RYANAIR - 11

• 90 150
  • 754
  •   1
Отговори
# 705
  • sofia
Момичета, ако една резервация от 3 човека, един не се яви на полета, то нали останалите не губят правото си да летят на връщане?

# 706
  • Beyond the stars
Момичета, час преди полета обявиха закъснение от 5 часа. Нямам мейл , на летището разбрах. Нормално ли е? Провалят ми последващите планове.

не е нормално, но се случва. Разберете причината за закъснението, ако не е извънредни обстоятелства имате право на компенсации. Ако е стачка или лошо време нямате...

Причината я казаха - техническа повреда на самолета.
Полета е FR2121, Брюксел-Прага.
Какво означава компенсации? На база кое в закона?
Защото го прочетох и там пише, че се полага само грижа по чл.9. Направиха го с ваучер за 5Е.

Обезщетение се получава ако откажат достъп до полет. Случвало ми се е с австрийските авиолинии и тогава на място на летището получих новите билети за следващия ден, 250Е, трансфер до и от хотела, храна в хотела и нощувка.

Ако сте пристигнали в крайната си дестинация със закъснение от повече от 3 часа, имате право на компенсация, освен ако закъснението се дължи на извънредни обстоятелства.

чл. 6 и чл. 7 от Регламент (ЕО) № 261/2004 на Европейския Парламент и на Съвета от 11 февруари 2004 година относно създаване на общи правила за обезщетяване и помощ на пътниците при отказан достъп на борда и отмяна или голямо закъснение на полети, и за отмяна на Регламент (ЕИО) № 295/91 (текст от значение за ЕИП)

# 707
Момичета, ако една резервация от 3 човека, един не се яви на полета, то нали останалите не губят правото си да летят на връщане?
Няма проблем

# 708
  • Бургас
Добро утро на всички,
до сега с Ваша помощ се справях чудесно със семейните пътувания и полетите на децата до  университетите, където са приети. Но сега нещо не мога да се справя, а и може би е още рано.Търся  полет между 13 и 15 август за Виена и после след седмица за Айндховен от Виена. А за другата ми дъщеря търся полет на 16.08. 18 за Айндховен.Ние сме от Бургас, имаме вече Райън , но няма полети директни. Може ли да помогнете за намирането на алтернатива, че ще сме и с мн багаж? Благодаря на всички, които ще се опитата да ни помогнат и пожелавам прекрасен уикенд:smiles:

# 709
Wizz имат до Виена и Айндховен от Варна. По-добър вариант е от пътуване до София.

# 710
  • София
Ванилия, влизаш в сайтовете на летище Виена и Айндховен и виждаш от кой град в България и на коя компания има полети. После в сайта на компанията търсиш  полет в удобен ден. Виена е лесна, а за другия град може да потърсиш и нещо наблизо. Знам, че има летище, но дали приема полети от България.
Ако багажа е за студенти в страна от ЕС препоръчвам  като се установят и си знаят адреса да им го изпратите със Спиди или Арамекс. За 30 кг излиза около 40 лв.
Дъщеря ми при всяко идване в София ми оставя нови придобивки за 1 кашон и до седмица си го получава на адреса или в пощенски клон. Пътува само с дамска чанта и малък багаж с приорити.

# 711
  • Варна
Аз получих обезщетение за закъснял с три часа и половина полет на Ryanair чрез подаване на жалба (?) през ClaimCompass. Останах доволна, получих си парите 10 дни след подаване на иска.

Момичета и момче, благодаря ви за коментарите.
Welt, ползвах този сайт, пуснах claim, надявам се на положителен резултат.
Не изпратих сканирана лична карта, не ми се ще да се мота някъде ... Simple Smile
В даден момент при положителен резултат банкова сметка ли ти поискаха?

# 712
Здравейте,
да попитам дали правилно съм разбрала. В големия ,чекиран багаж МОЖЕ да се слагат течности и лекарства? Цигари може ли и колко стека? Благодаря!

# 713
Аз получих обезщетение за закъснял с три часа и половина полет на Ryanair чрез подаване на жалба (?) през ClaimCompass. Останах доволна, получих си парите 10 дни след подаване на иска.

Момичета и момче, благодаря ви за коментарите.
Welt, ползвах този сайт, пуснах claim, надявам се на положителен резултат.
Не изпратих сканирана лична карта, не ми се ще да се мота някъде ... Simple Smile
В даден момент при положителен резултат банкова сметка ли ти поискаха?
Сканирана лична карта не съм пращала и аз. Да, пратих им сметка, а после сама им преведох комисионната.

# 714
Здравейте,
да попитам дали правилно съм разбрала. В големия ,чекиран багаж МОЖЕ да се слагат течности и лекарства? Цигари може ли и колко стека? Благодаря!

Всичко може в чекирания багаж. Цигарите зависи от митницата на страната, в която пристигате, иначе от компанията няма да кажат нищо и 20кг цигари да сложите.

# 715
Здравейте! Може ли в ръчния багаж в пликчето за течности шишенце със слънцезащитен крем примерно, на което няма да пише нищо или трябва да е официално?

# 716
# 717
# 718
Добро утро на всички,
до сега с Ваша помощ се справях чудесно със семейните пътувания и полетите на децата до  университетите, където са приети. Но сега нещо не мога да се справя, а и може би е още рано.Търся  полет между 13 и 15 август за Виена и после след седмица за Айндховен от Виена. А за другата ми дъщеря търся полет на 16.08. 18 за Айндховен.Ние сме от Бургас, имаме вече Райън , но няма полети директни. Може ли да помогнете за намирането на алтернатива, че ще сме и с мн багаж? Благодаря на всички, които ще се опитата да ни помогнат и пожелавам прекрасен уикенд:smiles:
А защо не си хванеш полет от Бургас до Братислава и оттам е пълно с автобуси до Виена -само 50 километра са.

# 719
  • Vraca, Vratsa, Bulgaria
Здравейте. Един бърз въпрос... Ток що започнах да чекирам пътуването ни и видях, че сме объркали името с един символ - вместо NIKOLAY сме написали NIKOLAI , като опитах да го променя ми иска 113 евро за промяната на един смимвол ... Какво мога да направя в този случай и проблем ли ще е този един символ на летището? Ще се опитам да се свържа на лайф чат с тях, но за сега безуспешно ... Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт