Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 2

• 92 011
  • 803
  •   1
Отговори
# 300
Минавам да кажа как върви при мен с измененията в режима  Simple Smile Оказа се, че след месец на ниски въглехидрати вече съм развила много трайни навици и сега дори и да се стремя да ги вдигна, не ми се получава особено. Ядох известно време по 100-150 грама тиква с лъжица чия на закуска и това беше. Не можах да се пречупя да ги увелича. Продължават да ми стоят на 30-40 грама дневно въглехидратите. Единственото, което промених, е това че намалих мазнините. Ям колкото ми е вкусно и не се заставям да гоня някакви проценти и съотношения. Съответно получи се увеличение на белтъчините, но драстично намалих червеното месо за сметка на пиле, яйца, млечни. Чувствам се значително по-добре. От няколко дни поне два пъти на ден ям салата от 100-120 грама айсберг с две варени яйца и лъжица зехтин, като добавям и още нещо различно всеки път - кашкавал, гъби, пилешки гърди, маслини, каквото ми се намира под ръка. Мисля, че няма начин да ѝ се наситя скоро, много вкусно се получава, жълтъкът като се разтвори в заливката става една такава прелест, ммм...

# 301
Гледам последните разсъждения, гледам си моите изследвания от преди една година и се чудя.

Глюкоза 0 мин - 5,06 mmol/l                   3.3-6.0
Глюкоза 60 мин - 4.78 mmol/l                 <10
Глюкоза 120 мин - 4.47 mmol/l               <7.80

Инсулин 0 мин - 10.31 uU/ml                  3.0-25.0 uU/ml
Инсулин 60 мин - 42,80 uU/ml                18-276 uU/ml
Инсулин 120 мин - 12.57 uU/ml              16-166 uU/ml

На пръв поглед всичко е в норма, освен инсулина на 120-тата минута.
Ендото изписа Сиофор, защото "инсулина играел", а и имам наднормено тегло.

Моля ви, дайте и вашето мнение.

Много са объркващи реф. стойностите на различните лаборатории. Според тия уж всичко ти е наред.
Реално не си толкова зле.
Не разбрах нещо. Това са изследванията от една години и тогава ендото ти е изписало Сиофор? Пила ли си го?
То хапчетата са важни, но мисля, че само при крайни състояния. Човек трябва първо да опита с правилно хранене. А може и с някакви добавки - хром, пектин, канела.
Аз мога да кажа, че ми повлия много положително. От 60-70 на гладно, сега инсулина ми е 11.
Имам още за сваляне. И инсулин и кг.
Само съжалявам, че не се образовах за протеините преди да пия хапчетата. Но пък от друга страна аз бях и много тежък случай. На 60-та и 120 минута бяха космически цифри  Mr. Green

Бледолилава, и аз съм така. Сладко ми се похапва много рядко. Само около цикъла. Чак не ми се вярва и близките ми не вярваха, че аз мога да спра сладкото. То не е до воля, хормоните били виновни.

# 302
Елора, видях, че си писала за добавките.
Ще ми препоръчате ли какви пиете - хром?, канела? - на кои фирми?
Четох и че е добре рибено масло да се пие, но там мненията са сто различни кое е качествено и съвсем се обърках.
Да ми препоръчате нещо.

# 303
Елора, видях, че си писала за добавките.
Ще ми препоръчате ли какви пиете - хром?, канела? - на кои фирми?
Четох и че е добре рибено масло да се пие, но там мненията са сто различни кое е качествено и съвсем се обърках.
Да ми препоръчате нещо.

Пила съм хром в началото, защото не можех да пия лекарствата. За да ми убие желанието за сладко.
Прочети за хрома, той помага повишаване на инс. чувствителност. Канела също и пектина.
Канела на хапчета не взимам. Купувам цейлонска на прах и слагам малко в кафето и закуската. На Био свят взимам канела.
А хром последно преди години взимах на GNC, но колко са качествени не знам. В добавките има твърде много пълнители и то не всички са полезни. На някой фирми, примерно Джеймисън, пише, че магнезиевия стеарат бил от растителен произход. Та може и да е по-хубав.
Рибено масло не съм взимала и не знам.

# 304
  • София
Аз ползвам Омега 3 на NOW foods и съм много доволна.

# 305
Омега 3 пия от десетина години, може и повече. На Абофарма или Фортекс. От 1000 мг.
Магнезий+В6, от 4-5 месеца, на Солгар.
Канела и хром не съм вземала.

# 306
Попрочетох за Омега 3 и се чудя дали да не пия чат пат и от него. newsm78

# 307
Аз пия Омега 3, но почвам да се чудя има ли смисъл, след като се оказа, че все пак ми се повишава лошият холестерол, а не добрият. За ИР съм си взела: хром+канела+биотин /опитах да го пия, но засега не е за мен, имам усещането, че ми смъква захарта, а я поддържам и без това ниска/, но и аз като Елора кафето си го пия с цейлонска канела, Ацетил-Л-Карнитин - пия го от време на време, помага за разграждането на мазнините /най-общо казано, не в буквалния смисъл/, Q10 - пак от време на време, Инозитол и R-алфалипоева киселина - тези двете съм ги поръчала, но още не съм ги получила. След опита с хрома си извадих един извод - докато съм на стриктен хранителен режим по-добре да не пия добавки. То като се замисля, поради същата причина отказах да ми изписват хапчета, с хранене реших да се лекувам. Ако увелича един ден въглехидратите, тогава ще мисля как да ги комбинирам и пия добавките.

# 308
Бледолилава, питах те за триглицеридите, не ми отговори.

Последна редакция: ср, 07 мар 2018, 17:32 от DeVa®

# 309
Бледолилава, питах те за триглицеридите, не ми отговори.
Преди началото на режима ми бяха 1,76 /реф.ст-ст 0,60 - 2,20/
След 1 месец 1,43.

Общия холестерол преди беше 5,34, не съм му изследвала тогава профила.
След месец стана 5,74, като HDL е 1,29 /реф. 1,17 - 2,07/, LDL e 3,54 /реф. 1,81 - 3,88/, и този, който най-много ме притеснява, защото е доста над референтните стойности е VLDL - 0,91 /реф. 0,00 - 0,26/

# 310
Високи  са.

# 311
Момичета, искам да попитам - колко често си правите изследвания на кръвната захар, инсулина и липиден профил? Моята ЛЛ ми каза, че от касата го поемали  веднъж годишно. На мен ми се струва твърде рядко, за да може човек да си контролира нещата. Вие как постъпвате?

# 312
Аз си ги плащам изследванията, въпреки че съм здравно-осигурена. Ако чакам на Здравната каса.......  трябва да се #2gunfire #Crazy Затова ги правя когато преценя. Нашата лаборатория има всеки месец някакви промоции
Скрит текст:
/ако си от района на Варна или Бургас - лаборатории Лина/.
В Грабо също така има постоянно ваучери за намаления. Следя ги тези неща.

# 313
по принцип R-алфалипоева киселина е доста подходяща за хора с ИР и диабет, но ако хранителния ти режим ще клони към по-нисковъглехидратен бъди внимателна, да не ти падне много кръвната захар и да ти премалява. Не знам какви дози ще вземаш и точно твоето по кое време ще трябва да вземаш, но за хора с ИР препоръчителната доза е над 1200 milligram на ден за поне 3 месеца. Просто внимавай и се следи да не ти прилошее. По принцип (това е мой личен съвет) е добре да вземаш по-големите дози ако си яла плод, овесени ядки въобще някакъв въглехидрат. Ако си яла само яйца или месо или го прескачай или вземай по-малка доза. Доста са скъпи качествените и няма смисъл да ги хабиш.

# 314
  • Ню Йорк
Изобщо не ми пада захарта нито от хрома, нито от алфалипоевата киселина. Ползвам на нау фодс добавки по принцип.

Общи условия

Активация на акаунт