За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 71 404
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
Шкембето,  когато бързам - в тенджерата под налягане варя 40 мин.  Почти винаги са му били достатъчни. След 2,5 ч ще е преварено,  чак гадно преварено.  Долу горе толкова варя в обикновена тенджера....в нея и предпочитам да варя меса, де....в тази под налягане бульона става по-блудкав.  
Само веднъж съм варила шкембе повече от 40мин,  явно бе старо, старо, много старо, варих го 2х40 мин.

# 436
В Лидъл има едни вакумирани опаковки с език, от постоянният асортимент са. Ако някой е пробвал нека сподели как да го постигна като вкус същият.
Усещам бахар, черен пипер, дафинов лист и още?
Снощи сварих и обелих езика, как го направя довечера, най - близко до този вкус.
Иначе аз си го правя паниарн или както е сварен нарязан на филийки и залят със сос от бульона. Но у дома искат да им докарам лидълски вкус.  Shocked

# 437
  • Русе
В Лидъл има едни вакумирани опаковки с език, от постоянният асортимент са. Ако някой е пробвал нека сподели как да го постигна като вкус същият.
Усещам бахар, черен пипер, дафинов лист и още?
Снощи сварих и обелих езика, как го направя довечера, най - близко до този вкус.
Иначе аз си го правя паниарн или както е сварен нарязан на филийки и залят със сос от бульона. Но у дома искат да им докарам лидълски вкус.  Shocked

Не знам за лидълския, но мога да ти предложа три рецепти за език и става чудесен.

Задушен свински език

Варен свински език със сос

Така приготвен ми е любим - Телешки език по кавказки

# 438
i_peych , благодаря! Последната рецепта по кавказки, не знаех, че така се казва и на мен ми е любима. И дежурно нея си я правя. И довечера пак ще я направя!
На който му се яде лидълски - да си купи!

# 439
Ако е за желирания език, ето тази рецепта е близо до него:
http://www.cookwithasmile.com/%D0%B6%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%80%D0% … 0%B7%D0%B8%D0%BA/

# 440
Здравейте, купих си оризоварка от Кауфланд и искам да попитам обикновен ориз ли да ползвам за нея или да купя някаква по скъпа марка ориз?! Благодаря...

# 441
Здравейте, купих си оризоварка от Кауфланд и искам да попитам обикновен ориз ли да ползвам за нея или да купя някаква по скъпа марка ориз?! Благодаря...
Ето тема. С три мнения, но май няма значение какъв е ориза.

http://www.bg-mamma.com/?topic=650261

# 442
  • München, Deutschland
Какъвто искаш ориз.

# 443
Момичета, моля за съвет!  Praynig Мога ли да замразя тирамису? Нещо се поолях с продуктите и вместо един, направих два десерта, за да не изхвърлям материал. Няма кой да изяде и двата. Замразявала съм бисквитена торта, направена по рецептата за същото тирамису (бишкотите се заменят с бисквити) и няма проблем, но истинско тирамису никога не съм замразявала. Какво ще кажете?

# 444
Вземи го подари на някой, докато е прясно. Или закарай за колегите.

# 445
  • München, Deutschland
Момичета, моля за съвет!  Praynig Мога ли да замразя тирамису? Нещо се поолях с продуктите и вместо един, направих два десерта, за да не изхвърлям материал. Няма кой да изяде и двата. Замразявала съм бисквитена торта, направена по рецептата за същото тирамису (бишкотите се заменят с бисквити) и няма проблем, но истинско тирамису никога не съм замразявала. Какво ще кажете?

И аз правих тирамису ония дни, и аз така с двойната доза. Wink То в хладилник си издържа до около седмица, не мисля, че можеш точно тирамису да замразиш, заради крема. Ще се отпусне и няма да е готино. Не съм сигурна дали може да се яде като сладоледена торта... По-скоро в хладилника го дръж и покрито с прозрачно фолио...

# 446
  • София
Аз слагам пилешки бульон и черен пипер. След това я ям с много лимон. Не слагам други подправки, предпочитам я лежерна, само месо и фиде
По повод бульоните ..... колко от нас ползват подправките на Пикантина ,Маги .... ?Колко са вредни ?Някои са на мнение че са супер вредни други че и да ги ядем и да ги избягваме .... няма да умрем по—млади/стари .... ?
Вие на какво мнение сте ?

# 447
Аз слагам пилешки бульон и черен пипер. След това я ям с много лимон. Не слагам други подправки, предпочитам я лежерна, само месо и фиде
По повод бульоните ..... колко от нас ползват подправките на Пикантина ,Маги .... ?Колко са вредни ?Някои са на мнение че са супер вредни други че и да ги ядем и да ги избягваме .... няма да умрем по—млади/стари .... ?
Вие на какво мнение сте ?

За мен са вредни, чиста химия ,нищо ,абсолютно нищо полезно. Ползвала съм преди мнооого време, но такова нещо сега изобщо не копувам,както и готови фиксове ,супи в пакетче и прочие.

# 448
  • Berlin
От години не купувам фиксове, бульони,  смески и други такива. Най-малкото имат много сол и натриев глутамат.

# 449
  • София
От години не купувам фиксове, бульони,  смески и други такива. Най-малкото имат много сол и натриев глутамат.
А натриевия глутаман какво преставлява?

Общи условия

Активация на акаунт