Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 2

• 91 989
  • 803
  •   1
Отговори
# 315
Ако вземаш по една две таблетки R-ALA на ден и ако таблетките най-вероятно са комбинация от 50/50 ефективна и не чак толкова ефективна форма на суплемента може и да не ти се отрази. Нау фудс за тази цена на която я предлагат едва ли са вложили в полза на ефективната съставка. RALA е скъп суплемент.

Ако се мине на строго нисковъглехидратен режим и се ползва ефективната форма на RALA, момичето по-горе може и да не се чувства добре. Видях, че е писала че усеща че ѝ пада кръвната захар понякога. Ако вкара и още добавки + НВ режим има вероятност и да не ѝ е добре в някакъв момент.

# 316
  • Козлодуй
Елора, благодаря за процедурите НугаБест днес бях на такива и много ми се изправи гърба и на краката правих и казах на лекарката че страдам от горещи крака и тя ми препоръча да проверя кръвната си захар - това ме отчая защото аз от отдавна не ям захарни и тестени изделия а все още имам проблеми със захарта Simple Smile Благодаря пак за информацията Simple Smile

# 317
Радвам се  Hug
Продължавай да ходиш винаги, когато можеш.
А с кръвната захар какво стана? Изследва ли я вече?
Какво значи, че имаш горещи крака? Тоест са ти все топли. Ми това зимата е много яко.
Аз съм все със студени.

# 318
  • Ню Йорк
Ако вземаш по една две таблетки R-ALA на ден и ако таблетките най-вероятно са комбинация от 50/50 ефективна и не чак толкова ефективна форма на суплемента може и да не ти се отрази. Нау фудс за тази цена на която я предлагат едва ли са вложили в полза на ефективната съставка. RALA е скъп суплемент.

Ако се мине на строго нисковъглехидратен режим и се ползва ефективната форма на RALA, момичето по-горе може и да не се чувства добре. Видях, че е писала че усеща че ѝ пада кръвната захар понякога. Ако вкара и още добавки + НВ режим има вероятност и да не ѝ е добре в някакъв момент.

Това даже не съм го чувала. Може ли линк към тази добавка.

# 319
Принцеса, ето тук е описана разликата между R-ALA и ALA:
https://www.bb-team.org/articles/4585_alfa-lipoeva-kiselina-r-ala
Съществена е наистина. На Нау фуудс не намирам R-ALA, вероятно е от другия вид, или просто аз да не го откривам, не знам. Ако пише само "алфа липоева киселина" или не е посочено, че съдържа поне някакъв определен процент R-ALA, със сигурност не е. Иначе си го изписват задължително.

# 320
  • Ню Йорк
Принцеса, ето тук е описана разликата между R-ALA и ALA:
https://www.bb-team.org/articles/4585_alfa-lipoeva-kiselina-r-ala
Съществена е наистина. На Нау фуудс не намирам R-ALA, вероятно е от другия вид, или просто аз да не го откривам, не знам. Ако пише само "алфа липоева киселина" или не е посочено, че съдържа поне някакъв определен процент R-ALA, със сигурност не е. Иначе си го изписват задължително.

Ама не виждам от къде да си купя  newsm78

# 321
Ето виж сравнително добър: https://www.bodybuilding.com/store/all/rala.html?skuId=ALL1670015, но и цената идва високичка, особено ако си решила да приемаш препоръчителната доза за хора с ИР или диабет -примерно 1200мг или повече. Това са ти около 4 таблетки на хранене (ако се храниш 3 пъти на ден). А количството е 60 таблетки. За това и казах, че този суплемент е скъп и не си струва да се хаби при стриктно НВ хранене. По-добре преди плодове, овесени ядки и други въглехидрати, вместо да се взема с месо, яйца зеленчуци.

# 322
  • Козлодуй
Не нямам време сега за изследване но аз си знам че имам проблеми с краката майка ми е с диабет 2 Simple Smile Да подуват ми се краката и дори през зимата са горещи това обикновено става от въглехидратни режими но аз се храня нисковъглехидратно от години Simple Smile

# 323
Това си харесах, но цената нещо не ми допада Simple Smile
Хром с канела е.

# 324
Това си харесах, но цената нещо не ми допада Simple Smile
Хром с канела е.
Моето е това:
https://www.iherb.com/pr/Natrol-Cinnamon-Chromium-Biotin-60-Tablets/36247
Много по-евтино, но с по-малко хром, а с повече канела. Но не мисля, че цената е по-висока заради хрома, по-вероятно заради ALA-та. На сайта, от който пазарувам, не е скъп хром пиколината. Примерно на Солгар 500 мкг 120 капсули е 15,75 лв, на Нау фуудс 200 мкг 250 капсули - 14,31 лв и т.н. Отделно си поръчах алфалипоева киселина, но във формата на R-ALA, тя наистина е по-скъпа. Добавката, която си посочила обаче е с ALA. За тия 60 капсули и аз не и харесвам цената Grinning

# 325
Мисля да пусна пак едни изследвания, нещо четох по назад, че няколко дни преди това трябва да увелича въглехидратите или бъркам?

# 326
Не нямам време сега за изследване но аз си знам че имам проблеми с краката майка ми е с диабет 2 Simple Smile Да подуват ми се краката и дори през зимата са горещи това обикновено става от въглехидратни режими но аз се храня нисковъглехидратно от години Simple Smile

Може да е от нещо друго щом пък ти нямаш проблеми с КЗ.
Да не би да имаш разширени вени. Майка ми има много и краката вечер все и са подути.

А сега да питам нещо друго. Някой от вас пил ли е зехтин с мед и лимон на гладно. Или само зехтин. Метод за изчистване на организма и най-вече на черен дроб и жлъчка. Та пил ли е някой и как му се отразило?

# 327
Това съм го чувала, но също съм чувала че е и много опасно. Т.к. ако не знаеш, че имаш камъни в жлъчката (а и да знаеш), този зехтин може да предизвика процеси по предвижване на камъка и животозастрашаваща ситуация. Най-добре попитай доктор за мнение по въпроса.

# 328
Ох, права си.
Имам проблемна жлъчка и гледам да не ям тежки храни, особено пържено.
Но дали имам камъни си нямам идея.

# 329
Преди години искаха да ми отстранят жлъчката заради камъните в нея, имах много силни болки, приятел ми препоръча зехтин и лимон - по 1 чаена лъжичка от всяко.40 дни го пих на гладно и всичко отшумя, при мен имаше огромен ефект.

Общи условия

Активация на акаунт