Истанбул [тема 43]

• 92 788
  • 752
  •   1
Отговори
# 510
  • Свети Влас
Здравейте, момичета.
Поствам ви снимки, крадени от една приятелка. От Емирган Корусу са.

# 511
  • София
Leila, слизането покрай кулата е много приятно. Не е голямо разстоянието и е надолу. Изживяването да видиш кулата на една ръка разстояние измежду сградите е незабравимо!

Аз също съм виждала представление на дервиши в самата гара. Беше в една от чакалните, които вече не се използват за такива.

Фериботът не спира на Еминьоню. Преди няколко години спираше, но не на популярното пристанище, а на едно малко и доста отдалечено. Съкратиха го от маршрута. Терминалът на Каракьой и без това е много по-лесно откриваем.

# 512
За Дервишите - аз ги гледах тук:

https://www.hodjapasha.com/en/

Има и в музея им, който се намира на Истиклял, но аз в Ходжапаша съм ги гледала.

# 513
  • гр. София
Таня67, може и да направим слизане покрай кулата Галата - ще го имам в предвид.

А хареса ли ти представлението на гарата?

Du, благодаря за линка. Ще помисля.... Това е двойно по-скъпо.

Трябва ли да резервирам от сега места? Същото ми е питането и за вечерята на корабче.

# 514
Привет, девойки и младежи!

След две промени на хотел, последно сме в Лалели. Simple Smile
От много мислене, писане и изтриване, най - после май сме готови с програмата, а дали е възможна, вие кажете.

1 ден - петък:   Ако пристигнем преди обед, ще отметнем някои обекти в Султанахмет - Йеребатан, Разкопките на Магнаурската школа, Суок чешме сокак... оттам към Еминьоню. По ваш съвет и предвид това, че корабите са само в работни дни,  следобед ще атакуваме Емиргян. Ще се върнем привечер, да хванем залеза от Босфора.
2 ден ( събота)
- преди обед  докъм 15.30  - Островите ( от  и до Еминьоню)
- следобед -  Египетския пазар, Гюлхане, Джафер ага медресе ( евентуално Йеребатан и др., ако не сме успели предния ден) и оттам към малката Св. София.
Вечерта - Св. Стефан за литургията

3 ден: ( неделя)
- пеш от Лалели до Сюлеймание
- връщане до Везнеджилер и с метрото до Таксим
- Истиклял
- Френската уличка
- кулата Галата
- Каракьой - корабчето до Еюп
- Пиер Лоти
- връщане до Еминьоню и с Т1 до Лалели

4 ден ( понеделник) - Сапфир

Последна редакция: ср, 28 мар 2018, 22:51 от daniela.qnkova

# 515
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Това с кафенетата при Сюлеймание е хубава идея, особено ако се ходи към обед-следобед. На пръв поглед виждам 3 кафенета:
Aga Kipisi
Mihrisah Cafe
Nova Santiye Cafe - от това се вижда и първият мост на Босфора

На картата лесно се откриват, в реалност обаче не зная как ще е.

# 516
  • София
А хареса ли ти представлението на гарата?
Не влязохме. Поискаха ни по-голяма сума отколкото бяхме склонни да дадем, а и вече бяхме гледали танцуващи дервиши. Билетите ги продаваха пред самата зала на една маса, сложена отпред. Все пак са минали 4-5 години. Не знам дали и сега има места непосредствено преди представление.

# 517
  • гр. София
За кафетата открих и Hüsnü Ala Cafe Restaurant, Girifta Kafe Suleymaniye, Cafe 90'Lar.

Благодаря, Таня67.

# 518
  • София

edna, линка не се отваря.

[/quote] Извинявам се😶 копирах го и пиша от телефона и явно нещо не се е получило. Пробвайте да поставите линка направо в браузъра.

# 519
Кафенето на Бялк е това:

https://www.google.com/maps/place/Mimar+Sinan+Teras+Cafe/@41.017 … 9642558,15z/data=!4m2!3m1!1s0x0:0xbf602a1252f1e0ba?sa=X&ved=0ahUKEwjM2ZnjgZHaAhXMPxQKHWm3At8Q_BIIhgEwDg

Ние там сме ходили, но имаше и други по пътя.

# 520
# 521
  • гр. София

Извинявам се😶 копирах го и пиша от телефона и явно нещо не се е получило. Пробвайте да поставите линка направо в браузъра.
[/quote]
Пробвах. Не става.

# 522
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Лалетата днес:  Confused
Скрит текст:

Програмата ми е готова:
Петък:
-   Султанахмед и Соукчешме
-   Гюлхане
-   Емиргян
-   Арнавуткьой
-   Ортакьой
-   Таксим
-   Истиклял и Френската улица
-   Галата

Събота:
-   Сюлеймание
-   Капалъчарши
-   Кюлот сокак
-   Египетския пазар
-   Каракьой
-   Българска църква
-   Юскюдар
-   Кадъкьой
-   Парк Гюзтепе

Ще променям в движение ако се наложи, но за сега е това. Само Гюлхане не ми харесва там, може да го преместя накрая в събота, към 18-19:00 ще е светло. Другия ми проблем е, че фериботите по Златния рог са през един час и трябва да сместим в един, че два са ми много.

# 523
Според мен за съботата, след Египетския пазар може да е църквата Свети Стефан, а от там,  мисля, че има ферибот до Юскюдар, ако не греша?

# 524
  • София

Извинявам се😶 копирах го и пиша от телефона и явно нещо не се е получило. Пробвайте да поставите линка направо в браузъра.
Пробвах. Не става.
[/quote]
http://www.istanbuldaily-citytours.com/istanbul-by-nights/dinner … ise-belly-dancers
Я пробвай сега ☺

Общи условия

Активация на акаунт