RYANAIR - 11

• 90 292
  • 754
  •   1
Отговори
# 210
Да, бе
може и проверка в къщи да ти направят дали лежиш, да не си излизнала на разходка или до магазина и да ти спрат болничния

(разказвали са ми как лекари си взимат половин година болничен и заминават за чужбина да работят, та с вас ще се занимават)

# 211
  • Milano
Дамата от морето хич не си цени здравето на първо място, предвид това което е написала (че стига до спешно отделение, лекарски забрани и т.н.)

Най-смисленият отговор за мен го е дала Йованка - прекъсване на болничният и пътуване (ако не е противопоказно за здравето).

Незнам какви са работните закони там, но ходене на екскурзии по време на болнични е основание за уволнение при нас, неплащането на дните е едно на ръка.

Вероятно болничните са дадени до тази дата, за да бъдат продължени в случай на нужда.

Кой ви плаща празниците? Работодателя ли? Или в месец с повече такива вземате по-ниски заплати?

# 212
  • София
Ще пътувам само с детето. Имам декларация за съгласие от таткото. Не помня, обаче, трябва ли да нося оригинала или става само с копие или и двете? и за акта за раждане на детето - нося ли го?

Показвате оригинала и оставяте копие. Към моята декларация е прикрепен и копие от Акта за раждане. Акта за раждане оригинал не се носи.

# 213
Дамата от морето хич не си цени здравето на първо място, предвид това което е написала (че стига до спешно отделение, лекарски забрани и т.н.)

Най-смисленият отговор за мен го е дала Йованка - прекъсване на болничният и пътуване (ако не е противопоказно за здравето).

Незнам какви са работните закони там, но ходене на екскурзии по време на болнични е основание за уволнение при нас, неплащането на дните е едно на ръка.

Вероятно болничните са дадени до тази дата, за да бъдат продължени в случай на нужда.

Кой ви плаща празниците? Работодателя ли? Или в месец с повече такива вземате по-ниски заплати?
Стигнах до спешното заради погрешно изписани лекарства. Сега имам на разположение две седмици да се лекувам. Всичко зависи от това какво ще каже неврологът утре. Ако каже, че няма проблем да пътувам, ще поискам прекъсване на болничния до последния работен ден. Ако обаче каже, че не е добре, ще опитам да си преместя отпуската. Не си играя със здравето си, нито искам да създавам проблеми на джипито. На въпроса кой ни плаща почивките: почивните и празничните дни, когато си в болничен, не се заплащат. Работодателят също не ми плаща почивките. Получавам основна заплата, която не е голяма и е на база на работните дни в месеца, останалото е бонуси на база изработеното за месеца и изпълнението на таргета. В този смисъл, аз може да лежа вкъщи и пак да работя по телефона или по имейл.

# 214
  • Milano
Дама от морето, благодаря за разяснението по работна заплата при болнични.

Бързо оздравяване.

По-важното е това, отколкото стигане до спешно отделение в чужбина, заради риск.

# 215
Ще пътувам само с детето. Имам декларация за съгласие от таткото. Не помня, обаче, трябва ли да нося оригинала или става само с копие или и двете? и за акта за раждане на детето - нося ли го?

Показвате оригинала и оставяте копие. Към моята декларация е прикрепен и копие от Акта за раждане. Акта за раждане оригинал не се носи.
Благодаря.

# 216
Момичета, малко тъпо може да ви изглежда въпроса. Днес купих две чанти, които в сайта се водят с размери 50/30/20. Но вкъщи като премерих ми излиза, че не са 20, а 21-21,5. Чантите са меки, не куфари, но пак се притеснявам. Може ли да ме накарат да платя нещо заради тези 1-2 см? Disappointed Relieved

Последна редакция: чт, 29 мар 2018, 23:46 от аленото цвете

# 217
аленото цвете,  оставете си празно място, ако се наложи да се мери ще може да я съберете така. Веднъж в Милано един мъж преди нас беше с огромен сак, но празен почти така го напъха в клетката, че още един щеше да влезе...

# 218
Благодаря, много се притеснявам, а в същото време и съм ядосана, че ме подведоха от магазина, след като им показах изрично какви размери ми трябват.

# 219
Здравейте!

Извинявам се ако въпроса вече е коментиран, но ще съм благодарна ако някой може да съдейства с информация Simple Smile

Трябваше да пътуваме 2-ма човека до Австрия скоро, но единия отпада, няма да може да дойде.

Каква е опцията да се смени името на въпросната резервация, към кого трябва да се обърна и каква е таксата?  Thinking

# 220
110 Е е таксата за смяна на името, прави се от профила.
Но дали си заслужава е друг въпрос.

# 221
110 Е е таксата за смяна на името, прави се от профила.
Но дали си заслужава е друг въпрос.

110E - сериозно?!  Shocked тези не са добре  Naughty

# 222
  • София
Защо да не са добре, нали трябва да плати някой разходите по полетите. Само с билети за по 20 евро няма как да стане. Таксите за всичко са високи в low cost компаниите, за да са ниски цените на базовите билети за определени дати.

Това е един от рисковите на лоу костовете, ако не можеш да пътуваш или ти закъснее предишният полет,  в 90% от случаите билетът изгаря. Малко са хората, които купуват билети по над 220 лева в посока и биха се възползвали.

# 223
Ами аз смятам, че е висока цената, особено пък за смяна на име.  Peace

Той билета така или иначе вече е закупен, мястото ще се запълни, тях какво ги интересува дали е Драган или Петкан примерно?  Thinking

# 224
  • София
Едни 220 лева ги интересуват, как какво? Разбира се, повечето хора не ги плащат, а купуват нов билет, но обикновено цената вече е по-висока от първоначалната. Това е принципът на лоу костовете, една част от билетите се разпродават на смешни цени, но накрая остават скъпите (които реално им плащат разходите).

Общи условия

Активация на акаунт