Истанбул [тема 43]

• 92 736
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
  • Свети Влас
Благодаря момичета ,много планове но накрая каквото стане ще бъде ,за кафето Мехмед пак не ми е ясно как да го открия,  но като отидем до Египетския ще видим защото и джамията Йени не знам дали я изписвам дори правилно нищо не ми говори но дано го открием .Благодаря още веднъж момичета и като се приберем ще пиша.
Кафето е точно по-средата на Египетският пазар- магазинчето пише с големи думи Мехмет Ефенди, и там на място ти дават кафето...

Ето така изглежда, само че това не е в Египетския.

# 646
  • Варна
Таня, значи и след 10 дни ще са ОК, нали?!

Шебечко, омммммм!

Виж преди две години, на 5.04. - Гюлхане:
Скрит текст:

и на 6.04. Емиргян:
Скрит текст:

Затова твърдя, че първата половина на месеца е времето за лалета, пък ако ще и официално да откриват на първи май.
И понеже стана въпрос за пикниците в парка... Това е сряда, в 4 следобед...
Скрит текст:
Изводите за събота и неделя се налагат от само себе си.
Добре че не снимах трафика на входа...
Чамлъджа, 7.04.:
Скрит текст:

... щото е важно да се снимаш "посаден" между лалетата...
... и лалета в различни фази:
И работата по килима...
Скрит текст:
8.04. - 21:43ч.

9.04. - 18:22ч.

и в 22:30, вече готов:

Магазинът за кафе на Мехмет ефенди на Египетския

Последна редакция: вт, 03 апр 2018, 19:57 от beljata

# 647
Прекарахме 2 дни с ТА в Истанбул и се влюбихме в него. Решихме следващия път да ходим с колата. Препоръчайте ми апартамент за 6+1 дете или 2 апартамента близко един от друг за 4 и 3+1. Пишете на лични.

# 648
  • On the sea
Момичета знаете ли в коя банка обменят турски лири? Днес питах в Експрес и ДСК - отрязаха ме.

# 649
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Беличке, чудни снимки  Heart Eyes, ей това да гледаме и другата седмица. Явно преди 2 години е било топличко, пък ние като ходихме беше хладно, бяхме си с дълги ръкави и якета помня  newsm78 Нямам снимки при мен да разровя, но приятеля ми каза че е било 2011  Embarassed Тогава нищо не беше така мащабно, даже в последния момент разбрах от тук за някакви лалета  Laughing
Значи имам 7 години пауза, и аз се пиша  к.о.т.к.а.!  Embarassed Embarassed Embarassed Срам!  Crossing Arms

Велвет - в никоя. Лири само в чейндж бюрата имат, майка ми този път е обменяла в Тавекс на 0,424 лв за 1 лира.

Добре де, кафето на Мехмет Ефенди сладко ли е? Защото аз го пия чисто, не признавам друго, освен горчивото кафе. А в сайта пише, че е естествено сладко и вкусовете му включват препечен хляб, подправки и шоколад  newsm78

# 650
Тавекс са с изгоден курс

# 651
  • София
Изкушихте ме да покажа и аз снимки от Гюлхане, снимани на 14.04:

Тук даже още не са разцъфнали в средата на фигурите:

Висша мода:

И най-хубавото лаленце сред лаленцата:

Шебек, хич не са малко лалетата! Рано им е!

И една снимка от Емиргян, където бяха пуснали зайчета, за да се радват децата:

Момичета знаете ли в коя банка обменят турски лири? Днес питах в Експрес и ДСК - отрязаха ме.
Само в Зираат, но и те понякога казват, че няма. По-добре в обменно бюро. В Тавекс, които са по моловете има на приемлив курс, а за София в бюрото на Графа е още по-добър.

Последна редакция: ср, 04 апр 2018, 02:00 от Тaня67

# 652
Ай, Гюлхането е още по-хубаво от преди  Heart Eyes Особено първите две снимки са су-пер. А оградата и къщичката какво са, едно време тъкмо ги правеха-реновираха?

За висшата мода не съм съгласна! Шалварките развалят ансамбълчето, точките спират полета на зебровите краища на роклята  Laughing
Цццц, потрес - дано е дошла с рейса, така шоуто би било пълно.  Embarassed

# 653
  • On the sea
Това Тавекс само в София ли е? Че днес в Стара Загора обиколих няколко чейнджа и никъде не сменяха, чак започнах да се притеснявам, че ще останем без лири.

# 654
В Стара Загора нямат - София, Пловдив, Варна, Бургас. На границата в безмитния има обменно бюро. За резервен вариант става. На една бензиностанция преди границата също.

# 655
Може да смените там евро за лири.Курса миналата седмица беше много изгоден 1евро за 4.75 лири.Другия вариант е малко лири и плащане с карта.Аз така практикувам.

# 656
Тавекс доставят с куриер пари, закупени онлайн. Ако не е спешно, е вариант.

# 657
  • На юг от тук
Гюлхане  25.04.

Скрит текст:

# 658
Това Тавекс само в София ли е? Че днес в Стара Загора обиколих няколко чейнджа и никъде не сменяха, чак започнах да се притеснявам, че ще останем без лири.

Точно преди няколко часа пуснах нещо по темата - изгледай видеото, провери обменния курс на цитираната банка и ако не успееш другаде обменяш така, и толкова

Едно полезно (според мен) видео, което показва как да обменим евро в лири на банкомат - без да теглим от карти и без да ползваме съмнителни чейндж бюра:
Скрит текст:

Катина, красота!

# 659
Ние сме в Истанбул.Обмения курс днес е : 1евро=4,83лв.Това е масовият курс по всички чейндж бюра.

Общи условия

Активация на акаунт