Обсъждане на имотни обяви

• 77 733
  • 763
  •   1
Отговори
# 330
Моля, ако видите изгодна оферта за ГАРАЖ, да ми пишете Grinning Ама не паркомясто, а гараж, защото купуването на паркомясто не може да се купи, ако нямаш имот, към който да го закачиш...

# 331
  • София
Ако ти е за инвестиция не си струва. Под 15к евро трудно се намират, а годишно се изкарват максимум 500 евро чисти.

# 332
Всъщност какво става със сградите, които действително са пред падане и си личи, че е въпрос на време и късмет - има много такива в Центъра? Бутат ли ги или? Нали в един момент стават опасни?

Тъкмо това щях да питам. За мен такива имоти, трябва да са с възбрана да се продават. Всеки запознат с характеристиките и техническото състояние на такъв имот, и умишлено, и доброволно участва в сделка, въвеждаща купувача в заблуда, с цел собствено облагодетелстване, трябва да попада под ударите на закона, като убиец.

# 333
https://www.alo.bg/5319857

Ей тоя ходих да го гледам, но е ателие. Иначе хубава сграда, от 2008ма, и от другата страна на СМГ. Паркинг нямаше, това е бонус от брокерите Grinning
 Само не виждам обявата на собственичката вече

# 334
  • Sofia
Ето и обява за чудо и приказ  Rolling Eyes : "Мартинс Риелторс с удоволствие Ви представя елегантен дизайнерски апартамент, който се намира в един от най-престижните райони на София, Гео Милев. Нашето предложение се намира на ул. Акад. Никола Обрешков, която в годините се е оформила като място, обитавано от заможни и влиятелни българи и чужденци. Апартаментът е просторен, с практично разпределение и прецизно усвоени пространства. Жилището е на първи жилищен етаж над гаражи и е обзаведено по дизайнерски проект.
Разпределение:
Представително фоайе, просторна дневна с трапезария, кухнята е в обособен отделен кът обзаведена и оборудвана с много вкус и стил, прекрасна спалня с излаз на тераса, отделно още две стаи, една баня и две тоалетни. Апартаментът по документи е с чиста площ от 136. 80кв. м. и мазе 10. 51кв. м. , но реално е с квадратура около 160кв. м. "
https://www.imot.bg/1d151930384585178

С този има и друга забавна част, беше резервиран на цена от 178 к през друга агенция, точно след 3 дни се появи въпросната обява на Мартинс вече за 188 и канче. Силно се надявам да се отвиси, защото ми стана жал да хората, познали своето жилище и оставили депозит.

# 335
  • София
https://www.alo.bg/5319857

Ей тоя ходих да го гледам, но е ателие. Иначе хубава сграда, от 2008ма, и от другата страна на СМГ. Паркинг нямаше, това е бонус от брокерите Grinning
 Само не виждам обявата на собственичката вече
И 10 години е седяло празно?  Shocked
Тези само от наеми са загубили половината продажна цена...

# 336
Продавач беше момиче с отчетлив руски акцент. Каза, че е купила няколко имота в сградата преди година и този е последният. После си говорехме за цената, на която го е взела.. и цената, която иска. На плюс беше Grinning
Сградата имаше малка табела, да се чете каменна плоча с издълбан надпис, вегастрой.

# 337
Ето и обява за чудо и приказ  Rolling Eyes : "Мартинс Риелторс с удоволствие Ви представя елегантен дизайнерски апартамент, който се намира в един от най-престижните райони на София, Гео Милев. Нашето предложение се намира на ул. Акад. Никола Обрешков, която в годините се е оформила като място, обитавано от заможни и влиятелни българи и чужденци. Апартаментът е просторен, с практично разпределение и прецизно усвоени пространства. Жилището е на първи жилищен етаж над гаражи и е обзаведено по дизайнерски проект.
Разпределение:
Представително фоайе, просторна дневна с трапезария, кухнята е в обособен отделен кът обзаведена и оборудвана с много вкус и стил, прекрасна спалня с излаз на тераса, отделно още две стаи, една баня и две тоалетни. Апартаментът по документи е с чиста площ от 136. 80кв. м. и мазе 10. 51кв. м. , но реално е с квадратура около 160кв. м. "
https://www.imot.bg/1d151930384585178

С този има и друга забавна част, беше резервиран на цена от 178 к през друга агенция, точно след 3 дни се появи въпросната обява на Мартинс вече за 188 и канче. Силно се надявам да се отвиси, защото ми стана жал да хората, познали своето жилище и оставили депозит.
С тези Мартинс и аз имах подобно изживяване, добре че не бях оставила депозит. И отново беше с 10 х. евро отгоре тяхната обява. Но там купувачът на Мартинс взе жилището, а тук ако има депозит и са се разбрали за цена с друга агенция и има готов купувач предполагам продавачът ще предпочете питомното, отколкото да гони дивото и да чака хипотетичният клиент на Мартинс. За Гео Милев добрите имоти изчезват мигновено, аз така бях харесала един апартамент до МВнР и докато се наканя да го видя той се продаде, явно кварталът е предпочитан.

# 338
И аз имам лош опит с Мартинс. Предлагаха един офис за апартамент...в сграда, която се води (само по документи) офис сграда. Лъжеха откровено,че статутът може да се смени (а първоначално дори и не казваха,че е офис. Грозна история.

# 339
Всъщност какво става със сградите, които действително са пред падане и си личи, че е въпрос на време и късмет - има много такива в Центъра? Бутат ли ги или? Нали в един момент стават опасни?

Ами и ние питаме същото за панелките в Люлин, ама вие не ни отговаряте.

# 340

Ами и ние питаме същото за панелките в Люлин, ама вие не ни отговаряте.
Нямам в предвид обикновените стари сгради, които нямат явни забележки, а тези с вече откършени тераси, изпадали тухли и тн. Преди време нали една беше паднала и беше убила две момичета отдолу? Някъде бях чела и за паднал балкон, убил човек пак в София. Тези имам в предвид. Ако някоя панелка било то в Люлин или другаде се е разглобила в сглобките си и й падат панелите съм напълно ЗА да бъде съборена преди да падне върху някой човек.

# 341
Ми какво - нищо не стана като паднаха сградите, фонтанът като уби човек на пл. Славейков какво стана - пак едно голямо нищо. Трябва да разчитаме на късмета си като се движим по улиците на София и да си плюем в пазвата. И този фонтан, както и целия площад уж щяха да са реновирани и с нов облик, то си е един боклучарник с грозни сергии за книги, а за покрития с мушама фонтан просто нямам думи.

# 342
Ако ти е за инвестиция не си струва. Под 15к евро трудно се намират, а годишно се изкарват максимум 500 евро чисти.

Ох, гараж за тези пари абсурд да купя... Искам паркомясто, ама ей на... не е законно ли, на ръба на закона ли е, неуредено съвсем ли е... За да си купиш паркомясто, трябва да имаш имот в съответната сграда, а цената е къде по-приемлива от тази за гараж Sad

Там, където живея в момента, почна да става проблем паркирането. И ми се искаше да купя нещо, което да давам под наем, а с парите да си наема паркомясто при нас.

# 343
  • София
Ох, не знам доколко е приемлива, но май това е думата, при условие че за гараж искат 15-20 хиляди. На мен, когато купих миналия юли, ми искаха 7 000 за паркомясто. Вярно, има 5-8% възвращаемост, но първо, нямаше как да ги извадя, и второ, това значи да търся само наематели, на които е нужно. В крайна сметка реших, че има достатъчно наколо под наем, ако се наложи. Но, разбира се, вероятно бих ги дала, ако на мен ми трябваше и би ми улеснило живота.  

Последна редакция: вт, 06 мар 2018, 15:34 от Beretsheri

# 344
Приятелят ми до момента е дал 4-5000 лева за наеми за неговото паркомясто, при цена от 4-5-6000 евро. Значи вече е изплатил половината Neutral Face

Общи условия

Активация на акаунт