Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 2

• 91 995
  • 803
  •   1
Отговори
# 345
Елора , това е аспирина , диуретици , барбитурати , някои от антикоагулантите , медикаменти при Паркинсон а същото и при Хипотиреоодизъм .
Може и да пропускам нещо .
Също така има Сода на таблетки за алкализиране .

Аспирин пия от дъжд на вятър. Упсарин С понякога като съм болна.
Диуретици и барбитурати не ги знам в какви лекарства ги има.

А хапчетата, които пия са - глюкофаж за КЗ и инсулина. А също и еутирокс за ЩЖ. Имам Хашимото и Хипофункция. Да не би от хапчето за ЩЖ да става така? Оф, ами няма как да го спра точно него.
Иначе другото са витамини и добавки.
Също така взимам Алодагра за ПК. Но пък от него пия на три дни едно хапче.
Идея е чат пат сода за пиене да взимам. А обикновена сода не може ли?  newsm78

# 346
Елора , това е аспирина , диуретици , барбитурати , някои от антикоагулантите , медикаменти при Паркинсон а същото и при Хипотиреоодизъм .

Диуретици - увеличават обема на отделената урина за 24ч., барбитурати - това са някои успокоителни медикаменти .

А хапчетата, които пия са - глюкофаж за КЗ и инсулина. А също и еутирокс за ЩЖ. Имам Хашимото и Хипофункция. Да не би от хапчето за ЩЖ да става така?  - за ЩЖ нямаш избор , не можеш да спреш лекарствата .
 Оф, ами няма как да го спра точно него.
Идея е чат пат сода за пиене да взимам. А обикновена сода не може ли?   - може но е гадна за пиене а табл.Сода не ги усещаш .  newsm78

А хапчетата, които пия са - глюкофаж за КЗ и инсулина. А също и еутирокс за ЩЖ. Имам Хашимото и Хипофункция. Да не би от хапчето за ЩЖ да става така? Оф, ами няма как да го спра точно него.
Идея е чат пат сода за пиене да взимам. А обикновена сода не може ли?  newsm78

# 347
Елора, пия Хисар, pH-то ѝ е 8,99. Доста води смених преди това, тази е най-алкалната, която се намира в магазините около нас. Че то се изпиват едни несметни количества, като казвам над 3 литра, то си е почти 4 на ден.

Не мога да се спра засега, много ми е хубаво като гледам кантарът как върви надолу Grinning Не е лесно веднъж да влезеш в режим "отслабване", не ми се иска да го прекъсвам все още и да влизам в режим на задържане. Знам, че ходя по ръба, затова много внимавам. Ще се изследвам като хипохондричка всяка седмица и така. Ако взема да се влошавам много тогава ще го мисля.

# 348
Бледолилава, аз няма да се повтарям, писах доста по твоя проблем.
Само ще загатна, пак, че първо-много бързаш, и второ-гладуваш.А това няма да доведе до нищо добро, в дългосрочен план.
Доктора може и да е казал, че 1200 калории са добре, но те така са научени:Че се отслабва САМО с глад.
Но ти си знаеш, и тялото, и болестта  са си твои.Какво ще ги правиш, е твое решение.

# 349
Елора извинявай опитах си да вмъкна отговорите си към твоите въпроси Confused
Ама нещо не ми се получи , моля те чети отначало на цитата 😲

# 350
Докато ти открия отговора  Crossing Arms

Значи диуретици не взимам. Обаче пък пия чай от коприва често. Той е диуретик.
Обикновената сода не е толкова гадна.
Обаче пък във всички хранителни добавки и витамини ме дразнят останалите пълнители и свързващи глупости. Затова питах за естествената сода.

Amour, така е  Hug

И пак да вметна. С глад съм отслабвала преди години като тийн. След това йо йо ефект и хормоналното ми състояние отиде на кино. Това ми го каза и ендокринолог. Гладуването и диетите, които съм пазила като млада са ме съсипали. И каза, че и  при възрастни това не е добър начин за отслабване. Но всеки сам си решава.
Чисто и просто се стресира организма. Не може да се ограничава и после айде пак да ядем. Горкия не знае какво да прави. Та ми се се е случвало да приемам мижави количества храна и в един момент съм навън и ми се налага да ям купешка храна. Примерно дюнер. Направо ми се вие свят от глад. Та купувам си и на другия ден установявам, че дните прекарани в лишения са отишли на майната си. За една нощ отново корема и талията нарасна неимоверно.
А от три години като се храня здравословно и се е случвало да ям я дюнер, я бургер, грам не качвам. Преди месец и нещо бях навън една събота и бях гладна, купих голям дюнер. И не напълнях, даже след два дни усетих още стапяне в областта на корема и талията.
Чисто и просто ИР е състояние, което трябва да се поддържа ДО ЖИВОТ с правилно хранене. Честата промяна в начина на хранене обърква организма. Просто е нужно човек да избере правилния режим за него. А това, че се отслабва бавно, не смятам, че трябва да се взима присърце. За никъде не бързаме. Лично аз отслабвам не за да се фръцкам пред хората или да забия някой мъж. Отслабвам, защото искам да съм здрава.
А да кажа. Освен че ми поникнаха тазови кокали, от тази седмица ми поникнаха и ключици  Joy hahaha

# 351
Елора чая от коприва не е проблем .Тук говора за медикаменти които повишават диурезата .А те освен ПК повишават и КЗ .

# 352
Е, не взимам такива.
Но пишкам повече като пия коприва.
Скоро ще трябва пак да правя изследвания.
Обаче личния ще го сменям. Нещо не ще да дава направления за нищо. Нямал за еди какъв си лекар, за еди какви си изследвания.

# 353
Аз знам, че сме обсъждали темата вече - затова трябва да си направим първи пост със събрана информация, за да не питат разсеяните като мен по сто пъти.
Но за кофеина - четох много противоречиви неща.
Но последното, което намерих е, че пиенето на много кафе предразполага към ИР и че особено ако се пие на гладно кафето вдигало инсулина. Затова се препоръчва по едно- най-много две на ден и то задължително след храна, по-възможност белтъчна.
Вие какво мислите по въпроса? И пиете ли кафе и по колко?

# 354
С всяко нещо с което се прекалява води до проблеми.
Така и с кафето. Пила съм по три двойни на ден. Ами проблем се оказа.
Сега пия по две кафета. Идеално ми е.
И с белтъчини да прекаляваш, пак ще навреди.
Затова разнообразна качествена храна.

# 355
Здравейте Simple Smile
Аз май не съм за тази тема, понеже нямам съпътстващи заболявания, обаче сте ми симпатични и полезни, та продължавам да вися тук. Simple Smile)))
Включвам се, за да кажа, че вчера бях на контролен преглед при моята лекарка, която ми препоръча и ми следи кето диетата. За 1 месец на кетоза съм свалила 4-5 кг, което е супер, понеже при мен проблемът беше, че бях от няколко години в плато и не успявах да се накарам да свалям, макар че уж правя нещата "по правилата" (балансирано ядене, спорт...).
Каза ми да продължавам, щом работи и се чувствам добре. Попитах колко време може да се седи в кетоза, не е ли проблем да се проточва дълго. Тя каза, че в моето състояние (здрав човек) и при положение, че всичко е съгласувано с нея, пресметнато и под контрол, няма никакъв проблем да си карам така много дълго време, без краен срок. Все пак дългосрочният й план е, след постигане на желаните резултати, постепенно да се завърна към нормално, балансирано хранене, което включва въгрехидрати.
Единствената разлика при моя режим в сравнение с това, което чета тук, е че изобщо не ям мазни меса, масла, напротив - отбягвам ги. Месото е пиле или червени немазни, риба, от другите мазнини само зехтин в нормални количества (нямам специално ограничение). Така ми е препоръчано на мен. Уточнявам, че живея в Италия, лекарката ми е местна.

# 356
И аз пия по 2. Даже и по 1 понякога.

# 357
Здравейте Simple Smile
Аз май не съм за тази тема, понеже нямам съпътстващи заболявания, обаче сте ми симпатични и полезни, та продължавам да вися тук. Simple Smile)))
Включвам се, за да кажа, че вчера бях на контролен преглед при моята лекарка, която ми препоръча и ми следи кето диетата. За 1 месец на кетоза съм свалила 4-5 кг, което е супер, понеже при мен проблемът беше, че бях от няколко години в плато и не успявах да се накарам да свалям, макар че уж правя нещата "по правилата" (балансирано ядене, спорт...).
Каза ми да продължавам, щом работи и се чувствам добре. Попитах колко време може да се седи в кетоза, не е ли проблем да се проточва дълго. Тя каза, че в моето състояние (здрав човек) и при положение, че всичко е съгласувано с нея, пресметнато и под контрол, няма никакъв проблем да си карам така много дълго време, без краен срок. Все пак дългосрочният й план е, след постигане на желаните резултати, постепенно да се завърна към нормално, балансирано хранене, което включва въгрехидрати.
Единствената разлика при моя режим в сравнение с това, което чета тук, е че изобщо не ям мазни меса, масла, напротив - отбягвам ги. Месото е пиле или червени немазни, риба, от другите мазнини само зехтин в нормални количества (нямам специално ограничение). Така ми е препоръчано на мен. Уточнявам, че живея в Италия, лекарката ми е местна.

Barbabeau, благодаря за включването  Wink bouquet Че аз от твоята лекарка научих повече, отколкото от моя  Grinning

Момичета, никога не съм казвала, че като спра сегашния режим ще се връщам към безразборно хранене. Знам, че ограниченията са до живот. Никога повече зърнени, захар и нишестета. Идеята е да сваля килограмите и да премина към балансиран режим - повечко млечни, зеленчуци, 2-3 плода седмично. Това са ми намеренията.

# 358
Скрит текст:
Здравейте Simple Smile

Barbabeau, благодаря за включването  Wink bouquet Че аз от твоята лекарка научих повече, отколкото от моя  Grinning

Момичета, никога не съм казвала, че като спра сегашния режим ще се връщам към безразборно хранене. Знам, че ограниченията са до живот. Никога повече зърнени, захар и нишестета. Идеята е да сваля килограмите и да премина към балансиран режим - повечко млечни, зеленчуци, 2-3 плода седмично. Това са ми намеренията.

Да, но пак ще стресираш организма.
Като минаваш към балансиран режим, го направи възможно най-плавно.
Иначе с този кетозен режим хич не съм наясно. Ще го попрегледам утре.

# 359
Бледолилава, моля. Радвам се, че съм полезна.
И вие сте ми много полезни, понеже подозирам, че съм имала ИР в някаква степен все пак, макар и да не съм го доказала с изследвания.

Към горните неща забравих да напиша, че вчера лекарката отново ми напомни, че е важно да си пия водата (поне 2-3 литра на ден), за да помагам работата на бъбреците.
Ти каза, че пиеш вода, така че не е проблем. Просто да го потвърдя. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт