Резултати от микробиология

• 223 799
  • 2 337
  •   1
Отговори
# 2 190
Yo 21 - нищо притеснително няма в резултата ти, описано е, че има бактерии и кандида, малко лактобацили - не е уточнено какви са бактериите точно, но те ще се лекуват с едно, а кандидата с друго, и след лечението можеш да преминеш към възстановяване на лактобацилите, за което сме писали назад много, можеш да хвърлиш едно око как Heart

Таня - всичко изглежда наред, освен че нямаш лактобацили. Една хубава терапия и за теб с Вагизан и Гинофилус, по желание и орален пробиотик Simple Smile Действай бързо, докато не са се появили анаероби, за да не се налага да ги лекуваш.

# 2 191
Здравейте!
И аз се включвам в тази тема, наскоро я намирам (опитах се да прочета колкото успях, стори ми се полезно и затова реших да споделя моите проблеми).
От миналата година, включително и тази имам постоянна бактериална вагиноза (една бактерия гарднерела), която през 2023 лекувах около 2-3 пъти безуспешно - рецидивираше. Имах и една гъбична инфекция, която също съм лекувала. Изписваха ми АБ през устата и вагинално + антимикотични, след което лактобацили за възстановяване. Към края на 2023 след поредната инфекция АГ се усъмни да не се поражда гарднерелата от микоплазми, уреаплазми и други полово предавани инфекции, затова ми взе проба от цервикалния канал и излезна това (06.12.23):

Назначиха лечение с доксициклин, глобули, лактобацили, партньорът ми пиеше друг антибиотик заради пневмония по това време и не приемаше конкретно доксициклин. След това изкледване оплакванията ми спряха, но направих още 2 контроли за полово предаваните (за да сме сигурни, че не си предаваме отново) - първата беше веднага след лечението за уреаплазма (15.01) - отрицателна на всичко, а другата след няколко месеца (17.07.2024) - пак гарднерела, обаче в цервикален секрет (пускала съм на всяко изследване и МБ и на това от юли гарднерелата я нямаше).

Реших че щом нямам течение или оплаквания да не ходя пак на АГ (дала съм луди пари за изследвания, АБ и лекарства за тези две години) и отидохме спокойно на море. На морето се заразих с ковид и няколко дни след като се прибрахме цъфнах с гъбична инфекция - сърбеж, течението като извара и всичко. Отново отидох на АГ, огново пуснахме МБ и ми излезна този резултат:

Наистина съм в ступор и не зная как да процедирам вече.. Естествено си приемам назначената терапия - флажил през устата за мен и партньора, микомакс по схема за 3 пъти прием, глобули гинофилус, предписа ми и биозин за имунитет.
Лекарят ми каза, че съм предпазположена към тези неща и ме посъветва да започна да слагам лактажин освен след сегашното лечение, и в първите два дни след всяка менструация за 1-2 месеца. Предписа ми в рамките на 3 месеца да приемам за 10 дни/ месец Кандизол - било като ваксина срещу гарднерела и кандида. Окей съм с тези добавки, но ме притеснява да не би да ми има нещо друго, по-сериозно и дали да го изследвам.. Въпросът е, че не знам какво е то. Правила съм си и HPV генотипиране и нямам HPV.
Вие какво мислите?
Благодаря Ви много!

# 2 192
Щом полово-предаваните патогени са отрицателни, другото е фасулска работа.
Не е необичайно да гъбясаш след море, а и ковид в добавка.. Ти си имаш лактобацили всъщност, но не са много явно. За мен ключът е в установяване на рисковите фактори, които предизвикват растеж на кандида при теб - дали е стрес, дали е начин на живот, сексуални практики ако щеш, море/басейн...И просто да ги избягваш. Лекувай си сега нещата, и после наблегни на Гинофилус, ако искаш може и орален пробиотик да включиш.

# 2 193
Здравейте!
И аз се включвам в тази тема, наскоро я намирам (опитах се да прочета колкото успях, стори ми се полезно и затова реших да споделя моите проблеми).
От миналата година, включително и тази имам постоянна бактериална вагиноза (една бактерия гарднерела), която през 2023 лекувах около 2-3 пъти безуспешно - рецидивираше. Имах и една гъбична инфекция, която също съм лекувала. Изписваха ми АБ през устата и вагинално + антимикотични, след което лактобацили за възстановяване. Към края на 2023 след поредната инфекция АГ се усъмни да не се поражда гарднерелата от микоплазми, уреаплазми и други полово предавани инфекции, затова ми взе проба от цервикалния канал и излезна това (06.12.23):

Назначиха лечение с доксициклин, глобули, лактобацили, партньорът ми пиеше друг антибиотик заради пневмония по това време и не приемаше конкретно доксициклин. След това изкледване оплакванията ми спряха, но направих още 2 контроли за полово предаваните (за да сме сигурни, че не си предаваме отново) - първата беше веднага след лечението за уреаплазма (15.01) - отрицателна на всичко, а другата след няколко месеца (17.07.2024) - пак гарднерела, обаче в цервикален секрет (пускала съм на всяко изследване и МБ и на това от юли гарднерелата я нямаше).

Реших че щом нямам течение или оплаквания да не ходя пак на АГ (дала съм луди пари за изследвания, АБ и лекарства за тези две години) и отидохме спокойно на море. На морето се заразих с ковид и няколко дни след като се прибрахме цъфнах с гъбична инфекция - сърбеж, течението като извара и всичко. Отново отидох на АГ, огново пуснахме МБ и ми излезна този резултат:

Наистина съм в ступор и не зная как да процедирам вече.. Естествено си приемам назначената терапия - флажил през устата за мен и партньора, микомакс по схема за 3 пъти прием, глобули гинофилус, предписа ми и биозин за имунитет.
Лекарят ми каза, че съм предпазположена към тези неща и ме посъветва да започна да слагам лактажин освен след сегашното лечение, и в първите два дни след всяка менструация за 1-2 месеца. Предписа ми в рамките на 3 месеца да приемам за 10 дни/ месец Кандизол - било като ваксина срещу гарднерела и кандида. Окей съм с тези добавки, но ме притеснява да не би да ми има нещо друго, по-сериозно и дали да го изследвам.. Въпросът е, че не знам какво е то. Правила съм си и HPV генотипиране и нямам HPV.
Вие какво мислите?
Благодаря Ви много!

Относно гъбичките възможно да е от морето. Аз съм в същото положение.  Явно се променя pH.

Аз използвам тези тест ленти и в момента съм с pH 7, а както знаем не трябва да е повече от 4,0 - 4,4
И тъй като нямам възможност да отида в момента на лекар и да пусна изследвания на сляпо си взех розалгин готов душ за 3 дни, интимохелп овули и гел за измиване и полижинакс вечер. И тъй като трябва да ми идва др седмица, след  цикъл ще пусна изследвания.. и мен тази Candida много ме мъчи, имах затишие един месец от нея.

# 2 194
Благодаря за отговорите!
А дали да не пробвам да изследвам инсулинова резистентност/ диабет (не че имам притеснения и от кръвните картини, които профилактично са ми правени тази и миналата година), но просто четох, че това са също фактори за чести кандидози.
Сексуални практики не мисля, че са странни, хигиената я има виднага след всеки контакт и тн. Единствено не мога да преценя как да си контролирам имунитета (явно това е при мен ключовото) - постоянно ли трябва да съм на някакви добавки? А относно стреса - тази година ми идва в повече, най-вече от работа, и за жалост не зная как да го намаля.
За Гинофилус не съм чувала - по-добър ли е от Лактажин? Със сигурност ще трябва да приемам, тъй като този антибиотик всичко ще избие. Ph-то само с лактобацилите може да се връща в норма?

ПС: Може ли да ми препоръчате някой добър орален пробиотик?

# 2 195
Чести кандидози означава няколко пъти годишно, при теб не е така.
Гинофилус е най-добрият (не че имаме много други) вагинален пробиотик.
Когато имаш лактобацили, достатъчно, те се грижат за добрата киселинност долу. Има глобули млечна киселина - Вагизан - те заместват тази функция, но само временно, тоест, можеш да слагаш след цикъл 1 вагизан и после 1-2 вечери Гинофилус. Сега след лечението можеш да направиш 2-3 вечери вагизан и после 7-10 дни Гинофилус. Най-добре след цикъл да започнеш.
Синкванон, ОптиБак - са добри опции за орален пробиотик.
За имунитета най-добре действа качествената храна, много вода с лимон и спокойствието Simple Smile Иначе аз пия котешки нокът и чесново масло на капсули, 2 месеца направих, сега почивам.

# 2 196
Добре е да се изследва и партньорът за ППБ, ако не се е изследвал.

# 2 197
Момичета,
Морето не е проблема за гъбичните инфекции, проблемът са мокрите бански.
Откакто не стоя с мокри бански, гъби от море нямам. Нося си 2 чифта и се преобувам след всяко влизане, резервният съхне, докато стане време за новото влизане. Ако искате - и 5 чифта си носете (аз лично си купувам от Декатлон за някакви смешни пари). Просто не стойте мокри.
А за Розалгин - никакви вътрешни промивки. Ивета, ни Интимохелп, ни Полижинакс са за чисти гъбички инфекции, по-добре, ако си убедена, че е само това - един Ломексин, или един Гиназол, или 3 Канестен, но да не е нещо с АБ тип Полижинакс, за да не се разбърка флората съвсем. Чистите антимикотици не убиват лактобацилите, но АБ глобулите го правят.
И да - най-добре е да се правят изследвания, а не лекуване на сляпо.

# 2 198
Момичета,
Морето не е проблема за гъбичните инфекции, проблемът са мокрите бански.
Откакто не стоя с мокри бански, гъби от море нямам. Нося си 2 чифта и се преобувам след всяко влизане, резервният съхне, докато стане време за новото влизане. Ако искате - и 5 чифта си носете (аз лично си купувам от Декатлон за някакви смешни пари). Просто не стойте мокри.
А за Розалгин - никакви вътрешни промивки. Ивета, ни Интимохелп, ни Полижинакс са за чисти гъбички инфекции, по-добре, ако си убедена, че е само това - един Ломексин, или един Гиназол, или 3 Канестен, но да не е нещо с АБ тип Полижинакс, за да не се разбърка флората съвсем. Чистите антимикотици не убиват лактобацилите, но АБ глобулите го правят.
И да - най-добре е да се правят изследвания, а не лекуване на сляпо.

Може и да си права. Ще пробвам така.. но на мен лично само полижинакс ми помага за гъбите, за това го взех.  Преди месец пак с него се оправих.

# 2 199
Дами,
Моля за съдействие.
ето мин резултата от микробиологията:  Липсват lactobacilli; Преобладават Грам (-) кокобацили (Gardnerella морф.); 1-2 Leuco/поле; "clue cells

При гинеколога съм чак на 05.09 за вторичен преглед.

Чета, чета и си мисля на своя глава да си взема Полижинакс  , обаче после , след още четене , попаднах на Арлин нещо си, което съдържа по-адекватен антибиотик за тези кокобацили.
Ама дали ги дават без рецепта?

Моля , дайте съвет как е разумно да процедирам

# 2 200
Дами,
Моля за съдействие.
ето мин резултата от микробиологията:  Липсват lactobacilli; Преобладават Грам (-) кокобацили (Gardnerella морф.); 1-2 Leuco/поле; "clue cells

При гинеколога съм чак на 05.09 за вторичен преглед.

Чета, чета и си мисля на своя глава да си взема Полижинакс  , обаче после , след още четене , попаднах на Арлин нещо си, което съдържа по-адекватен антибиотик за тези кокобацили.
Ама дали ги дават без рецепта?

Моля , дайте съвет как е разумно да процедирам

Най-разумното е да чуете доктора какво ще каже и изпише. Иначе полижинакс ще помогне за грам (-) отр бактерии.  А за Гарднерелата има други овулки и хапчета.
След това трябва да приемате пробиотици заради лактобацилите.  Най-добрите са гинофилус.  
Но все пак е най-добре лекар да ви назначи лечението.

# 2 201
Обадих се в клиниката, обясних им ситуацията и чакам да върнат обаждане.
Утре й е последен работен ден, после излиза в отпуска до 03.09.
Ако не се свържа с нея, ще моля колега уролог да ми съдейства с лекарствата.
Благодаря много за включването, със сигурност ще ми е полезно.

# 2 202
Обадих се в клиниката, обясних им ситуацията и чакам да върнат обаждане.
Утре й е последен работен ден, после излиза в отпуска до 03.09.
Ако не се свържа с нея, ще моля колега уролог да ми съдейства с лекарствата.
Благодаря много за включването, със сигурност ще ми е полезно.

Всичко ще е наред. Тези неща се лекуват успешно! 💕 има къде по-лоши..

# 2 203
Имаш.си класическа гарднерела, т.е. бактериална вагиноза. Лошото е, че медикаментите, с които се лекува, ги спряха в аптечната мрежа...Арилин и Флажил.
С рецепта са освен това.
Иначе нищо страшно не е. Ще махнеш бактериите, после терапия с лактобацили вагинално, и готово.

# 2 204
Флажил има. Аз през юни купих две опаковки без проблем.

Общи условия

Активация на акаунт