Бъбриви айляк дами чоплят НЕМСКАТА система в 197-ма тема

• 73 191
  • 769
  •   1
Отговори
# 705
deni_hh ,тоест трябва да се активара предварително ,не може просто така да се тегли или може би е за по големи суми?

# 706
  • Берлин
deni_hh ,тоест трябва да се активара предварително ,не може просто така да се тегли или може би е за по големи суми?

Не не. В банката се обаждате,за да ви е "отблокирана" тази услуга-да теглите пари в чужбина. Аз миналото лято смених карта и забравих да го направя,в Бг банкоматът ми я глътна

# 707
  • Hamburg

Да, трябва да се заяви, че желаете да правите тегления в чужбина. Това е единственият начин да бъдете сигурни, че банкоматът ще приеме картата ви.

# 708
Благодаря на всички и хубава неделя bouquet

# 709
Момичета...аз пак да попитам. Училището целодневно ли е или до обяд? И дали ще ги вземат на училище моите момчета като не знаят немски? 🤔

# 710
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
зависи от училището.
отиди на място и попитай.

в нашето училище (начално), молбите за целодневно училище се подаваха до март тази година за уч.година 2018/19  Whistling

# 711
 Да, така ще е най-добре. Благодаря, asyalein ! Simple Smile

# 712
  • Стара Загора
Ау като ви прочетох за зъболекарите в Германия и май ще си откажа термина за септември.
Щях да ходя за почистване на зъбен камък и преглед.Нямам кариеси или друг проблем по зъбите, но да не ми измислят нещо ,знам ли ги.
Има ли някакви услуги ,които се поемат от АОК картата безплатни или всичко се плаща при зъболекаря.Едни познати ми бяха казали, че даже и в България можела да ти поема услуги безплатно, което не ми се вярва.

# 713
Здравната ви каса поема набор зъболекарски услуги годишно.  Какво и колко конкретно? Информирайте се директно от извора.  В сайтовете на касите всичко си пише.  Четете.

Ние сме доволни от немските ни зъболекари и в Бг правим зъби в само в много краен случай.  Преди да харесаме тази зъболекарска практика, минахме през няколко други, които предлагаха излишни манипулации на килограм,  но никой не ни попречи да погърсим и второ, трето и четвърто мнение.  Нашите зъболекари са коректни и професионалисти. Борят се за всеки зъб,  преди манипулация изясняват подробно защо, какво, колко, алтернативи и възможности.  В спешна ситуация са на линия,  при последващ проблем поемат отговорност,  лечението им винаги е адекнатно.

Последна редакция: ср, 25 юли 2018, 08:27 от Анонимен

# 714
Аз не се и съмнявам, че има добри зъболекари, но и такива чиито практики да направо за затваряне си съществуват. След онази сага която описах, мъжът ми е с възпаление. В понеделник пак го рязаха и промивки правиха. Накрая попитах защо няма антибиотик и получих отговор "Това е добра идея!".

# 715
Ние се преместихме в Германия от Франция.  Там бяхме с много добра застраховка и добри зъболекари и използвахме последната година там за пълен ремонт на зъбите, особено за благоверния,  той е с проблемни зъби.  Всичко от-до ни беше оправено. Пристигайки в Германия още първите месеци се разровихме в търсене на ЛЛ, педиатър, гинеколог и зъболекар.  В първите 3 посетени практики казаха, че съпругът ми трябна моментално да вади зъби, разлики имаха в броя -между 4 и 7 зъба. После, разбира се, трябвало импланти. Да, ама продължихме да разпитваме познати и колеги за препоръки и попаднахме на сегашните ни зъболекари. Тази година правим 10 години в Германия,  миналия месец мъжът ми за пръв път извади зъб. Аз пък се оттървах от упорит дългогодишен проблем с венците, неглижиран от всички досегашни зъболекари,  след адекватно лечение по здравна каса и адекватна профилактика.

# 716
  • The QC to be!!!
не мога да дам мнение за зъболекарите в Герм. защото не сме ги посещавали. Ние също бяхме оправили всички зъби в щатите и след това в Белгия минахме през 2-3ма, докато си харесахме една мадама, която ми беше препоръчана от колежка унгарка. Та, даже след като се преместихме в Герм. ходихме до Брюксел тя да прави почистванията и е правила една пломба (но и когато ходехме до щатите, там сме си ги почиствали при предишния ни зъболекар). От колегите ми германци, да попаднеш на добър зъболекар и лекар в германия е както във всяка друга държава - голяма доза късмет и да ти бъде препоръчан от пациенти. Но като ви препоръча някой зъболекар, погледнете хубаво в усмивката на пациента, това ще ви е ориентир. Ако видите зъби със зъбен камък, или дръпнати и зачервени венци, дъх на умрели катерички бълващ, не ходете при зъболекаря на такъв пациент.

Папурче, чудесно и браво! Но само с В2, това не е ли ниско като ниво за да се усещаш комфортно и със 100% безгрешно писане, или ти мина и С2?

Вечерница, стискам палци малчо да няма никакви последствия. Работила съм с много пациенти с диагноза лаймска болест след ухапване от кърлеж, и знам за какво става на въпрос.

# 717
  • Берлин
Baby,благодаря за позитивизма. Ниско ниво е. Не ми е 100% комфортно. Чакам С1,но се чудя...уморих се от учене. Ходи ми се на работа вече. Много ми е объркано. Знам,че е добре да продължа с немския. Но ако продължа само да уча,ще закъсаме финансово в някакъв момент. Искам да работя като Beraterin например в организация за интеграция или нещо подобно. Имам много добър опит и с немския говоря 6 езика. Обаче не знам откъде да започна търсенето. Дори не знам как точно формулират в обявите подобни професии. И така сега съм в чуденка. Дала съм си време до 1септември да взема решение,но ми е трудно. Мм ще ме подкрепи както винаги на 100% във всяка стъпка и решение,но аз сама трябва да взема решение какво ще правя.
Извинете,че стана дълго,но тази тема ми е много важна и трудна...уф

# 718
  • The QC to be!!!
ако ще сменяваш попрището на работа, ако бях аз, бих продължила да си подобря езика първо. Имам познати с С2, от 11 години са в герм. и все ми викат, че немския им е зле! Те четат книжки и вестници и само една дума да има на която и се изменя значението, веднага казват колко им е лош немския. Аз с моя В1+ трябва да се скрия в гардероба и да не гъквам, че го говоря грам!

# 719
  • Берлин
Може би е така. Искам да работя с хора. Уморих се от работата с пари.
И аз чета,пропускам непознатите думи,но като цяло не ми е трудно.
Странно ми е,че не намирам думи да обясня как се чувствам. Може би защото никога не се колебая и вземам правилни решения. А сега съм объркана. Но всичко ще се нареди по най-добрия начин,както винаги

Общи условия

Активация на акаунт