Резултати от микробиология

• 218 655
  • 2 337
  •   1
Отговори
# 510
Партньора лекува ли се с вас?
Ами абсолютно винаги сме с презервативи, затова не съм му давала лекарства. А и всеки месец нова диагноза ми казват, понеже не излиза нищо на изследвания

# 511
  • до най-прекрасния мъж
Иди някъде да ти направят директна микроскопия на място, веднага. На мен това ми реши проблема. Трябва ти гинеколог с микроскоп, на който му се занимава с подобно нещо. Аз бях при венеролог, писала съм и преди. Взе ми секрет, направи микроскопски препарат и установи, че няма нищо страшно, освен дисбактериоза. Оправих се с вагинални пробиотици.

# 512
Здравейте,може ли накой да ми разчете тази микробиология и до колко е сериозно това оскъдно количество има ли нужда от лечение понеже нямам никакви симптоми за гъбички. Важно ми защото ми предстои ин витро и искам да знам дали пак ще се отложи. Благодаря предварително.

# 513
Изследването е непълно, няма данни от микроскопията. Тя би дала отговор колко е сериозно всъщност, защото се вижда освен изолирания от МБ причинител, състоянието на флората - дали имаш лактобацили, левкоцити, коки и т.н.
Като цяло оскъдно количество, ако всичко останало е ОК не е сериозно състояние, но според мен е редно да се третира поне локално с някаква глобула, тъй като при инвитро се променя много хормоналния баланс и от оскъдно, може да стане по-значително количество.
А при евентуална бременност, гъбичките така или иначе са доста често срещани.
Разбира се, АГ е този, който ще прецени какво е най-добре в твоя случай, но аз лично, дори и да не ми предстои инвитро, бих предпочела да си сложа 1 глобула антимикотично и да не го мисля повече.

# 514
Изследването е непълно, няма данни от микроскопията. Тя би дала отговор колко е сериозно всъщност, защото се вижда освен изолирания от МБ причинител, състоянието на флората - дали имаш лактобацили, левкоцити, коки и т.н.
Като цяло оскъдно количество, ако всичко останало е ОК не е сериозно състояние, но според мен е редно да се третира поне локално с някаква глобула, тъй като при инвитро се променя много хормоналния баланс и от оскъдно, може да стане по-значително количество.
Разбира се, АГ е този, който ще прецени какво е най-добре в твоя случай, но аз лично, дори и да не ми предстои инвитро, бих предпочела да си сложа 1 глобула антимикотично и да не го мисля повече.
Благодаря ви за отговора, а знаете след колко време най - рано мога да пусна пак микробиология след като съм приложила някакво лечение. Проблема е, че за инвитрото това е едно от задължителните изследвания, което трябва да е отрицателно, а аз трябва да започна процедурата към 22ри този месец и ме е страх, че ще ми я прекратят.

# 515
Благодаря ви за отговора, а знаете след колко време най - рано мога да пусна пак микробиология след като съм приложила някакво лечение. Проблема е, че за инвитрото това е едно от задължителните изследвания, което трябва да е отрицателно, а аз трябва да започна процедурата към 22ри този месец и ме е страх, че ще ми я прекратят.

Доколкото знам и съм питала лекари, редно е да мине поне 7 дни след прилагане на лечение. Но ако например изпишат Гиназол или Ломексин, които се прилагат еднократно, те имат действие 3-5 дни, т.е. редно е да се броят след минаването на този срок.
Всичко това обаче е много теоритично, според мен трябва възможно най-бързо да се свържеш с АГ, за да можеш да уточниш тези въпроси преди да е дошло времето за инвитро.

# 516

Доколкото знам и съм питала лекари, редно е да мине поне 7 дни след прилагане на лечение. Но ако например изпишат Гиназол или Ломексин, които се прилагат еднократно, те имат действие 3-5 дни, т.е. редно е да се броят след минаването на този срок.
Всичко това обаче е много теоритично, според мен трябва възможно най-бързо да се свържеш с АГ, за да можеш да уточниш тези въпроси преди да е дошло времето за инвитро.
благодаря за вниманието. Приятна вечер.

# 517
Няма нужда да цитирате цели чаршафи за да кажете едно благодаря. За та и цел използвайте бутона “полезно” който е под всяко мнение.

# 518
Здравейте, бихте ли помогнали с разчитането на тази микробиология?

# 519
Имаш инфекция и намалени лактобацили. Отиди на лекар да ти назначи лечение.

# 520
Имам час за вторник. Когато ми взима пробата за микробиологията каза че ше ми назначи лечение след като излязат резутатите. А дали според вас е нещо много сериозно и има ли за какво да се притеснявам и много благодаря за бързия отговор 😊

# 521
Не се шашкай, нищо сериозно.

# 522
Благодаря много 😊

# 523
Здравейте,  тъй като правим опити за бебе, превантивно правих микробиология, която показа бактериална вагиноза и стафилококи ауреас. Гинекологът изписа антибиотик според антибиограмата, глобули и флукорик само за мен, без партньора - това е за стафилококите. А за бактериалната вагиноза - флажил и флукорик за двамата, и Клион Д глобули. Според вас дали това е правилно лечение, защото нещо не ми се връзват нещата двамата да лекуваме бактериална вагиноза, а изолирана бактерия - само аз. Прилагам и снимка от резултатите:

# 524
  • София
А партньорът направи ли си микробиология? Ако не е, да пусне една.

Общи условия

Активация на акаунт