Резултати от микробиология

• 218 923
  • 2 337
  •   3
Отговори
# 2 295
Аз също препоръчвам Геника, но за съжаление я има в много малко градове на страната. Аз например трябва да пътувам 50 км до най-близката лаборатория, а гинекологът ми е в града, в който живея (областен град е иначе). Не съм сигурна дали ще успея да транспортирам пробата правилно без да се компрометира резултатът.
На мен гинеколога ми каза,че мога да предам пробата до 2дни?!

# 2 296
  • София
Обаждали ли сте се на Геника дали приемат проби със Спиди директно от пациенти? Тези клиники които не са от София също ги изпращат към Геника с куриер. Няма медицински транспорт за тези проби. Звъннете и попитайте. Да ви кажа аз пък започвам малко да се съмнявам в Геника. Как така само те хващат а другите не хващат? Всички лабораторни реактиви са сертифицирани и винаги се пуска контролна проба. Например Цибалаб или Рамус то не зависи от желанието на лабораторията как да изкара резултата а от това с колко качествени реактиви работи.Като гледам какъв охолен живот водят семейство Месечкови - собствениците на Геника, започвам да се съмнявам дали всичко тук не е маркетинг.

# 2 297
Сигурна съм, че собствениците и на Рамус, и на Цибалаб си живеят чудесен и охолен живот. Не е в това въпроса.
Не съм рекламно лице на Геника, че да ги промотирам, пиша от личен опит.
Цибалаб ме изкараха с лупус, дали ще отида отново при тях?? Никакъв шанс, цял месец треперех, докато ме хоспитализират в Ревматологията и отхвърлят диагнозата.
Рамус са абсолютни мърлячи, тъй че не мога да им имам доверие за нещо сериозно. Да си пусна ПКК и т.н. стават, ама за генетични изследвания аз лично не бих се доверила.
Иначе - пускайте изследвания, където си искате, правото е лично. Разбирам, че в София имаме по-голям избор, но наистина - специално за ДНК изследвания може и с куриер.

# 2 298
Аз изпращам пробите чрез Еконт до София - Геника.  До сега не е имало проблем.

# 2 299
Аз изпращам пробите чрез Еконт до София - Геника.  До сега не е имало проблем.
Оо,ако това е така  е супер удобно!

# 2 300
  • София
Да, питайте за куриер. Иначе Рамус- никога! Със сигурност на всички лаборатории собствениците са страшно богати. Ама само на Геника са очевадно богати. Хах! То като се влезе в централния им офис си като в дискотека а не като в лаборатория.

# 2 301
Честно казано - предпочитам да ходя в “дискотеката”, отколкото в мизерните манипулационни на Рамус и да чакам на опашка отвън на студа, например.
Геника са на пазара от повече от 15 г., изследванията съм им скъпи, нормално да са с висок стандарт. Но най-важното е как работят. Специално за уреаплазми, микоплазми и хламидия им имам доверие. Писах за трихомоните (ама не знам дали тук или в темата за гъбичките 🙄), тях твърдо не ги хващат с PCR. Ама то с PCR май никъде не ги хващат…

# 2 302
И аз препоръчвам геника за уреите, казвам го като човек, който се е борил доста с тях и съм пускала на адски много места. Включително и в София.Много са упорити копеленцатага 😄задължително с цервикален секрет хора всичко друго е ала бала.. За мъжете уретрален. Супер много си бавих инвитрото заради уреата кофти е. Според мен зависи и колко време си я носил и дали ще имаш адекватно лечение от начало!

# 2 303
За мъжете, обаче, еякулат, не уретрален.

# 2 304
  • София
Точно за мъжете урина трябва, така знам

# 2 305
Ако е в Геника - еякулат задължително. Също така пробата се дава след поне 3 дни въздържание, без тоалет и без пишкане поне 4 часа, което съвсем не е като стандартната МБ при мъжете.

# 2 306
Урина и уретрален секрет евентуално може да дадат резултат, ако инфекцията е нова. При стара - еякулат. Това за въздържанието е вярно, ама за пишкането не знам колко е изпълнимо. Мъжът ми със сигурност беше пишкал преди да даде еякулат, излезе си съвсем положителен.

# 2 307
За уретралния секрет е изискването да не е уринирал няколко часа, тъй като урината може да отнесе част от бактериите в уретрата. За еякулата - той се произвежда в простатната жлеза, която няма пряко отношение към уринирането. Нужно е да не се е празнил три дни. И аз знам, че при остра инфекция се дава урина или уретрален, а при хронична - еякулата.

Относно транспорта - сигурни ли сте, че не трябва да е в хладилна чанта? Поне така съм виждала, че носят проби. Аз не бих се доверила на обикновените куриери за подобно нещо.

# 2 308
  • София
Не се държат в хладилна чанта. На стайна температура.  В АГ кабинетите забележете МБ престояват цял работен ден докато сестрата ги вземе да изследване. Самите тампони се поставят в т.нар.транспортна среда в епруветката.

# 2 309
Здравейте, искам да се включа с няколко въпроса към дамите, които са си пускали от пакетите в Геника. Тъй като съм от малък град, тук се взима стандартна МБ и се обработва в тяхна лаборатория (тоест без право на избор). Същевременно редовно ме претупват/неглижират, още като чуят за оплакванията ми и само заради моето настояване се прави МБ.(Уточнявам, че няма АГ в града, който да не съм посетила).
Малко предистория - от 2 години през определен период от време изпитвам тези неприятни усещания (парене, сърбеж, течение и т.н). В началото беше през няколко месеца, в последно време  всяка седмица преди датата на цикъл (т.е. веднъж месечно). Правила съм много МБ - на едни съм "чиста" (както се изразяват АГ, на други стандартното "кандида албиканс". Какво ли не съм използвала - (всичко що го има в аптечната мрежа) от кремчета, до хапченца, глобули, задължително пробиотици след това и на края ефекта е  един и същ - нулев! Мъжа също го тъпчем + мазане с кремчета. Когато стане на въпрос за секса и опити за второ дете - настръхвам. Нямам желание само при мисълта за дискомфорта, който ще изпитвам след това. Какво ли не правя - пране на високи градуси, гладене след това, сладко почти не се консумира вкъщи, за хигиена дори не коментирам ясна е. Цялата история се повтаря, пак и пак. Според мен това не са гъбички, а е нещо съвсем различно, затова искам да си пусна по-обширни изследвания, като тези пакети в Геника, но.. Имам нужда от малко насоки:
- при кой АГ да отида, който да ми вземе тези секрети, които са необходими, без да ми прави фасони и да ми чете романи за гъбичките (същевременно да няма проблем с това в коя лаборатория да ги пусна)
- задължително ли да пуснем пакет и за мъжа ми, или само от моите резултати ще стане ясно какво аджеба си "прехвърляме"
- има ли специален период от месеца в който трябва да се вземат проби.
-всякакъв вид информация би ми била от полза, затова ще съм крайно благодарна да я споделите.

Общи условия

Активация на акаунт