Резултати от микробиология

• 227 750
  • 2 337
  •   1
Отговори
# 2 070
А аз се тормозих с тая бактерия със сумата ти време с какви ли не АБ и ставаше все по-зле и по-зле откъм симптоматика.
Тъй че накрая след вече една сериозна алергична реакция от един от АБ ме лекуваха само локално с глобули, после с вагинален пробиотик.
Отне време - но се оправих напълно.
За чревни бактерии аз лично посмъртно няма да пия АБ отново, та каквото ще да става. Локално лечение.
Ако въпросната АГ не отговори - записваш час при друг АГ за по-скоро. Какво значение има дали е в същия МЦ или не. Няма смисъл да чакаш още 1 седмица, те симптомите си се развиват.
Аз за такова нещо ходя направо на пожар 😂. И за по-дребни - също.
Аз вече със това Направление посетих първичен преглед.
Мога ли във същия център да ползвам вторичен със същото Направление.

# 2 071
# 2 072
Гинофилус е вагиналният пробиотик, капсули в шишенце.
Вагизан глобули млечна киселина е от картинката.
Орален пробиотик - Синкванон, Лактофлор Опти6, ОптиБак...

# 2 073
Гинофилус е вагиналният пробиотик, капсули в шишенце.
Вагизан глобули млечна киселина е от картинката.
Орален пробиотик - Синкванон, Лактофлор Опти6, ОптиБак...
За да разбера правилно всичко изброено  трябва да купя..На какъв интервал трябва да се приемат .
Антибиотик във случай трябва ли да пия.
Много благодаря за информацията.

# 2 074
Антибиотикът е за изолираната бактерия във влагалището, той се приема през устата, но ще Ви изпишат лекарство, което да поставяте вагинално. С оралния пробиотик започнете веднага, просто го приемайте далеч като час от антибиотика, защото той ще изтреби всички добри бактерии в капсулата с пробиотик, няма смисъл. Не го спирайте поне месец, за да възстановите чревния баланс.
Антибиотикът и вагиналните лекарствени глобули ще се изпишат от лекар. Това, което Вие можете да си купите без рецепта е орален пробиотик (дадох 3 опции, която си изберете), млечна киселина Вагизан (след като приключи вагиналното лечение слагайте за 3-4 вечери), вагинален пробиотик Гинофилус (ще го започнете след Вагизан и ще слагате поне 10 вечери по една капсула) и против гъбички Микомакс 3 таблетки (първата изпивате в деня на първото хапче антибиотик, после на 4 ден от лечението и на 7 ден отново). Ако лекарят Ви е адекватен, ще Ви каже същите неща, но и да не Ви ги каже, от него изисквайте рецепта за антибиотика, за другото ще помагаме тук.

# 2 075
Антибиотикът е за изолираната бактерия във влагалището, той се приема през устата, но ще Ви изпишат лекарство, което да поставяте вагинално. С оралния пробиотик започнете веднага, просто го приемайте далеч като час от антибиотика, защото той ще изтреби всички добри бактерии в капсулата с пробиотик, няма смисъл. Не го спирайте поне месец, за да възстановите чревния баланс.
Антибиотикът и вагиналните лекарствени глобули ще се изпишат от лекар. Това, което Вие
 можете да си купите без рецепта е орален пробиотик (дадох 3 опции, която си изберете), млечна киселина Вагизан (след като приключи вагиналното лечение слагайте за 3-4 вечери), вагинален пробиотик Гинофилус (ще го започнете след Вагизан и ще слагате поне 10 вечери по една капсула) и против гъбички Микомакс 3 таблетки (първата изпивате в деня на първото хапче антибиотик, после на 4 ден от лечението и на 7 ден отново). Ако лекарят Ви е адекватен, ще Ви каже същите неща, но и да не Ви ги каже, от него изисквайте рецепта за антибиотика, за другото ще помагаме тук.
Обясних на моята лекарка и тя ми каза ,че нямала много доверие на Медкрос по точно медирис.
Ще отида при нея на преглед и ще повторим всичко.

# 2 076
А, това изследване от Медирс ли е?
Ако да - аз самата имам сериозни съмнения в тази лаборатория. Или всички са с въпростния ентерокок, или с трихомони, или с нещо друго.
Интересно ми е - имаш ли симтоми?
И да, повтори изследването в друга лаборатория.
И моля те, сподели резултатите. Искам да си направя една проверка лично за себе си за сравнение.
Според мен - ако нямаш симптоматика, най-вероятно ти няма нищичко…

# 2 077
Ако да - аз самата имам сериозни съмнения в тази лаборатория. Или всички са с въпростния ентерокок, или с трихомони, или с нещо друго.
Интересно ми е - имаш ли симтоми?
И да, повтори изследването в друга лаборатория.
И моля те, сподели резултатите. Искам да си направя една проверка лично за себе си за сравнение.
Според мен - ако нямаш симптоматика, най-вероятно ти няма нищичко…
Мила ами нямам оплаквания.
Какви са симптомите .
Нито сърбеж,болка,парене дори и обилно течение нямам.
Разбирах се със моята Гинеколожка да пуснем микробиология отново .
Цитонамазката ми е добър резултата но мисля и нея да повторя.
Миналата година тя ми ги пусна във Геника.
Ще ги повторим пак там.
Нямах избор часа ми беше късен 18.40 часа .
Ако беше со обяд щях да ги занеса във Геника .
Явно там работят със Медирис.
Като повторя изследванията ще ги пусна тук да си кажете мнението.
Мисля да не бързам да купувам нищо от аптеката може наистина да ми няма нищо и да си създам проблем.
Много ви  благодаря за консултациите и ,че можем когато имаме въпрос да се концентрира ме тук.
Бъдете здрави.
Хубава вечер.

# 2 078
Танче,
При ентерококи във влагалището има необилно течение, може и да няма изобщо, но има нетърпимо парене, както и парене при уриниране. Може и да има някаква по-необичайна миризма.
Нищо не си взимай от аптеката, повтори си наистина изследванията, сега, Геника за МБ не знам как е, но задължително поискай да ти направят изследване с посявка и директна микроскопия, това ще рече, че освен тампон, трябва лекарката да приготви и стъкло за проба. Предполагам, тя си знае, но ти изрично и кажи, че искаш да си видиш как са ти лактобацилите, защото според Медирс почти нямаш.
За мен това изследване не е вярно, не знам къде са ти правили цитонамазката, но ако е пак в същата лаборатория - повтори я и нея.
Знам, че това са пари за нови изследвания, но по-добре за тях, отколкото за ненужни и безмислени лекарства.
Успех и се надявам да съм права и нищо да ти няма.

# 2 079
Повторете изследването другаде!
Моя позната беше със сгрешени изследвания в Медирс.
Направи 10-дневен антибиотичен курс, а впоследствие се оказа, че изобщо не е имала никаква бактерия. По-добре повтаряйте отколкото да се тровите напразно с лекарства.

# 2 080
Личното ми мнение за Медирс, от личен опит, е че за трихомони  при мъжете са добри. При жените може и да ги пропуснат. За бактерии, плазми и друго, ако ти ги открият ги имаш, но може и да ти ги пропуснат.

# 2 081
Танче,
При ентерококи във влагалището има необилно течение, може и да няма изобщо, но има нетърпимо парене, както и парене при уриниране. Може и да има някаква по-необичайна миризма.
Нищо не си взимай от аптеката, повтори си наистина изследванията, сега, Геника за МБ не знам как е, но задължително поискай да ти направят изследване с посявка и директна микроскопия, това ще рече, че освен тампон, трябва лекарката да приготви и стъкло за проба. Предполагам, тя си знае, но ти изрично и кажи, че искаш да си видиш как са ти лактобацилите, защото според Медирс почти нямаш.
За мен това изследване не е вярно, не знам къде са ти правили цитонамазката, но ако е пак в същата лаборатория - повтори я и нея.
Знам, че това са пари за нови изследвания, но по-добре за тях, отколкото за ненужни и безмислени лекарства.
Успех и се надявам да съм права и нищо да ти няма.

Тази ми е от 5 ти Юли 2024 г.

2023 г.

2023г

# 2 082
Така, цитото са ОК, сега, в настоящата си има някакво количество левкоцити…
МБ обаче, както си и мислех, защото съм виждала и други от Геника, хич не е достатъчно добра. Няма го микроскопския препарат, а той е супер важен. Една БВ например, не може да се хване без него.
Тъй че ти препоръчвам да си занесеш МБ в друга лаборатория, аз лично ти препоръчвам Кандиларов на Бузлуджа, защото там работи моята микробиоложка и прави много добре изследванията. Но задължително взимаш тампон + стъкло от АГ.
Цитонамазка за момента според мен не е нужно да правиш, дай да видим МБ, защото тези левкоцити може и да са все пак свързани с някакъв инфекциозен процес. Но все пак - нека и АГ да си каже.
Ако тя държи МБ да е в Геника - отново - искаш и стъкло и като си занесеш изследването в лабораторията - изрично искаш да ти направят и микроскопията.
Уф, честно, понякога се чудя, защо трябва ние да знаем повече от медицинските лица - лекари, лаборанти, микробиолози, как се правят тези неща??
То пък толкова ли е сложно, има си протокол - взима се проба (със спекулум!) с тампон, която се слага в хранителна среда, от него се прави посявка, отделно се прави намазка върху предметно стъкло, което се оцветява и се гледа под микроскоп, едното не е за сметка на другото, двете неща се допълват, но липсва ли едната компонента, изследването е непълно. Ето, например, миналата година нямаш микроскопия - не се знае как са ти били лактобацилите, имала ли си левкоцити, имала ли си анаероби.
Въпросът ми е реторичен и не е насочен към теб конкретно, Танче, не ме разбирай погрешно, просто се ядосвам, че системата, независимо, че си плащаме, не е добре работеща и не се спазват елементарни неща, след което ние като пациенти, страдаме. Като сложим и картината с разни грешни резултати, съвсем чудесно става.
😤😤😤

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 01:16 от Mila1331

# 2 083
Така, цитото са ОК, сега, в настоящата си има някакво количество левкоцити…
МБ обаче, както си и мислех, защото съм виждала и други от Геника, хич не е достатъчно добра. Няма го микроскопския препарат, а той е супер важен. Една БВ например, не може да се хване без него.
Тъй че ти препоръчвам да си занесеш МБ в друга лаборатория, аз лично ти препоръчвам Кандиларов на Бузлуджа, защото там работи моята микробиоложка и прави много добре изследванията. Но задължително взимаш тампон + стъкло от АГ.
Цитонамазка за момента според мен не е нужно да правиш, дай да видим МБ, защото тези левкоцити може и да са все пак свързани с някакъв инфекциозен процес. Но все пак - нека и АГ да си каже.
Ако тя държи МБ да е в Геника - отново - искаш и стъкло и като си занесеш изследването в лабораторията - изрично искаш да ти направят и микроскопията.
Уф, честно, понякога се чудя, защо трябва ние да знаем повече от медицинските лица - лекари, лаборанти, микробиолози, как се правят тези неща??
То пък толкова ли е сложно, има си протокол - взима се проба (със спекулум!) с тампон, която се слага в хранителна среда, от него се прави посявка, отделно се прави намазка върху предметно стъкло, което се оцветява и се гледа под микроскоп, едното не е за сметка на другото, двете неща се допълват, но липсва ли едната компонента, изследването е непълно. Ето, например, миналата година нямаш микроскопия - не се знае как са ти били лактобацилите, имала ли си левкоцити, имала ли си анаероби.
Въпросът ми е реторичен и не е насочен към теб конкретно, Танче, не ме разбирай погрешно, просто се ядосвам, че системата, независимо, че си плащаме, не е добре работеща и не се спазват елементарни неща, след което ние като пациенти, страдаме. Като сложим и картината с разни грешни резултати, съвсем чудесно става.
😤😤😤
Мила много си права така е.
Хем си плащаш хем не получаваш нищо.
Ще пуснем микробиология отново.
Изключих за кандиларов хем моя мъж им поддържа той е Електротехник.

# 2 084
Здравейте,

до всички дами, борещи се с Candida. Толкова пъти вече съм ги лекувала и всеки път едно и също. Та.. след около 3 месеца чисти резултати- днес отново забелязах появата на малки бучки и воднисто жълтеникаво течение. Интересно е, че досега винаги съм имала много повече и по-неприятни симптоми- сърбеж, възпаление, подуване, парене, сега нямам такива. Бихте ли препоръчали нещо за профилактика или да направя познатото лечение Гиназол + Микомакс? При мен Полижинакс като че ли не дава резултат..Макмирор съм слагала преди години. Как се справяте да задържате нещата под контрол? Пия Natural Factors с 12млрд. активни пробиотици. Вече се побърквам 😭 Има ли вариант за друга специфична инфекция с характерно такова течение? Изследвам се за почти всичко редовно и най-често излизат гъбички.. АГ-то взима по няколко секрета, пращам в различни лаборатории, за да имам потвърдени резултати, но вдига ръце вече от мен и прищявките ми.😅

Общи условия

Активация на акаунт