Обсъждане на имотни обяви

• 78 160
  • 763
  •   1
Отговори
# 435
Благодаря ви за мненията! Ще го погледна все пак.
Аз не уточних, че не целя преустройство близкото бъдеще, защото ще живея сама Simple Smile
И понеже бюджетът ми е не особено голям гледах и по-малки кутийки по 45-47 кв. Тук ме притеснява прехода и липсата на тераса, въпреки че евентуално може да се слеят кухнята и хола, а да се прегради нещо като коридор, за да няма преход... Та ще се чудя де, но ви благодаря Simple Smile

Ще изгубиш много квадрати при такова преграждане- - около 5, почти една трета от дневната, и така най-голямата стая ще стане малка, а и без това квадратите са малко. Освен това не е ясно дали стената между хола и кухнята не е носеща и дали могат да се обединят. 

# 436
Какво е мнението на живущите в Надежда 1? Спокойно ли е като квартал. Чувам доста противоречиви мнения, от това че е супер и бързо се стига до центъра, или че е ужасен като квартал. Цените също ми се виждат доста приемливи а наличието на метро е голям плюс. Просто искам да прочета мнение на живеещи там, защото вече се обърках.
Най-вече негативи съм чувала от приятелите ми от Младост. Аз също живея там, но съм под наем и ми предстой покупка. Но Младост е последния квартал в който бих търсила апартамент, не разбирам защо е толкова прехвален. Квартала е доста старичък, в момента ужасно презастроен, трафика няма да го коментирам цените също Simple Smile

# 437
Никога няма да усетиш атмосферата на квартала, ако не се разходиш няколко пъти из него и да прецениш. Чуждите мнения винаги ще бъдат субективни. Аз имам близка, която живее там и ходя да се виждаме. На мен ми се струва доста спокоен квартал и добре уреден откъм транспорт, магазини, поликлиники и с доста по-чисти улици от Младост. Единствено на първа линия до Ломско шосе е по-шумно и натоварено, но не е чак като булевардите на Младост. Не знам какво точно търсиш, но много нови сгради се строят от другата страна в НАдежда 2 и 4 и доста близо до булеварда. Наистина се стига супер бързо до центъра. С метрото ти е около 8 -10 мин. до НДК.

# 438
Благодаря ти petiaivanov , знам че трябва и ще посетя скоро квартала, но едно е да се разходиш за 1час, друго е да живееш там Simple Smile

# 439
Моля! Пропуснах да кажа нещо, което смятам, че не е маловажно. В стратегията за развитие на София е предвидено северните квартали да се развиват със социална насоченост за разлика от южните, където бизнес насочеността преобладава.

# 440
Това какво точно означава, че нещо аз си го тълкувам доста скандално, та да си сверя часовника

# 441
Моля! Пропуснах да кажа нещо, което смятам, че не е маловажно. В стратегията за развитие на София е предвидено северните квартали да се развиват със социална насоченост за разлика от южните, където бизнес насочеността преобладава.

Това дава повод за размисъл, между другото.

-------------------------
Ходила съм с кола до Надежда - не бих казала, че е бързо, но предполагам, че хората са свикнали. Обаче с метрото си светкавично в центъра.

# 442
Това какво точно означава, че нещо аз си го тълкувам доста скандално, та да си сверя часовника
Това означава, че са изградени и продължават да се изграждат и поддържат, например, паркове, градинки, детски центрове и общиински центрове за работа с деца (езици, музика, изкуства)и т.н. това са приоритетите. Направило ми е впечатление, че в тези райони има доста отстояние между сградите и че има доста детски площадки. Ходих миналата седмица до Северния парк. Сигурно не бях стъпвала там от 10 години. Ами на хубавото не мога да кажа лошо! Браво на местната управа!

# 443
Много е хубаво около Северен парк. Самият парк е облагороден. Пълно е с магазини, градинки и всичко необходимо. Метрото е новичко и с него сравнително бързо се стига до Центъра.
За мен лично, въпреки че съм израснала и живяла в Младост над 20 години и си го обичам по всякакви причини, Надежда в частите около метрото и някои части на Люлините в момента са по-приятени за живеене - много повече въздух, градинки, пространство, по-спокойно е. Младост се сцепват да го презастрояват и постепенно става много запушено - проблемът с колите не идва само от висенето в задръствания - малките уж спокойни улички на квартала не са направени за толкова много коли и маневриране. Постоянно някой отнякъде ти изскача. Тротоарите са заети. Много места, които преди съм ползвала за разходка или поне минаване, сега са затворени от нови и нови сгради. Аз се почувствах доста по-добре след като се преместих, въпреки че от време на време се сещам носталгично за Младост, но се сещам за по-стари негови години.

# 444
Благодаря за всички мнения Simple Smile

# 445
Според мен е най-важно да се запознаеш как стои въпросът с криминалния контингент и битовата престъпност, което може да стане само от първо лице - някой, който живее там. Също и дали има цигани, които освен всичко друго се и отопляват на твърдо гориво. Иначе кварталът ми изглежда ОК на мен. Но поне си търси жилище около метрото, защо ако се придвижваш с друг транспорт, поне по моите критерии, не е чак толкова близо до центъра.

# 446
Да задължително е да е близо около метро. А за престъпността не знам, има ли район без такава? Доста е неприятно знам какво е - обирали са ни апартамента, няколко пъти пукане на гуми и други щети по колата...

# 447
А, че няма такъв квартал е ясно, ама например ако наблизо има хора от мацинството, според мен е доста по-вероятно битовата престъпност да е по-голяма. Като цяло бих гледала какво има около блока, има ли запустели постройки наблизо, където да се събират клошари, цигани, наркомани, вечер дали скиторят съмнители типове в района, страх ли ще ти бъде да се прибираш по тъмно и такива неща..

# 448
А, че няма такъв квартал е ясно, ама например ако наблизо има хора от мацинството, според мен е доста по-вероятно битовата престъпност да е по-голяма. Като цяло бих гледала какво има около блока, има ли запустели постройки наблизо, където да се събират клошари, цигани, наркомани, вечер дали скиторят съмнители типове в района, страх ли ще ти бъде да се прибираш по тъмно и такива неща..
Аз ходих два пъти вечер преди да решим. Grinning Има си логика в това, трябва да видиш какво представлява квартала по тъмно и дали се чувстваш спокойна там.

# 449
Хубаво е да се прецени също и вероятността да работиш близо до мястото, където живееш.
Имам няколко познати от Надежда, които обикновено пътуват над 1 час до работа, дори и с метрото.

Общи условия

Активация на акаунт