СЕПТЕМВРИЙСКИ мами 2018

• 64 174
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
  • Пловдив
Тук дават четвърти месец от 13 та г.с
http://www.moetodete.bg/bremennostta-po-sedmici/chetvurti-mesec- … onna-sedmica.html

# 481
А 40г.с.+ 4д се води преносване с 4 дена, нали така? Значи кой както иска да казва, първото са навършвните цели седмици, дните са от новата Simple Smile
Иначе и аз усетих бебко ❤

# 482
Ако разровиш на повече места в интернет ще прочетеш как пишат 14 седмица началото на 4 месец, доста сайтове изчетох (понеже съм болничен) и като направя сравнение местата, на които пишат 13 седмица за началото на 4 месец са много по-малко от тези, на които пишат 14 седмица началото на 4 месец.

# 483
Моят док май ги смята като тази, която карам в момента...Пък за месеците - имам 2 app-a на телефона - според единия 13г.с. е началото на 4-тия месец, според втория от 14г.с 😂
П.с. За 40г.с+5 мисълта ми е, че щом се води преносване, значи се води 41г.с. Както и да е, важното е да минават леко и да гушкаме сладките бебоци като дойде време ❤

Последна редакция: пн, 19 мар 2018, 17:05 от Love_fairy

# 484
  • Пловдив
Ясно,значи почти като всичко и затова има спор 
Едните означат 13 та,другите 14 та.Мен 13 та по си ме устройва да е началото на 4 я и така ще е за мен.Така мога да си оправдая коремчето  Joy

# 485
Моят док май ги смята като тази, която карам в момента...Пък за месеците - имам 2 app-a на телефона - според единия 13г.с. е началото на 4-тия месец, според втория от 14г.с 😂
Има два начина за броене на седмиците - по лунарни месеци и по календарни месеци. 4ят лунарен месец започва след 12гс, но тогава бременността е 10 месеца. 4ят календарен месец започва след 13гс и бременността е 9 месеца. Аз си смятам по календарните месеци, че не ми се ще да обяснявам как съм бременна в десети месец Joy

# 486
  • София
Аз явно се водя по лунарните месеци, тази седмица влизам в 17 г.с и го смятам, че съм в 5-ти месец.

# 487
Ами аз си ги смятам според лекарят ми, ходя всяка седмица  и той ми казва в коя седмица + колко дни съм, когато минах в 14 седмица ми отброи началото на 4 месец, а когато стана + 7 дни ми отброява новата седмица.

# 488
При мен е доста интересноо, например снощи в неделя влязох в 14г.с .... Другата неделяя 15г.с иии така и доста лесно си ги брояяя Heart Eyes всякаа неделя новаа седмица Yum

# 489
Още ми е странно кое не се разбира една г.с. е 7 дни, а вече всеки може да си брои, просто е прието да се казва коя е текущата седмица, като се навършат + 7 дни се минава в следващата текуща седмица, а всеки лекар брои и смята в лунарни месеци, не календарни.

# 490
Честно да ви кажа не знам какво значение имат тези седмици за нас, освен за да знаем горе долу на къде са нещата. Ето напр. в петък, знам си аз ,че влизам в 16та , а АГ вика по размери на глава, корем и по тегло отговаря на 17та. Растат си бебетата, избързват по някое време, после забавят, но по-важното е да са живи и здрави и да си дойдат при нас, когато се почувстват готови и нито ден по-рано! Аз все за това се моля, да ми е здраво бебенцето.
В този ред на мисли искам да ви помоля да ми стискате силно палци в четвъртък. Ще ходя на УЗ специалист, за да направя една междинна ФМ. Онзи ден на консултацията, наред с хубавите неща, АГ спомена нещо, което не ми дава мира и ме кара да се будя разтреперана посред нощите. Много, много се моля бебчето ми да е добре и аз нещо да не съм разбрала и да съм влязла във филм без да искам.

# 491
Ех, искам и аз да усещам бебето вече, но май няма да е скоро. Още съм в 15 г.с., първа бременност ми е и съм с предна плацента. Преди 18-20 г.с. не мисля, че ще ми се случи.

pladi, стискам палци всичко да е наред!

# 492
Ех, искам и аз да усещам бебето вече, но май няма да е скоро. Още съм в 15 г.с., първа бременност ми е и съм с предна плацента. Преди 18-20 г.с. не мисля, че ще ми се случи.

pladi, стискам палци всичко да е наред!
И при мен е така днес док ми потвърди, че няма да го усетя скоро, живот и здраве, когато му дойде времето само да е здраво бебето и аз съм с предна плацента.

# 493
Момичеета сега си мериих кръвното 99/58и пулс 79 Frowning винаги съм ималя нискоо кръвноо ноо чак пък , иначе добре се чуствам докато не го измерих  ... Даа се консултирам ли с АГ , за това кръвноо знам че високото е опасноо .... Ще хапна нещо сладко за да се дигне малкоо пък утре ще го попитам

# 494
  • София
Моето нормално кръвно е 80/60, лекарят ми изписа много течности, дори Кока Кола ми разреши да пия всеки ден, но аз с това кръвно съм цял живот и се чувствам добре.

pladi, стискам силно палци, всичко да е наред!

Общи условия

Активация на акаунт