Обсъждане на имотни обяви

• 77 497
  • 763
  •   1
Отговори
# 390
Панелната гарсониера в Иван Вазов за близо 100 000...Гледам и не мога да повярвам.  Та ние купихме на 940 евро до паметника на Васил Левски... Е, вярно, в темите винаги чета каква дупка е центърът и прочие.... но на мен си ми е добре в центъра и не виждам никакъв недостатък. Извън центъра отивам само, ако е еднофамилна къща.

# 391
Не забравяйте, че в  Медицинска академия учат много чуждестранни студенти, с много добри финансови възможности.
На някой, в чиято държава за тия пари и гараж не може да наеме може да му е дори евтино.
Миналото лято един финландец ми разправяше колко били евтини наемите тук, съпоставени с техните. Друг е въпроса, че не гледа доходите ни, но и какво ли го интересуват, ако не изкарва парите тук.
И все пак за панела, че и на последен етаж, ако ще да е до коня, реалната цена е на половина.

# 392
Предлага незаконно паркомясто с бариера, дори квадратурата му е включена в общите части, поне това коментираха по-горе Simple Smile

# 393
milittana, мисля, че ни се различават разбиранията за удобен транспорт - от 14 ДКЦ до метрото на ситицентъра е 10 мин през парка. И 102 също е наблизо, и спокойно се ходи до спирката на текстилния техникум на България - автобуси и трамвай 7-ца. А, всъщност за 7-цата от 14 ДКЦ е по-удобно от спирката пред НДК. Иначе 1 и 6 са на 1 минута от ДКЦ-то, а 6-цата е доста по-редовен от 1-цата. И не, не са го спрели 6-цата, а минава по линията на 1-цата до пазара Иван Вазов, по Краище. Затова и разредиха 1-цата, откакто пуснаха 6-цата по този маршрут, защото се дублират.

За мен 10 мин пеш до спирката е нищо и не обичам да минава ГТ под прозорците ми. И вътре в уличките на квартала е тихо и зелено. И паркирането все още е възможно, не в частта до ТБГ, а по-навътре. До ТБГ паркират много работещи в синята зона около НДК и правят ад за живеещите. Единственият минус на Иван Вазов е, че не го направиха зелена зона. Но и това ще стане.

алексиана, Иван Вазов има всички предимства на центъра без много от недостатъците му. Пеш си за 15 мин на НДК и пешеходната зона на Витошка, нямаш нужда от кола, а пък е тихо, зелено и с прилични отстояния, и има голям парк на 5 мин пеш. Затова и цените са такива.

Между другото, трамвай 7-ца е много начесто, през 5 мин в делник е, в събота - през 10 мин.

Последна редакция: чт, 08 мар 2018, 17:04 от Анонимен

# 394
  • София
Ние като търсихме преди 4 години, също останахме с впечатление, че в Иван Вазов транспортът не е достатъчен, за да стигаме на работа навреме. Малка част от квартала е до спирки.

Като се пенсионираме, няма лошо да имаме апартамент на тиха уличка, но сега са ни други приоритетите.

Иначе цените не бяха чак толкова различни със съседните квартали като сега.

# 395
Да, не споря, че Иван Вазов е хубав квартал. Живяла съм 2 - 3 години на ул. Димитър Манов, но тези цени са космически. Сега съм в центъра близо до парк Заимов и също ми е удобно. Аз не шофирам и за мен опцията е само пеша Simple Smile

# 396
Според мен до Заимов е много по-хубаво отколкото в Иван Вазов.

# 397
  • София, Bulgaria
Сигурно 70% от обявите в интернет всъщност са си много добри предложения, представени по отвратителен начин.
Хората не се научиха да си мият чиниите и да оправят леглата преди да снимат и това си е. Хайде, ако е частно лице ще кажа не разбира човека не знае/ ама знае да иска 2000Е за панелка/ , но обяви от брокери в безобразни снимки е повече от мърлява работа. Знам, че понякога собствениците се опъват и не вземат от дума, но ако им се обясни нормално, че така губят пари, все ще разбера.

Друго, което не разбирам, така и така ще се местиш след продажбата, какъв е проблемът да го направиш още сега и да изчистиш камарите с лични вещи, които освен да отблъснат бъдещия купувач, нищо няма да ти помогнат.

# 398
Критериите на хората са много различни. Аз се примирих, че идеално жилище няма да имам (материалният свят си  е такъв, не е идеален).
Да, за споменатото от Томева - и аз съм се чудела.. Ходих веднъж на оглед в едно жилище, където беше пълно със стара и развалена храна... Аз ако бях на мястото на брокера, поне щях да я изхвърля и да позамаскирам положението. Веднъж като говорих с една брокерка ми каза "е аз да не съм чистачка?!". Ако аз очаквам да взема няколко хиляди комисионна и особен съм единствен брокер, смятам, че е обосновано и дори задължително да извикам чистачка в този случай.

Винаги съм се чудела защо няма общи критерии за това как да изглежда една обява, явно трябва самията сайт да ги заложи. Обяви без точен чертеж на жилището и без оказание за посоките - почти никаква реална информация не може да се придобие...

# 399
Сигурно 70% от обявите в интернет всъщност са си много добри предложения, представени по отвратителен начин.
Хората не се научиха да си мият чиниите и да оправят леглата преди да снимат и това си е. Хайде, ако е частно лице ще кажа не разбира човека не знае/ ама знае да иска 2000Е за панелка/ , но обяви от брокери в безобразни снимки е повече от мърлява работа. Знам, че понякога собствениците се опъват и не вземат от дума, но ако им се обясни нормално, че така губят пари, все ще разбера.

Друго, което не разбирам, така и така ще се местиш след продажбата, какъв е проблемът да го направиш още сега и да изчистиш камарите с лични вещи, които освен да отблъснат бъдещия купувач, нищо няма да ти помогнат.

Томева, права си, това много отблъсква, обаче пък в доста от имотите си живеят хората до последно. И си имат багаж и си го ползват. И на мен ми е отблъскващо като гледам на снимките детски гърнета окачени на плочките в банята и натъпканият багаж, но съзнавам, че не винаги това има къде да се измести, при положение, че хората са си там. Виж, ако жилището е опразнено - нищо не оправдава разхвърляни вещи в него.

# 400
  • София
Те нека си живеят,но нищо не пречи да поподредят малко от малко,също и да позачистят Sick

# 401
Ей това може да стане много хубаво градско жилище, само терасата му липсва
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15197614757851 … k=3k883v&f1=1  
Добре е представено, само това, че е "четиристайно" не е съвсем така. На това място шумът няма да ме притеснява Simple Smile Цената - нямам представа, още 50% отгоре, за да стане обитаемо.

Последна редакция: пт, 09 мар 2018, 12:52 от Alexiana

# 402
Готино, ама не е Докторски паметник. То по темата "Докторски паметник" доста се упражняват брокерите.

# 403
Те нека си живеят,но нищо не пречи да поподредят малко от малко,също и да позачистят Sick

Когато бях дете, майка ми два пъти продаде и купи жилище, съответно парите от едната продажба финансираха следващата покупка. Помня обаче, че като правихме снимки за обявата, тя искаше жилището да изглежда максимално изпразнено, съответно преместихме всички видими вещи от рафтовете на секцията, снимахме и после ги върнахме обратно. По подобен начин снимахме и останалите стаи. След това 2 месеца трябваше да си прибирам най-педантично всички химикалки, учебници, листчета със записки и всичко да е под конец, защото може да дойде купувач.  Simple Smile На мен ми тежеше, защото тъкмо учех за кандидат-гимназиални изпити, а когато уча, преписвам и си правя материала на планчета, които пък закачам около леглото ми, за да ги гледам. Мина и замина, и апартаментът продадохме, и в желаното училище ме приеха.

# 404
Ако  всичко вътре ще се изрине, какво те топли оправено ли е леглото и измити ли са чиниите?
Апартамента, който купувахме през 2014 не беше ремонтиран от 40 години, и точно тези "недостатъци" замазваха положението.
Гледах изложение, големина на стаи, общи части, светлина, отстояние от съседни сгради, стените, не леглото и мивката на хората.
Като го видях вече празен, с оповръщан от котка под  лошо ми стана и си дадох сметка, че доста повече усилие ще е нужно.

Общи условия

Активация на акаунт