Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 2

• 92 022
  • 803
  •   1
Отговори
# 285
Включвам се, заради желязото в мултимвитамините - когато ходих на хематолог и занесох моите мултивитамини с включено желязо и тя каза, че това количество е много малко и изобщо няма да се отрази/тогава бях на долната граница на хемоглобина/.
След като го е казал лекар, предполагам, че е така. При теб може и да е имало недостиг. При мен и хемоглобина и желязото са си доста високи, затова не рискувам с допълнителен прием, защото големите дози могат да бъдат токсични. Не е като някои витамини, при които излишното просто се изхвърля от организма.

# 286
Няма да навлизам в някакви конспиратични теории,но за да ти ги изпишат трябва да минеш някакви изследвания и изобщо да не са ти в ред показателите.Иначе никой не е луд да ги даде тези луди пари ей така да те лекува от нещо,което нямаш.Имам доста познати с протоколи-няма шанс ей така да ти връчат скъпо лекарство,което не ти трябва.

Не става без изследвания, никой не спори за това.
Но ако нямаш никакви външни признаци, като мен, освен КЗ нищо не ти изследват.
А докато стигна до висока КЗ на гладно, ще мине много време и пораженията ще са необратими. Rolling Eyes
liola, нека не спорим. Нямам спомен къде съм чела, че на високият инсулин се обръща внимание сравнително отскоро, вече дали са 20 или 30 години, не е толкова важно. Следи се КЗ и се дават лекарства, когато вече е станала над норма.

# 287
Здравейте! Освен кз и инсулин, какви други изследвания си пускате. Ще ходя да си правя изследвания и искам да проверя това онова. Чета че витамин Д и Б12 са важни, но не съм ги пускала. За сега знам, че желязото ми е много ниско
Зависи за какво се изследваш. Аз когато търсех къде ми е проблемът изследвах и щитовидна жлеза, както и половите хормони (Prolactin, LH, FSH, Estradiol, Testosteron) и кортизола. Сега, след като съм вече на хранителен режим за контролиране на ИР, изследвам бъбречна, сърдечна и чернодробна функция заради увеличения прием на белтъчини и мазнини, за сметка на въглехидратите. За Б12 и витамин Д напоследък много се говори, да, тъй като често се открива техен дефицит. При Б12 проблемът може да е не от недостиг, а от недобро усвояване. Не е лошо да се изследваш, ако имаш желание. Аз не съм, не откривам признаци на дефицит при себе си. Но пия зимата в профилактични дози витамин Д3. Желязото ми е добре, но ако беше ниско в никакъв случай не бих си го самоназначила за пиене, чела съм, че може да е опасен увеличеният му прием, тъй като невинаги дефицитът му е от недостатъчен прием с храна или добавки. За него задължително консултация с лекар. Затова когато пия мултивитамини гледам да са без желязо.
Нали при НВ-ВМ няма проблем за ч.дроб, защото дори при стеатоза, от там първо се топят мазнините? Ти защо го изследваш?Simple Smile)

# 288
За всеки случай, така или иначе е комбинирано изследване. То и холестеролът уж само добрият се качвал, но аз качих лошия. 

# 289
За всеки случай, така или иначе е комбинирано изследване. То и холестеролът уж само добрият се качвал, но аз качих лошия. 
Холестерола ми беше добре общия, триглуцеридите почти са ми на горна граница и ч.ензими са ми повишени от стеатозата, дано да отмине сега с ниския прием на въглехидрати, че ме понаболва и се побърквам:)Hug

# 290
  • София
Здравейте, момичета,

Можете ли да ми помогнете с разчитането на резултатите от обремянването, което направих днес. 4 - кратно е по молба на доц. Русев, който ми го назначи.

# 291

Колко са триглицеридите?
Ако са ниски, не гледай лошия.

Лаленце, много добре ми се струват.

# 292
Не съм специалист, но може би имаш някаква много лека форма на ИР. Съдя по завишения резултат на 60-та минута. Но завишението не е голямо, даже мижаво, а на 120 минута си влиза в норма. Да ти кажа на много други хора инсулина не може дори в норма да влезе и на 120- та минута.  Така че си щастливка. Що годе добре ти се справя организма мисля. Но пък  предвид изпитата глюкоза резултатите са ти много добри.
И КЗ ти ми изглежда добре. Въпреки, че е доста ниска КЗ на 120 минута.
Ще видим лекаря какво ще ти каже.
А ти защо реши да го правиш? Наднормено тегло ли имаш.

# 293
  • София
Благодаря ви за коментарите!
Чувствам слабост напоследък, след храна не мога да кажа, че имам енергия и тонус, качих и близко 5 кг последните месеци, което може и от стрес да е, но и заради фамилна обремененост имунологът ми назначи изследването. Ще пиша какво е коментирал и той.

# 294
  • София
Зимата всички качват.

Единият признак на ИР е инсулин, завишен над 5 пъти на 60тата минута. Тук е 6 пъти по-голям. Но трябва да има и от други признаци. Според мен всичко е наред.

# 295
Да добавя, че на 60-та минута резултатите обикновено не ги гледат.
Важни са на 120.

# 296
  • София
Е, зависи от ендокринолога. Някои се съобразяват и с 60тата минута.

Дори има още един признак за ИР: за връзката между 60тата и 120тата минута: на 120тата инсулинът трябва да е спадналв сравнение с 60тата (не помня с колко обаче).

# 297
Да,  така е, гледа се кривата и какъв е тренда.
Но в нейния случай е малко отклонението.

# 298
Гледам последните разсъждения, гледам си моите изследвания от преди една година и се чудя.

Глюкоза 0 мин - 5,06 mmol/l                   3.3-6.0
Глюкоза 60 мин - 4.78 mmol/l                 <10
Глюкоза 120 мин - 4.47 mmol/l               <7.80

Инсулин 0 мин - 10.31 uU/ml                  3.0-25.0 uU/ml
Инсулин 60 мин - 42,80 uU/ml                18-276 uU/ml
Инсулин 120 мин - 12.57 uU/ml              16-166 uU/ml

На пръв поглед всичко е в норма, освен инсулина на 120-тата минута.
Ендото изписа Сиофор, защото "инсулина играел", а и имам наднормено тегло.

Моля ви, дайте и вашето мнение.

# 299
  • София
На 0 мин. също е висок.

Иначе добре "играе". По принцип така трябва да е: качва се на 60 мин. до 5 пъти и после пада на 120та до началната стойност.

Не знам дали трябва да се пие метформин само заради високия инсулин на гладно. Тук май има момичета, които за това пият. Нека те кажат дали им е повлиял.

Общи условия

Активация на акаунт