовръх имаше много къщи и я сполетя съдбата на частта над Басейна, където също имаше много къщи и ги застроиха безобразно.
Като гледам всичко е изринато. Да, това е голям плюс. Къртенето е най-досадната част. Вярно, сигурно ще има малко къртене при смяна на контактите и ел.инсталацията, ако не е сменена. Аз бих го взела. Grinning Ама взех вече малко по-нататък и си го изринахме постепенно. Grinning

Инсталациите са сменени, поне според обявата, обаче ако ще се изнася кухня в хола, трябва пак къртене и прокарване на ВиК до хола. Отделно ако ще се усвоява балкон за бокс, пак има доста строителни работи. А и при направени дейности не е ясно какво е наистина направено, как е направено и какво още ще излезе. То при НС на ШЗ има случаи, когато се налага смяна на ВиК преди да се довърши, защото са некачествени или недобре оразмерени. Изобщо само така по снимки и описание трудно може да се каже нещо за необходимите  бъдещи дейности.

Последна редакция: чт, 01 мар 2018, 21:26 от Анонимен

# 219
Къде мога да видя този план за булевард в СГ до НСА ,че сме си харесали точно там.
Като потърся ми излиза само това https://gradat.bg/news/2008/04/30/491810_novo_krugovo_krustovish … fiia/?ref=miniurl , но то е за сградите, които се водят в Дървеница по-скоро (новите на ъгъла на бул. Ляпчев и бул. Кл. Охридски). План за онази улица не виждам, иначе с някой познат си го говорехме, явно е клюка Simple Smile

# 220
Мога да ви уверя, че не е клюка, но няма значение. На всички, купили там им се иска да не е.

# 221
Ако свържат Симеоновско шосе с Ляпчев, зад НСА ще е лудница, а новите блокове са много близо до улицата.

# 222
  • София
Къде мога да видя този план за булевард в СГ до НСА ,че сме си харесали точно там.
Като потърся ми излиза само това https://gradat.bg/news/2008/04/30/491810_novo_krugovo_krustovish … fiia/?ref=miniurl , но то е за сградите, които се водят в Дървеница по-скоро (новите на ъгъла на бул. Ляпчев и бул. Кл. Охридски). План за онази улица не виждам, иначе с някой познат си го говорехме, явно е клюка Simple Smile
То към Кл.Охридски  има Ул Крикор Азарян .Иначе по тази нова улица трябва да бутат къщи ,а те не са стари.

# 223
  • София
В плана, който още не е влязъл в сила, а е "в процедура - разглеждане от ОЕСУТ и корекции" е предвидено продължаване на "Проф. д-р Иван Странски" и с леко заобикаляне на НСА вливане в "Климент Охридски" (поне така го разчитам аз). Ето го плана - в две снимки е. Въпросната улица е най-долу.

https://www.sofia-agk.com/ServerFiles/Zoomify?url=esoft%2Fplanov … dentski_grad_1%2F

https://www.sofia-agk.com/ServerFiles/Zoomify?url=esoft%2Fplanov … dentski_grad_2%2F

# 224
  • София
В плана, който още не е влязъл в сила, а е "в процедура - разглеждане от ОЕСУТ и корекции" е предвидено продължаване на "Проф. д-р Иван Странски" и с леко заобикаляне на НСА вливане в "Климент Охридски" (поне така го разчитам аз). Ето го плана - в две снимки е. Въпросната улица е най-долу.

https://www.sofia-agk.com/ServerFiles/Zoomify?url=esoft%2Fplanov … dentski_grad_1%2F

https://www.sofia-agk.com/ServerFiles/Zoomify?url=esoft%2Fplanov … dentski_grad_2%2F

Това е от 2010 ,ако върви с това темпо няма да съм жива  Laughing Ще ходя утре до общината да питам иначе благодаря за инфото.

Последна редакция: чт, 01 мар 2018, 22:45 от restart007

Общи условия

Активация на акаунт