Резултати от микробиология

• 223 821
  • 2 337
  •   2
Отговори
# 2 175
Моля за съвет!
Чакам все още да излязат окончателните изследвания от ваг. секрет. За сега показва стрептококи от гр. Б. Имах ги преди 3 години, когато бях бременна и знам, че са голяма напаст. Обаче вкъщи имаме басейн и винаги съм с децата в басейна, за да ги следя. Водата е хлорирана, следим за хигиената във водата. Притеснявам се обаче възможно ли е децата да са се заразили? Аз спрях да влизам в басейна веднага след прегледа като ми споделиха, че имам обилен секрет.  Нямам оплаквания, дори нямам обилно течение, което е странно. Не изпитвам никакъв дискомфорт. Чакам резултатите напълно да излязат и ще поговоря с доктора.

# 2 176
Въпреки забавлението покрай артефактите, коригирам се, защото едва сега забелязвам, че е отбелязано, че лактобацилите са единични, което си е проблем и има нужда от терапия с пробиотици. Няма как да се отбележи нормална флора, при условие, че липсват лактобацили.
Нещото, отбелязано като артефакти - на английски има информация, и според нея, се касае за неправилно взета проба или нещо прецакано в самата лаборатория:

# 2 177
Ася,
Не се притеснявай толкова.
Този стрептокок е опасен само при бременност. Иначе - особено при липса на симптоматика, най-вероятно ти е само носителство. Което се лекува само с глобули, а и като цяло - за такова нещо да пиеш АБ е супер безмислено. Само ще си прецакаш флората съвсем. Но нека изчакаме резултатите и да коментираме отново.
Щом басейнът е хлориран, не виждам опасност за децата. Бактерии има навсякъде по нас, в нас… Ами ако някое от децата ти пръдне например 😃 или не си е избърсало д-то добре и влезе в басейна, там ще се появи една прекрасна смесица от гъбички, ешерихия коли, ентеробактерии и какво ли още не. Това е идеята на хлорирането, да не стават инфекции. Тъй че  смятам, че излишно се безпокоиш.
И за да не говоря все едно не съм го имала това нещо - о, лекувала съм го точно тоя стрептокок поне 4-5 пъти. 😉
Той дори не е сигурно, че се предава при секс, не е полово-предавана болест, всичко зависи от толкова много фактори.
Но разбира се, обсъди го и с лекаря, ще ми е любопитно за неговото мнение.

# 2 178
Много благодаря. Успокоих се. 🩷
Имах го по време на бременност и беше голяма упорита гад. Наскоро боледувах много и имунната ми система доста се прецака и предполагам, че от там са се активирали. Даже не съм разбрала.
А относно да е полово. Ох, с две деца кексът в къщата на Биг Брадър е мираж. 😄 И двамата с мъжО сме направо изстискани и най-интимните ни моменти са били като от едно време. Аз го погледнах, той ми смигна. 😄 Но наближава и двете дЯца да тръгнат на детска градина и да видим дали ще имаме повече време за нас.

Ася,
Не се притеснявай толкова.
Този стрептокок е опасен само при бременност. Иначе - особено при липса на симптоматика, най-вероятно ти е само носителство. Което се лекува само с глобули, а и като цяло - за такова нещо да пиеш АБ е супер безмислено. Само ще си прецакаш флората съвсем. Но нека изчакаме резултатите и да коментираме отново.
Щом басейнът е хлориран, не виждам опасност за децата. Бактерии има навсякъде по нас, в нас… Ами ако някое от децата ти пръдне например 😃 или не си е избърсало д-то добре и влезе в басейна, там ще се появи една прекрасна смесица от гъбички, ешерихия коли, ентеробактерии и какво ли още не. Това е идеята на хлорирането, да не стават инфекции. Тъй че  смятам, че излишно се безпокоиш.
И за да не говоря все едно не съм го имала това нещо - о, лекувала съм го точно тоя стрептокок поне 4-5 пъти. 😉
Той дори не е сигурно, че се предава при секс, не е полово-предавана болест, всичко зависи от толкова много фактори.
Но разбира се, обсъди го и с лекаря, ще ми е любопитно за неговото мнение.

# 2 179
Ще имате, но първо се излекувай. Най-вероятно наистина е от имунната система. Подсили и нея, защото с тръгването на децата на ДГ ще почнат едни постоянни боледувания вкъщи, не искам да те плаша, ама ще се сблъскате с още доста бактериални инфекции у вас, но разбира се, тук имам предвид сополите и гърлото най-вече.

# 2 180
  • София
Привет, дами Simple Smile
След бакт. вагиноза имаме други нашественици.. Установи се при мен Candida albicans - масово, както и Ureaplasma parvum. От цервикална проба, Геника, партньорът ми се лекува вече.

Изчаквам за рецепта, но реших да се допитам и до вас за актуална информация по темата - лекарства, добри практики, тъй като четох из форма от преди години?
Предварително гинекологът ми разказа интересни неща, ще споделя, съжалявам, ако е споменавано вече. Каза, че Уреаплазмата в последните години е с тенденция да бъде изключена от групата на Полово предаваните болести, така или иначе и в момента е в дъното й. Имало някакви лекарски конгреси на 4год и се очаква това да се случи. Сама по себе си не е опасна, това, което прави е да създаде благоприятна среда за по-лесното заразяване с по-страшни неща, затова трябва да се лекува, естествено.
Лошо ми става само като си помисля, че отново ще се влезе в омагьосан кръг с антибиотици, мазила и какво ли не..

# 2 181
Можеш, ако имаш желание, да се разпишеш в темата за Уреаплазма, ще бъде полезно на всички - https://www.bg-mamma.com/?topic=1615394.msg48422202#msg48422202
От личен опит това, което мога да ти дам като съвет е да сте супер стриктни с точния времеви прием на антибиотика, никакви полови контакти докато не видите и двамата отрицателни резултати. Нека партньорът ти се тества за гарденерела.
Надявам се, че имаш антибиограма за този вид уреаплазма, тя по принцип се третира с по-различни групи антибиотици.
Относно мнението на лекаря ти - да, моята гинеколожка ми споделите горе долу същите неща, плюс това, че при бременни жени рядко се стига до пълно излекуване, стремежът е да се държи под контрол в някаква норма.
Основните причини за неуспешно лечение, според нейния опит, са - нелекуване на партньора, неправилна схема на прием (пропуснати хапчета, кратък курс на лечение, по-малък от 10 дни, с неправилен АБ) и съпътстващи медикаменти, които се приемат, без да се спомене това на лекаря - специално в листовката на Доксициклина е описано, че взаимодейства не добре с няколко групи лекарства, т.е. действието му се намалява.

В момента, в който излекуваш уреаплазмата - ще видиш, че бактериалната вагиноза ще се коригира с един курс терапия.

# 2 182
Ох, знам. Дъщеря ми ще е 3-та група, а синът ми ще бъде първа група. Ще бъде направо веселба. Поне шарката минахме.

Та, имам вече резултат от изследването и даже предписано лекарство, което ще започна след като ми мине цикъла, че го очаквам след 2 дни.

Ще имате, но първо се излекувай. Най-вероятно наистина е от имунната система. Подсили и нея, защото с тръгването на децата на ДГ ще почнат едни постоянни боледувания вкъщи, не искам да те плаша, ама ще се сблъскате с още доста бактериални инфекции у вас, но разбира се, тук имам предвид сополите и гърлото най-вече.

# 2 183
Café del Mar, благодаря за отговора! И на мен това ми стана странно, как при единични е нормална... Ще пусна и в друга лаборатория, от тази определено не съм доволна. Точно заради лактобацилите пуснах изследването,  от април месец се мъча да ги възстановя. Мисля да направя 1 курс с Вагизан и след това с Гинофилус, дано успея този път.

# 2 184
А какво е довело до липсата на лактобацили?

# 2 185
Café del Mar, предполагам, че след прием на антибиотик изчезнаха. По време на приема и 2 месеца след това слагах Лактажин, но очевидно без ефект. Във форума видях, че препоръчвате Вагизан и Гинофилус и ще пробвам с тях.

# 2 186
Ася,
 това би трябвало да помогне.
Нещо каза ли доктора за басейна?

Armianov,
Лактажин и при мен не действа.
Направи 3 вечери Лактажин и после 14 - Гинофилус. Но само вечер, не сутрин и вечер.

# 2 187
Каза същото, което ми написа.
Дано това лекарство свърши работа.

Ася,
 това би трябвало да помогне.
Нещо каза ли доктора за басейна?

Armianov,
Лактажин и при мен не действа.
Направи 3 вечери Лактажин и после 14 - Гинофилус. Но само вечер, не сутрин и вечер.

# 2 188
Здравейте дами! Нова съм тук, въпреки че от години следя какво се пише във форума (по всякакви теми).. Едва днес пък се престраших да пиша.. Получих резултати от микробиология (влаг. секрет), но докато стане време за часът при лекаря ще се побъркам от мислене. Затова ще съм благодарна, ако някоя от вас има възможност да ми помогне с разчитането. Това, което ясно разбирам е, че имам гъбички(беше ми ясно още преди да ми се вземе секрет, тъй като имах всички екстри като оплаквания) но повече се притеснявам за горният ред написан на ръка. Прикачвам снимка.

# 2 189
Здравейте ! Това са ми изследванията 2 месеца след раждане( секцио), имам течение и неприятна миризма. Докторката каза, че микробиологията е чиста и няма какво да лекуваме и че мога да си взема пробиотик. Според вас само гинофилус достатъчно ли ще е ?

Общи условия

Активация на акаунт