Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 2

• 91 986
  • 803
  •   1
Отговори
# 330
Преди години искаха да ми отстранят жлъчката заради камъните в нея, имах много силни болки, приятел ми препоръча зехтин и лимон - по 1 чаена лъжичка от всяко.40 дни го пих на гладно и всичко отшумя, при мен имаше огромен ефект.

Виж ти. Ще помисля дали да не експериментирам  Mr. Green
Въпросче имам. Сутрин като си го пила на гладно, после кога може да се закусва. Аз защото първата ми работа сутрин да пия топла вода. После правя кафе, хапвам плод и така нататък. Колко време да изчакам? 15 минути, 20, 30. Ти колко изчакваше?
А по-голяма нужда от него ходеше ли повече. Да не вземе да стане авария някъде по пътя  Mr. Green

# 331
Изчаквах около 15 20 минути,  не ми е действало изобщо на wc, и аз подходих скептично но ми помогна пиех и глътка вода

# 332
А някакви други ефекти от това имаше ли?

# 333
Спряха ми болките и тежестта, друго не се сещам.

# 334
Майка ми има камъни в жлъчката и някой ѝ беше казал да пие 3 дни само зехтин с изцеден лимонов сок, без друга храна, да се стопят камъните.
Освен, че ходеше страшно до 00, нищо друго не се случи. Камъните си ги има.

# 335
Преди години искаха да ми отстранят жлъчката заради камъните в нея, имах много силни болки, приятел ми препоръча зехтин и лимон - по 1 чаена лъжичка от всяко.40 дни го пих на гладно и всичко отшумя, при мен имаше огромен ефект.
Пиеш го на гладно и след час си закусваш и си хапваш всичко? Чета някакви неща как трябвало да се ядат или пият само фрешове от ябълки и цвекло, да не се яде месо в този период, да се загрява с грейка мястото на жлъчката и дроба  newsm78 Всичко това ли се спазва, почти навсякъде го пише. Crazy 40 дни и после кога може да повториш?

# 336
Пиеш го на гладно и след час си закусваш и си хапваш всичко? Чета някакви неща как трябвало да се ядат или пият само фрешове от ябълки и цвекло, да не се яде месо в този период, да се загрява с грейка мястото на жлъчката и дроба  newsm78 Всичко това ли се спазва, почти навсякъде го пише. Crazy 40 дни и после кога може да повториш?
Тази процедура е различна.Описаното от теб, аз лично зная от жена , която си го прави всяка година. Тогава ми настръхна козинката , докато я слушах. Целта е да излязат всички камънаци от жлъчката и всички токсини от черния дроб. За мен това си е чиста операция, бррр. Четох и в нета за същото.
А прочистването с лъжица зехтин и лимон е проста профилактика и превенция. Аз също се каня да го направя. Ще ми е интересно да прочета и други мнения от хора , които са го пили , както Коколина.

# 337
Вчера бях на контролен преглед при ендото. Инсулинът и пролактинът, които ми бяха основния проблем преди 40-тина дни, сега са добре. И съм 8 кг надолу. Пикочната киселина и холестеролът обаче изобщо не са добре. Онзи ден пак ги изследвах, ПК продължава да се покачва, въпреки че спрях червеното месо. Не можах много добре да разбера отговора му на въпроса опасно ли е дълго време да съм в кетоза. Не беше много категоричен. Но напътствията му бяха за увеличаване на въглехидратите. И конкретно зеленчуците. Препоръча много лека вечеря, някаква салата с яйце или сирене. Но на закуска овесени ядки. Изписа ми все пак глюкофаж, който не мисля да пия, ама ми беше неудобно пак да откажа Grinning Не можело да се живее дълго без въглехидрати. Подкрепи ме обаче за това, че казах, че искам още да отслабна и тогава ще променям нещо. Поне за едно нещо няма разногласие - килограмите са враг. Най-интересно обаче ми стана, че като споменах, че съм на 1200 калории на ден, това изобщо не го смути. Каза да, на тези калории трябва да отслабвате. Следете кантара. Значи едно нещо разбрах от цялата работа - че няма да умра от глад Simple Smile Но пък на много въпроси не намерих отговор. В понеделник ще ходя при джи пи-то. Надявам се тя да ми изтълкува по-добре общата картина. Ендото си гледа хормоните, това му е работата. Аз обаче диабетици в рода нямам, за сметка на това имах няколко със сърдечно-съдови заболявания и се притеснявам, че се вкарвам в момента в риск точно в тази посока.

# 338
Вчера бях на контролен преглед при ендото. Инсулинът и пролактинът, които ми бяха основния проблем преди 40-тина дни, сега са добре. И съм 8 кг надолу. Пикочната киселина и холестеролът обаче изобщо не са добре. Онзи ден пак ги изследвах, ПК продължава да се покачва, въпреки че спрях червеното месо. Не можах много добре да разбера отговора му на въпроса опасно ли е дълго време да съм в кетоза. Не беше много категоричен. Но напътствията му бяха за увеличаване на въглехидратите. И конкретно зеленчуците. Препоръча много лека вечеря, някаква салата с яйце или сирене. Но на закуска овесени ядки. Изписа ми все пак глюкофаж, който не мисля да пия, ама ми беше неудобно пак да откажа Grinning Не можело да се живее дълго без въглехидрати. Подкрепи ме обаче за това, че казах, че искам още да отслабна и тогава ще променям нещо. Поне за едно нещо няма разногласие - килограмите са враг. Най-интересно обаче ми стана, че като споменах, че съм на 1200 калории на ден, това изобщо не го смути. Каза да, на тези калории трябва да отслабвате. Следете кантара. Значи едно нещо разбрах от цялата работа - че няма да умра от глад Simple Smile Но пък на много въпроси не намерих отговор. В понеделник ще ходя при джи пи-то. Надявам се тя да ми изтълкува по-добре общата картина. Ендото си гледа хормоните, това му е работата. Аз обаче диабетици в рода нямам, за сметка на това имах няколко със сърдечно-съдови заболявания и се притеснявам, че се вкарвам в момента в риск точно в тази посока.

Само общия холестерол е увеличен или и другите два .Как са триглицеридите ?Трябва да се изследва и един CRP -Ц реактивен протеин и да се видят тироидните хормони .За повишената  ПК трябва много вода , намаляване на червените меса .Ако и няма ефект добър вариант е Аденурик , бързо а сваля и мин.дозировка я поддържа в норма .

# 339
ПК знам, че може да се свали с медикаменти, но не знам дали не е свързана с кетозата, дали не е естествен отговор на организма, някакъв опит да балансира нещата... Ще видя какво ще каже личният лекар. Почнаха да ми пукат ставите, но те не ме притесняват толкова, защото доста се движа. Въпросът е да не се натрупва някъде другаде. Иначе вода много пия, над 3 литра. Щитовидната изглежда наред, два пъти съм пускала TSH и Ft4.

За холестерола скоро писах, копирам, като добавям и последното изследване, една седмица след спиране на червеното месо и намаляване на мазнините като цяло:
Скрит текст:
Общия холестерол преди беше 5,34, не съм му изследвала тогава профила.

След месец стана 5,74, като HDL е 1,29 /реф. 1,17 - 2,07/, LDL e 3,54 /реф. 1,81 - 3,88/, VLDL - 0,91 /реф. 0,00 - 0,26/

И от онзи ден: общ холестерол: 5,31, HDL: 0,82, LDL: 3,94, VLDL: 0,55. /HDL пада, това не ми харесва/

Триглицериди: Преди началото на режима ми бяха 1,76 /реф.ст-ст 0,60 - 2,20/
След 1 месец 1,43. Онзи ден: 1,36.

ПК: първоначално: 321 /реф.ст-ст 137 - 363/, след месец: 476, след още 1 седмица /без червени меса/: 532.

# 340
Тук ми обясняваха назад как яденето на месо не вдига ПК, а въглехидратите. Ти почти не ги ядеш и пак имаш. Ха сега де.

# 341
Диабета , ревматоидният артрит , някои медикаменти и др. променят стойностите на ПК .Добре е да се пие алкална мин.вода .От известно време пуснаха по аптеките билкови капки Подагрол , но не мога да кажа дали имат положително действие .

# 342
Диабета , ревматоидният артрит , някои медикаменти и др. променят стойностите на ПК .Добре е да се пие алкална мин.вода .От известно време пуснаха по аптеките билкови капки Подагрол , но не мога да кажа дали имат положително действие .
Само алкална вода пия, да.

Тук ми обясняваха назад как яденето на месо не вдига ПК, а въглехидратите. Ти почти не ги ядеш и пак имаш. Ха сега де.
ПК може да се увеличи и при продължително гладуване. В този смисъл допускам, че има връзка с кетозата. Глад аз не чувствам, но явно организмът е на друго мнение.

Последна редакция: сб, 10 мар 2018, 11:25 от Бледолилава

# 343

Кои медикаменти могат да вдигнат ПК? Знаеш ли?
Аз пия над 2 литра на ден. И чешмяна и минерална. Чешмяната я пречиствам преди това от кана с филтър. Минералната ми е на работа, но колко е алкална не знам. Мисля, че е водата е Княжево или нещо такова.

ПК може да се увеличи и при продължително гладуване. В този смисъл допускам, че има връзка с кетозата.

Ми запри се малко де.  Laughing
Ако имаш много за сваляне те разбирам, но от опит ти казвам, че при гладуване и после увеличаване на храната, ако ще и да е полезна се качва.
Не съм фен на бързо отслабване. Установила съм, че с правилно хранене може да отслабвам бавно, но поне е славно и задържам кг.
А сега сподели каква вода пиеш и по колко?

# 344
Елора , това е аспирина , диуретици , барбитурати , някои от антикоагулантите , медикаменти при Паркинсон а същото и при Хипотиреоодизъм .
Може и да пропускам нещо .
Също така има Сода на таблетки за алкализиране .

Общи условия

Активация на акаунт