Обсъждане на имотни обяви

• 77 479
  • 763
  •   1
Отговори
# 360
Мен ме учуди хората как може да живеят в такъв катун, поне за снимките да бяха поразтребили.. не бях виждала такова нещо!

# 361
Тия скапани тавани със скосявания (макар, че тук са сравнително високи) кой въобще ги купува?
Като изключим, че няма никой на главата ти и евентуалната гледка, май други предимства няма.

# 362
Прави сте, има и още един гълъбарник отгоре - вижда се. Иначе какво пише в обявата не е много показателно, те най-често  си пишат каквото си искат. И за мен е това жилище е недоразумение, изобщо всички над кота корниз са такива, но явно има хора, които ги купуват.

# 363
  • София
Ми по принцип в голяма част от Европа последния етаж е най-скъп. Тук в БГ е по-евтин с поне 20%, защото се е наложило мнението, че е проблемен. А това мнение се е наложило, защото поне половината от сградите не са направени какво трябва.

За да не е много офтопик - https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b15193068809369 … k=3k3maa&f1=1
Панелна гарсониера, бившата кухня от 8м2 е станала спалня, цената е чудесна. Написали са паркомясто - представлява заграбена градинка, в която по-старите собственици си сложиха бариера да си паркират ладите. Разправят се почти 30 години, ама никой не може да ги премести от общинската собственост  Laughing

# 364
  • София
Много ми е чудно панел какви идеални части може да има, че да го докарат до 65 квадрата.

# 365
Тук са по-евтини, защото, за разлика от Европа (и не само), е много трудно да накараш съкооператорите ти да се бръкнат за ремонт на покрива и много често го ремонтираш за собствена сметка и не ти го покриват.  Това важи и за СС, и за НС.

Иначе лошото качество на изпълнение си е така, особено на тези открити тераси с отстъп, т.е., над жилище отдолу - правят ги с лоша хидро-изолация, има случаи изобщо липсваща.  За мен основният проблем с тези над кота корниз е, че те са проектирани и изпълнени с цел да се заобиколят разпоредбите за макс височина и съответно не са  за живеене, а за продаване - което често е  различно нещо.

Чиана, това да не е онзи блок на Забунов и Бурел, с прохода под него? Че той не е панелен. Или е до градинката на летците?

Грета, панелът има същите идеални части като НС, просто няма практика да се обявяват в цената. В случая става въпрос за панелен блок с големината на средно голяма сграда НС.

Последна редакция: чт, 08 мар 2018, 10:00 от Анонимен

# 366
Ми по принцип в голяма част от Европа последния етаж е най-скъп. Тук в БГ е по-евтин с поне 20%, защото се е наложило мнението, че е проблемен. А това мнение се е наложило, защото поне половината от сградите не са направени какво трябва.

За да не е много офтопик - https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b15193068809369 … k=3k3maa&f1=1
Панелна гарсониера, бившата кухня от 8м2 е станала спалня, цената е чудесна. Написали са паркомясто - представлява заграбена градинка, в която по-старите собственици си сложиха бариера да си паркират ладите. Разправят се почти 30 години, ама никой не може да ги премести от общинската собственост  Laughing
2х. евро на квадрат за това НЕЩО? Наистина, направо вълшебна цена!

# 367
  • София
Странно защо не ги обявяват, това си е подход за надуване на цената.

В Иван Вазов кв.м. си е толкова, дори за панелни неща.

# 368
2х. евро на квадрат за това НЕЩО? Наистина, направо вълшебна цена!
Продава се локацията Wink - която наистина за София е топ.
Грета, да, в Иван Вазов и панелите държат цена, то и в Стрелбище и Гоце Делчев е същото.
Има някаква такава традиция за СС да се обявява кв. по нот. акт, без идеалните части, но все повече обяви виждам, които я нарушават. Изобщо по мои наблюдения, квадратурите в обявите са в 99 на сто от случаите завишени, според мен е за да се получи занижена цена на кв и да излиза напред при търсене.

Между другото, това в Иван Вазов бих се изненадала много силно, ако по нот акт е 52 кв. Около 45 кв по нот. акт - страндартна панелна гарсониера. 

Последна редакция: чт, 08 мар 2018, 10:14 от Анонимен

# 369
  • София
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1a151980692511317

"Младост 3", ама друг път- НПЗ Изток.  Rolling Eyes Разписание на единствения автобус, който минава оттам. https://schedules.sofiatraffic.bg/autobus/4#direction/2605  Crazy

# 370
  • София
Тук са по-евтини, защото, за разлика от Европа (и не само), е много трудно да накараш съкооператорите ти да се бръкнат за ремонт на покрива и много често го ремонтираш за собствена сметка и не ти го покриват.  Това важи и за СС, и за НС.

Иначе лошото качество на изпълнение си е така, особено на тези открити тераси с отстъп, т.е., над жилище отдолу - правят ги с лоша хидро-изолация, има случаи изобщо липсваща.  За мен основният проблем с тези над кота корниз е, че те са проектирани и изпълнени с цел да се заобиколят разпоредбите за макс височина и съответно не са  за живеене, а за продаване - което често е  различно нещо.

Чиана, това да не е онзи блок на Забунов и Бурел, с прохода под него? Че той не е панелен. Или е до градинката на летците?

Грета, панелът има същите идеални части като НС, просто няма практика да се обявяват в цената. В случая става въпрос за панелен блок с големината на средно голяма сграда НС.
Изолация на тераси се прави на няколко слоя, после армирана замазка и чак накрая плочки. А някои направо лепяъ плочки върху плочата, затова тече  Wink
Това е панелния блок срещу този за който говориш с тунела - от другата страна на градинката на Списаревски. През Бурел е поликлиниката. То панелни блокове са само този и П-образния до стадион Раковски. Май няма други в квартала  Wink
https://www.google.bg/maps/@42.6786243,23.3118822,3a,75y,148.02h … e0!7i13312!8i6656
Гарсониерата е 47м2 с 5м2 мазе. Тези общо части са с маркомястото, което все се опитват да заградят зад блока  Mr. Green

# 371
Абе и аз за локация плащах, ама това ми се струва прекалено. То ако е така, цените растат с всяка седмица. Освен това дори в И.Вазов такава цена съм виждала за тухлени апартаменти, ама бивши гарсониери в панелни блокове....аз даже не знаех, че там има такива. Ще ми е интересно дали ще се продаде на тази цена.

# 372
Изолация на тераси се прави на няколко слоя, после армирана замазка и чак накрая плочки. А някои направо лепяъ плочки върху плочата, затова тече  Wink
Това е панелния блок срещу този за който говориш с тунела - от другата страна на градинката на Списаревски. През Бурел е поликлиниката. То панелни блокове са само този и П-образния до стадион Раковски. Май няма други в квартала  Wink
https://www.google.bg/maps/@42.6786243,23.3118822,3a,75y,148.02h … e0!7i13312!8i6656
Гарсониерата е 47м2 с 5м2 мазе. Тези общо части са с маркомястото, което все се опитват да заградят зад блока  Mr. Green
За излоацията е ясно, въпросът е, че не се вижда какво си сложил и затова повечето строители нищо не слагат, важното е да се продаде Simple Smile
Значи, срещу паметника на летците, перпендикулярно на поликлиниката. Той наистина е на хубаво място и изглежда прилично. А, май има и други  - на Димитър Манов има два 4 етажни панелни, ама  с гаражи - бл. 25 А и отсреща бл 27.
Именно Simple Smile Стига бе, да броят и паркомястото, при това незаконно, в кв на имота Astonished
Абе и аз за локация плащах, ама това ми се струва прекалено. То ако е така, цените растат с всяка седмица. Освен това дори в И.Вазов такава цена съм виждала за тухлени апартаменти, ама бивши гарсониери в панелни блокове....аз даже не знаех, че там има такива. Ще ми е интересно дали ще се продаде на тази цена.

Има. В Иван Вазов разлика в цената между стара тухла и панел на практика  няма - предлагането и на двете е силно ограничено, особено на малки жилища около 45 кв реални, гарсониери или както сега ги наричат, двустайни. 

Последна редакция: чт, 08 мар 2018, 10:33 от Анонимен

# 373
Абе аз ли съм зле или тази гарсониера е inflate-ната по всички параграфи като спасителна жилетка в разбиващ се самолет? Имам предвид надутите квадратурата, цена и наем. Това може да е 480 лева под наем,ама не и 480 евро. И ако някога се е намерил наемател за тази цена, едва ли ще се задържи дълго. Та тази обява с офертна цена близо 100 000 евро подкрепя тезата ми,че можеш да си купиш на по-лошо място и да живееш където си искаш.

# 374
Абе това в Иван Вазов щом е гарсониера, защо са го писали двустаен. Ако и в коридора сложат една спалничка, тристаен ли ще го водят? Не знам как са цените там в момента, но толкова пари за гарсониера панел трябва да си луд, за да дадеш.. според мен.

Общи условия

Активация на акаунт