Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 2

• 91 170
  • 803
  •   1
Отговори
# 600
Браво на тази лекарка!
Аз също съм привърженик на интервалното хранене и почивка за панкреаса.

# 601
Taка и аз в отбора на ИР + Хашимото дори..
Изписаха ми Метфогама 3*850, страничните ДЕфекти минаха за няколко дни. Само, че лекарката ми препоръча хранене само 3 пъти на ден - цитирам "Закуска+кафе и после за 4-5 часа си залепваш устата, после обяд и пак залепяш устата, вечеря и мин 12ч трябва да има до закуската" Целта била да се тренира панкреаса да отделя инсулин в определени часове и да му се дава достатъчно дълга нощна почивка.   Закуската да е протеинова , на обяд може картоф/ ориз, но малко, а на вечеря най-добре салата и протеин . Наруших правилата на връх Великден, ясно нали? За седмица свалих 2-3 кг, не знам точно, но гащите се охлабиха .. Да видим какъв ще е резултата Да споделя само, че сладко не ям всеки ден, не обичам от дете, газирано и сокове само по празници.. .  Хляб само на обяд- ръжен на Вита, и то ако не ям картоф/ориз .
При мен по-големият проблем е щитовидната жлеза и отслабването от години никак не ми се получава
На мен само ИР и дефицит на вит Д ми откриха миналата седмица, а СПКЯ имам от няколко години.
Изследваха ми ЩЖ, инсулин, кръвна захар и за Cushing's Syndrome.

Минах на високомазнинното хранене като най ми липсват плодовете и хляба.
Сладкиши рядко съм консумирала така или иначе, не пия повече от 2 бутилки вино годишно, не пуша, но стресът ми е в повече от няколко години,а и имам гена за диабет.

Моят еднокринолог ми изписа само вит Д и Метформин 500 по 3 и ми даде някакви нови експериментални инжекции за регулиране на теглото, които си бих веднъж и спрях, защото искам да опитам да слабея по стандартния начин, а и има много сериозни странични ефекти като рак.

За режим на хранене не каза нищо. Каза само вземай си лекарствата, бий си инжекциите и се движи повечеко с намален прием на храна и толкова. Но какъв режим, по колко пъти и какви храни да се избягват не спомена. въобще. Но четейки темите се придържам към 3кратното хранене и аз без междинни закуски.

Досега само ви четях и разпитвах, но ще се включвам вече повече.

# 602
И аз се чувствам по-добре с трикратно хранене, поради простата причина, че храната ми е доста богата на протеини и напълно ме засища едно ядене за 4-5 часа, че и повече. Държат ситост белтъчините и мазнините, убедих се. Докато понякога например закусвам с малко повече въглехидрати: вариант 1) 150 гр. тиква със сметана и 30 гр. орехи или вариант 2) половин киви или шепа боровинки с камембер и 30 гр. орехи и тогава по-бързо огладнявам. Максимум 2 пъти седмично си го позволявам това с плодовете и не ми е повлияло на свалянето на килограмите. На инсулина не знам дали влияе, не съм се изследвала скоро.

Вчера за втори път наруших режима от два месеца и половина със забранен продукт Grinning Първия път ядох малко парче банан, а вчера изядох една фурма. Това е то, иначе на Великден бях желязна, никакви козунаци-мозунаци, само агнешко и салата. Даже от любимата ми дроб-сърма не опитах. Хич нищо не ми липсва, само от време на време се втелявам че ми се яде нещо и после ме е яд, като с тази фурма. Само угризения ми достави, никакви други чувства Simple Smile

# 603
Здравейте момичета, аз продължавам с пълна пара. Не мърда много кантара, но се надявам да се постигне някакъв ефект. Проблема при мен е психически, че ми се иска всичко да стане за месец. Няма как да стане, осъзнавам го. Закуската ми е най-трудна. Дайте идея какво хапвате вие. Аз яйца не мога да ям, защото съм оперирана от злъчка , а и не знам защо не се наяждам с тях. И нещо друго се чудя когато ме оперираха трябваше да спазвам строга диета един месец да се храня само с варен картоф и ориз и бях свалила 4кг. Ей това не мога да си го обясня как стана, като ние трябва да ги избягваме.

# 604
Картофите действат отводняващо и затова сваляш.
И аз няколко пъти годишно си правя картофени дни, заради ДХ, забелязвам, че винаги свалям.
Контеса, и ти като Амур, направи рязък завой. Simple Smile

# 605
Аз също съм с отстранена жлъчка преди 2 години, но хапвам яйца.

Дева, не бих казала. Била съм 17 години вегетарианец и 3 веган, но от 8 години хапвам всичко като съм много избирателна към месото и хапвам само пилешко, кайма, малко риба и морски дарове. Винаги съм се хранила предимно зеленчуково и въхлехидратно и затова ми е трудно да карам на месо и салати само.

Снощи си направих миш маш примерно и с това вечерях. Иначе карам на печено пиле или кайма със зеленолистни или зеленчукови салати.

Сутрин кафе със сметана ( по принцип от много години го пиех със Стевия и от над 30 години ограничавам бялата захар, сол и брашно)  и не закусвам, а обядвам към 1, но с лекарствата трябва да хапна нещо и е примерно едно яйце, на обяд яйце/ пилешко/ сирена със салати и на вечеря същото. Само портокали и мандарини са ми в главата след вечеря по времето в което ядяхме снакс с мезета и прочие..

Последна редакция: ср, 11 апр 2018, 17:39 от Анонимен

# 606
Дева, защо тахана да не е добър за ИР? Че това е сусам, има и протеини.

Taка и аз в отбора на ИР + Хашимото дори..
Изписаха ми Метфогама 3*850, страничните ДЕфекти минаха за няколко дни. Само, че лекарката ми препоръча хранене само 3 пъти на ден - цитирам "Закуска+кафе и после за 4-5 часа си залепваш устата, после обяд и пак залепяш устата, вечеря и мин 12ч трябва да има до закуската" Целта била да се тренира панкреаса да отделя инсулин в определени часове и да му се дава достатъчно дълга нощна почивка.   Закуската да е протеинова , на обяд може картоф/ ориз, но малко, а на вечеря най-добре салата и протеин . Наруших правилата на връх Великден, ясно нали? За седмица свалих 2-3 кг, не знам точно, но гащите се охлабиха .. Да видим какъв ще е резултата Да споделя само, че сладко не ям всеки ден, не обичам от дете, газирано и сокове само по празници.. .  Хляб само на обяд- ръжен на Вита, и то ако не ям картоф/ориз .
При мен по-големият проблем е щитовидната жлеза и отслабването от години никак не ми се получава

И аз съм с хашимото и хипо и ИР. Ние с проблемна ЩЖ отслабваме по-бавно, но пак отслабваме.
Не се отказвай.

# 607
Запомнила съм го от Чоколата, но подробности ми се губят.Simple Smile

# 608
Аз в закуската си слагам. Но много малко. От най-малките лъжички.
Преди слагах смлян сусам, ама вече машинката работи много зле и преминах на тахан. Така ще се усвои по-добре.

# 609
Здравейте момичета, аз продължавам с пълна пара. Не мърда много кантара, но се надявам да се постигне някакъв ефект. Проблема при мен е психически, че ми се иска всичко да стане за месец. Няма как да стане, осъзнавам го. Закуската ми е най-трудна. Дайте идея какво хапвате вие. Аз яйца не мога да ям, защото съм оперирана от злъчка , а и не знам защо не се наяждам с тях. И нещо друго се чудя когато ме оперираха трябваше да спазвам строга диета един месец да се храня само с варен картоф и ориз и бях свалила 4кг. Ей това не мога да си го обясня как стана, като ние трябва да ги избягваме.

За закуска бучка узряло сирене със сурова[/b ] зелена чушка и няколко маслини. Или парче кашкавал със същото. А бе да има суров зеленчук. Никакво време не отнема приготвянето.

# 610

От бързо отслабване ще си докараш три неща.
1. Още по-сбъркани хормони.
2. Увиснала кожа.
3. Отново рязко напълняване.

Картофите са въглехидрат и то не от най-бавните. Картофена диета може да докара за известно време сваляне на килограми, но може и до диабет да те докара.
Има и шоколадова диета. Цял месец на шоколад, ама само шоколад. Една колежка преди години я прави. 30 кила свали за месец. След няколко месеца и поставиха диагноза диабет.
Сега си го носи диабета + ужасно увиснала кожа. Пари за пластика няма.

# 611
Боже, колко прости хора имало!?!? Rolling Eyes

# 612
Да, макар, че звучи доста вкусно тази диета  Mr. Green

# 613
Вкусно, ама и малко акъл трябва да имаш. Simple Smile

# 614
То в случая малко акъл и е трябвало.
Така става човек като иска бързо да върши нещата.
Бързата кучка нали знаете какви ги ражда? Laughing
И аз през годините съм искала отслабвам бързо. И се отчайвах, че за седмица нищо не става.
Е, не знаех и как да се храня. Исках хем да ям торти, хем да съм слаба и здрава. Не открих такъв начин.
Накрая реших, че няма смисъл да бързам. Гоня здраве, а не визия. Е, сега вече визията я имам.
20 години съм била дебела. Какво са 2-3 години отслабване. Фасулска работа.
Ох, някой тук писа нещо за кайма. Прияде ми се. Ама в магазина само свинска. Но нищо. Ще спретна нещо скоро. Примерно с тиквички, чушки и на фурна. Дайте и други идеи как да сготвя кайма.

Общи условия

Активация на акаунт