Истанбул [тема 43]

• 92 786
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
Лалетата ме очароваха. Ето  ги през моя поглед:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1920088298010183&set … ype=3&theater

# 586
  • Бургас / UK

Зла Вещица,прекрасни лаленца ,но само с това няма да се разминеш...всички те чакаме с разказ и впечатления от престоя  Mr. Green

Някой сеща ли се(или да знае) в района на Каракьой,около пристанището,да има паркинг ? Аз помня ,че имаше един голям ,но по картата не мога да се ориентирам,мисля,че където е баклаваджийницата Гюлюолу,там имаше един голям или се бъркам,че бая време не съм ходила  newsm78

# 587
  • Варна
Чефи, самата баклаваджийница е в ниво 1 на въпросния паркинг.
Преди време намерих един сайт на паркингите, сега ще го потърся и ще го кача отново. Да имаш резервни опции.
Скрит текст:
Да не хукна и ти нататък? Mr. Green

Вещице, присъединявам се към написаното от Чефи. Лалета - добре, приемат се. Но понеже си първата, те чакаме с най-голямо нетърпение с пълен доклад по дни, часове, локации... Какво видя, какво преживя, какво яде, какво остави за другия път? Разбираш за какво иде реч...

# 588
  • Бургас / UK
Беличке върти ми се нещо в главата,но ще видим...а и с тези програми тук,лалета,паркове...човек иска не иска ,започва да мечтае  Blush

# 589
  • Варна
Мхм, нали... Ужасни хора! То жиФ човек не остана на родна земя. Всичко се юрнА нататък. Как да останеш сам-самичък тука? Те са виновни!

Сега сериозно. Ето сайта: http://ispark.istanbul/otoparklarimiz/

За жалост не ми работи новата версия и не мога да ти кача директно картинката с цените на паркинга. Ти ще си го видиш, естествено. С две думи, работи денонощно, 20 лири за денонощие. Има и тарифи на брой часове.

Скрит текст:
Пак да питам за проблема с новата версия... Само аз ли имам такъв? Не работи бутонът за нови отговори и нямам никакви опции около прозореца за писане на пост.

# 590
Беличка, аз карам на старата версия:

http://old.bg-mamma.com/?topic=1020462.new#new

Сайтът на IETT на първа старница само на мене ли не ми работи?  newsm78

# 591
  • Варна
Пепелче,
Скрит текст:
Благодаря! И аз съм принудена да карам на старата, предвид гореспоменатия проблем, но вече бях свикнала с новата, а и тя дава възможности, които тук ги няма.
Не е болка за умиране, ама е глупаво такъв проблем, ако съществува и при други (пък не виждам логика да е само при мен) да се неглижира вече няколко дни. Не ми се рови за теми по въпроса, затова питах тук.
Ако имаш предвид линка под името Сайт на автобусите в Истанбул - да, не работи. Ползвай https://buradanoraya.com/istanbul/en/index.htm#active-tab=page-map или http://www.iett.istanbul/en

Скрит текст:
И моля някой добър човек рязко да ми припопми на ЛС как да преименувам линковете, т.е. на мястото на адреса да пиша примерно "цък". Не мога да се сетя как ставаше и това ме влудява.

# 592
  • Бургас / UK
Благодаря ти Беличка  Hug ,видях сайта,цените всичко ...то пълно с паркинги навсякъде,а аз се бях притеснила,че няма къде да паркирам  Mr. Green(мойта работа,рибата в морето,аз тигана сложих да загрява  hahaha )

# 593

Скрит текст:
И моля някой добър човек рязко да ми припопми на ЛС как да преименувам линковете, т.е. на мястото на адреса да пиша примерно "цък". Не мога да се сетя как ставаше и това ме влудява.

Това ли имаш предвид, 'щото ти си го направила по -горе: цък
На мястото на втория линк е трябвало да сложиш текста (цитирай ме, за да видиш).

Влязох в iett и спирка Мармарай на 12 и 12А се различава по място от buradan...

На кой сайт да вярвам (не, че има значение като знам името на спирката Simple Smile)?  Simple Smile newsm78

Последна редакция: пн, 02 апр 2018, 11:26 от pepel_ot_rozi

# 594
Мили дами, имам питане от къде точно тръгва ферибота по Зл. рог за църквата Св. Стефан.

# 595
  • Варна
snbankova, пропуснала ли си постоянното повтаряне на темата за този ферибот? То стана досадно вече в тази тема. Сигурно си игнорирала написаното именно заради това.
Фериботът тръгва от Юскюдар, в Азия, а първата му европейска спирка, преди да навлезе в Златния рог, е Каракьой. Ако имаш предвид къде е самият терминал, то за Каракьой съм обяснила единия път дори в пост, част от който е адресиран именно към теб.
Ето го:

snbankova, линкът работи. Вероятно има някакъв проблем с компютъра.
Килимът сигурно няма да е открит официално, но може да хванете изработването му. Назад съм сложила линк към програмата на фестивала, където килимът е обявен от 10.04. Направата му отнема близо денонощие, а е готов обикновено в деня преди откриването, та на 8. или на 9.04. преди тръгване може и да има какво да видите.
Ако се затопли след този студен период, би трябвало да хванете свежи лалета в парковете. Ще има и на пъпка. През 2016-та наистина на вашите дати са били след апогея си.

Tsvetan Petrov, и аз препоръчвам корабчето, споделено от Чефи. Терминалът на Каракьой се намира вдясно от мост Галата (ако сте с гръб към Еминьоню и Египетския). След края на моста има стълби вдясно. Още по-лесен е достъпът до него, ако след средата на моста слезете долу от дясната му страна и вървите покрай рибните ресторанти. Излизате на 5 метра от терминала. А той самият представлява само една арка с два турникета, на която пише HALIC HATTI.

Ако не съм разбрала питането ти и има нещо друго неясно, кажи.

# 596
Белята, при мен новата версия работи.

ЗлаВещица, много красиви лалета. Те направо са си разцъфтели вече. Нямам търпение, още 3 дни.

Мили дами, имам питане от къде точно тръгва ферибота по Зл. рог за църквата Св. Стефан.

Hands V Може ли мен да  изпитате ? Simple Smile
Корабчето тръгва от Каракьой , вдясно от моста Галата, когато си с гръб към Еминьоню.

Каква оценка ще ми постави отбора на знаещите?  Simple Smile

ПП Еее, Белята ме е изпреварила с отговора. Simple Smile

# 597
  • Варна
Даниела, благодаря! За жалост това хич не ме обнадеждава.
Както и да е.

# 598
Здравейте момичета !
имам един въпрос някой може ли да ме ориентира как стои въпроса с такситата в Истанбул?
Ще ходим тази седмица 6,7,8 и искаме да посетим музея на техниката/на Рахми Коч/ видях на картата че е в азиатската част,а нашият хотел е ,,Хамидие" та въпроса ми е придвижването с такси как става и дали са коректни,скъпичко ли ще ми излезе?Или п добрия вариант е разходка пешеходна през моста Галата?
Благодаря предварително.

# 599
  • На юг от тук
Който иска може да се възползва и от съветите на Нахиде Дениз за кратък престой в Истанбул.

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6790476

Общи условия

Активация на акаунт