RYANAIR - 11

• 90 253
  • 754
  •   1
Отговори
# 675
  • Beyond the stars
Отмениха ми полета за Венеция в петък - никаква идея защо и как. Хубаво рефънд и т.н. ама имаме букнати хотели, музеи и т.н. А нямат друг полет до понеделник. Какви са ми вариантите ? Пффф

# 676
  • София
Цитат на: Versace_Dreamer link=topic=1020572.msg36852914#msg36852914 date=152830

[/quote

За раницата - на око преценяват в София.
За бордна карта на тел. - да ти я изпрати, който е платил билета.
На летището отваряш изображението във  Вайбър, Месинджър и показваш.
Приложенитето на уиз не ти трябва, а да изтеглиш на РЕ. Но като е купен от друг човек - трябва неговото с потреб. име и парола. Затова е по-лесно да ти го изпрати на съобщение. Дъщеря ми пътува така в неделя, мина. За принтиране при мене излиза  по подразбиране и само натискам принт.

# 677
Успях да сваля бордната карта и ще я разпечатам на хартиен носител.На гсм-а ако успея също би било добре, за по-голяма сигурност.

# 678
  • София
Отмениха ми полета за Венеция в петък - никаква идея защо и как. Хубаво рефънд и т.н. ама имаме букнати хотели, музеи и т.н. А нямат друг полет до понеделник. Какви са ми вариантите ? Пффф
В петък има стачка на летищата в Италия. Сигурно затова са отменили полета.

# 679
  • Beyond the stars
В петък има стачка на летищата в Италия. Сигурно затова са отменили полета.

Видях, ама не ми отговаря на въпроса какво да правя Disappointed

# 680
  • София
При стачка на местните няма какво да се направи с хотелите и музеите.
Лош късмет

# 681
  • София-Младост
Има ли случай отменен полет да бъде възстановен, в смисъл да го „оправят” и да излети?
Прочетох горното и видях за стачката в Италия 😕😕😕 значи нищо не може да се направи, направо супер...

Последна редакция: ср, 06 юни 2018, 23:08 от Ала-Бала

# 682
  • Beyond the stars
Тя стачката е обявена отдавна, даже аз я гледах заради градския транспорт (пишеше, че е само няколко часа, нямало да има такъв ефект върху пътниците и т.н. ама .. почти). Те днес ли разбраха, 48 часа по-рано ?
Ама колкото да го мисля вариант бременна в Болоня на 200км от Венеция в 10 вечерта или в Рим на 500км .. не ми се струват много привлекателни. Ще видя какво ще предложат утре и ще проуча варианта за компенсации, в крайна сметка 48 часа не е нормално известие съгласно никой Регламент. Музеи и т.н. ясно, че горим ама .. поне някаква нормална компенсация. Disappointed

# 683
естествено си искайте компенсация, но при стачка ще е трудно да получите нещо. Един вариант е да поискате промяна за други дати и да говорите с хотела, че няма да отказвате, а искате да смените, заради стачка. Имате по-голям шанс да не загубите парите за нощувките.

# 684
  • Beyond the stars
Стачката не е обявена днес, в смисъл няма обективна невъзможност да си спазят сроковете за известие. Имаме билети за транфери, музеи и т.н. за тези дати, отделно отпуски, планове..
Гледам вариант със сутрешния полет до Рим ама ако ми поемат те Рим-Венеция,че билетите са колкото полета. Поне е някаква опция. Честно казано с туй коремче не ми е до такива упражнения в последната минута. Pensive

# 685
Стачката не е обявена днес, в смисъл няма обективна невъзможност да си спазят сроковете за известие.

Не претендирам да съм специалист, но мисля, че те добре знаят кога точно са задължени да компенсират и се движат според правилата. Иначе това са страшно много пари (сигурно имат десетина полета този ден от това летище, а и предполагам стачката не е само на там), а те не са идиоти.
Затова казвам да си ги поискате, но не се надявайте да ви дадат нещо.

# 686
Аз последния път като пътувахме и правих застраховка, прибавих и "отмяна и закъснение на полет". Струваше само два-три лева отгоре, не ми се наложи да я ползвам, но в такъв случай важи ли? Да знам, ако се случи...

# 687
  • Beyond the stars
Стачката не е обявена днес, в смисъл няма обективна невъзможност да си спазят сроковете за известие.

Не претендирам да съм специалист, но мисля, че те добре знаят кога точно са задължени да компенсират и се движат според правилата. Иначе това са страшно много пари (сигурно имат десетина полета този ден от това летище, а и предполагам стачката не е само на там), а те не са идиоти.
Затова казвам да си ги поискате, но не се надявайте да ви дадат нещо.

Така е, прав сте. Стачките за жалост се считат за извънредни обстоятелства. Усещането за липса на полезен ход е много кофти. Това беше сватбената ви екскурзия Disappointed

Дама от морето - благодаря за напомнянето, имам медицинска застраховка с пакет Полет.. ще проверя Hug

# 688
  • София-Младост
Само не разбирам нещо...има полет до Рим в петък с wizz и от Рим до Испания с Ryanair. За втория снощи получих смс, че е отменен...а другия-не. Странно ми е...освен ако изненадата с уиз не предстои тепърва😕

# 689
  • Beyond the stars
Стачката, засягаща летищата,  е в интервала 13-17.00ч. , ако полетът е сутринта примерно би трябвало да не е засегнат.
Аз за сега ще се опитвам договоря смяна за другия уикенд, би следвало да мога да променя безплатно и втория полет или поне ..силно се надявам.  Tired

Общи условия

Активация на акаунт