Обсъждане на имотни обяви

• 77 740
  • 763
  •   1
Отговори
# 315
  • София
На такъв апартамент 25 хил. лв. за ремонт са му малко. Ще се иска цялостна подмяна на електро и ВиК, подове, врати и дограми. Преди 8 години правихме подобно упражнение в сграда от 56-та година, на тогавашните цени и без мебели, ремонтът излезе 30 хил.  
Под дюшемето е сгурия и нивото на пода ще падне поне с 10 см. А само за "кърти и извозва" на това жилище и без асансьор, ще заминат поне 3000-3500 лв.

# 316
Не знам, според мен просто проектът ще е труден, но с добра бригада ще стане, а 77к евро е цената на недооправена тристайка в Люлин, така че си идва изгодно. Дори ремонта да отнеме 40-50 х  лева, това са 20-25 х евро. Все едно да си вземеш ремонтиран апартамент в Центъра за 100 000 евро. Трябва да се види на място. Иначе пише, че е тухла, не е гредоред. Макар че Имоти Доверие са страшни мошеници та не се знае.

# 317
  • София
Имотът е 60 кв.м., което е малък двустаен. С ремонтите ще стъпи с още 20 хил.евро отгоре и става много скъп маломерен двустаен в неособено хубав център.

# 318
Де да знам, не съм особено съгласен. Района хич не е зле, много е близко до метростанция и изобщо няма проблеми с комунисти, евреи и бежанци. На пешеходно разстояние е от всички забележителности и заведения в центъра. Гледам, че е и в "жълтия регион" на гугъл мапс, което значи, че е в района предпочитан и посещаван от туристи. Не знам до колко последният етаж би бил проблем за едно евентуално еърбнб.
Въпроса е, че според мен трябва да се вложат поне 25 хил. евра за ремонт тип "как си трябва" и да се преустрои на тристаен и не е ясно ще може ли да се върне инвестицията от едно 100 хил. евро. В същото време маломерни тристаини в центъра почти няма на пазара, а ми се струва че е търсена ниша.

# 319
  • София
Това след Симеон от другата страна на Витошка е най-лошия център за мен. Дори Колзодуй е по-добре...

# 320
Ъ? Бачо Киро е между Будапеща и Веслец, почва от Дондуков и свършва в "Тоха".

едит: но нека не започваме тоя тип спор. нито е много хубаво, нито много лошо там.

# 321
  • София
Изходната му цена е много. За мен реална цена на жилище в тоя район и това състояние е не повече от 65 хил.евро. То се продава за 77 хил.евро, като се прибавят нотариални такси и брокерски комисионни, после ремонт, става 100 хил.евро. А то е само 60 кв.м.

# 322
Покажете ми двустаен, старо строителство, за пълен ремонт, в този район (около Дондуков) за 65хил. евро и да ходим да го купуваме.

# 323
65 хиляди евро би било май по-скоро по старите цени преди година. Не знам, в Младост 1а съм гледала апартамент на последен етаж в панел от 73 (за пълен ремонт) за 75 000 евро преди година. Не знам дали се е продал на тази цена де.

# 324
Преди 2 години имаше около 60 квадрата тоталка в Горен Лозенец за 65 к евро и на първи етаж, а това все пак е център.

https://m.imot.bg/details/1b150580009091610#&gid=1&pid=2 - този ми се струва по-добре от Бачо Киро-готов е, излиза по-евтино заради ремонта и е среден етаж. Според мен местоположението му е по-добро, но според критериите за краткосрочно наемане мисля,че идва малко встрани.

# 325
Преди 2 години беше супер различно.

# 326
Преди 2 години имаше около 60 квадрата тоталка в Горен Лозенец за 65 к евро и на първи етаж, а това все пак е център.

https://m.imot.bg/details/1b150580009091610#&gid=1&pid=2 - този ми се струва по-добре от Бачо Киро-готов е, излиза по-евтино заради ремонта и е среден етаж. Според мен местоположението му е по-добро, но според критериите за краткосрочно наемане мисля,че идва малко встрани.

Кирил и Методий и Левски си е Сточна Гара, не мисля че е по-добре там.

# 327
Аз си мисля и, че този, макар в по-добро състояние също иска ремонт. Някакси не върви да живееш в Центъра (дори да не е идеалното място) и да си на евтин ламинат, модулна кухня мираж и диван виденов, плочките са от по-евтините серии на KAI в практикер... Само по това човек може да си представи колко качествено е ремонтирано и иначе, в по-основните моменти. В някои отношения е много по-добре да го вземеш разбито, ама да знаеш, че е направено като хората вместо да си го купил на цената на ремонтирано и да разбиваш пак като започнат да изскачат проблемите.

# 328
  • София
Ремонт и обзавеждане са различни неща. Ако сградата е ОК, добра фасада без течове, сменени дограми, инсталации и ВиК вече е съвсем различно. Това на Бачо Киро не вярвам да има човек, който да вярва че ще изкара още да кажем 50 години. То и в момента е гробница...

# 329
Всъщност какво става със сградите, които действително са пред падане и си личи, че е въпрос на време и късмет - има много такива в Центъра? Бутат ли ги или? Нали в един момент стават опасни?

Общи условия

Активация на акаунт