Студенти в UK - 9

• 104 482
  • 779
  •   1
Отговори
# 105
Само лична карта!ghbd го е написала много точно.

# 106
Благодаря на всички ви за помоща.

# 107
Здравейте, чета темите редовно, но не съм писала досега.
Имам дъщеря, с 4 напълно изпълними оферти за анимация в University for the Creative Arts, Westminster University,  Arts University Bournemouth и  Falmouth University. В момента се колебае м/у последните два университета. Досега не съм се намесвала в нейния избор, но все повече се питам дали не трябваше да се поинтересувам повече за тези университети и дали си заслужава това скъпо обучение. За избора ѝ не мога да ѝ помогна, ако можете да дадете някакъв съвет ще съм много благодарна.

# 108
  • София
Falmouth беше сред петте варианта на моя син. Какво научих бегло за него, докато ровех в нета, миналата година - освен че е един от най-малките унита (според тамошните стандрати с около 4000 студента), няма обособен кампус, а сградите са разхвърляни из градчето. Логистично е тегав - бая път се събира дотам. Миналата година беше доста напред в класацията по специалността (Film) на Guardian, но гледах, че тази е минал значително по-назад, което за мен значи, че не са им особено убедителни резултатите. Друго, което леко ме посмути, беше инфото в местни медии за някъв конфликт между местната общественост и университета с разни нелицеприятни обвинения към ръководството. Интервюираха сина по телефона и после му пратиха безусловна оферта, но за Television, а не за исканата от него Film. Иначе влезе в селекцията заради сравнително добрата програма (изброените предмети и описанието на специалността) и заради това, че минава за един от добрите университети по изкуства.

# 109
  • София
JAZ, погледнах една класация за университетите за 2018-та по предмет: рисуване (най-общо, тъй като анимация точно няма) и видях следното за университетите, от които дъщеря ви има оферти:

University for the Creative Arts - 28 място
Westminster University - извън класацията (само пише, че и там се учи рисуване)
Arts University Bournemouth - 56 място
Falmouth University - 12 място

На прима виста ми се струва, че от изброените Falmouth е най-добрият избор.

Може да разгледате заедно с детето всички класации, които намерите. Те са в известна степен ориентир.

# 110
От лични впечатления-определено Arts University Bournemouth .
Но,разбира се решението е ваше!

# 111
Благодаря на всички за бързите отговори. Ще прегледам класациите, макар че трябваше да го направя много по-рано. Доверих се на детето, защото нищо не разбирам от анимация и рисуване. Тя ще си направи избора, но когато видях, че се колебае реших да ви пиша защото незная дори какво да я посъветвам. Пък и както са казали хората: "Не питай старило, а питай патило". 

# 112
Здравейте скъпи мами! От доста време мълчаливо  чета съветите ви, но днес вече се престраших да поискам мнение след снощния спор с моята дъщеря. Ябълката на раздора е офертата от Glasgow - Computer Science, където уж всичко е ясно. Обаче така и не сме напълно сигурни, какъв е еквивалента на Secondary School  exam.
Много е раздвоена, защото получаваме различни мнения. Ще копирам офертата, както писмото на дъщеря ми до университета и техния отговор. Много моля за помощ, ако има и други с такава оферта от там.

This offer is subject to you obtaining
 Award of Diploma za Sredno Obrazovanie with 5.9 overall and no subject below 5.5 (over the course of secondary school studies). In addition must include Mathematics and one other Science subject, one of which must be at grade 6.0 in the State exams and one at 6.0 in the Secondary School exam. Plus evidence of Cambridge ESOL Certificate of Proficiency in English at grade A.

Запитването на дъщеря ми:
I am submitting this piece of writing, regarding an offer that I received for the specialty of Computer Science. I would like to pose a query, regarding the conditions of the offer.

To begin with, as I was reading the conditions of the offer, I read the requirement for a Secondary school exam. However, it was unclear to me what the equivalent of this exam is in Bulgaria. Therefore, I would be grateful if you could provide me with some more information about that.
Thanks in advance for you assistance. I am looking forward to your future reply.

И отговора:

Please be advised that if you do not have not studied the required subject as a State exam, then we would accept another subject in your Secondary School exam level.

Благодаря предварително!!!!!!!!!

# 113
Според мен искат категорична шестица на втората матура,която е мат,или по предмет  Science subject.Кой точно е ваш избор.Така го разчитам. Успех!

# 114
  • София
Според мен искат 6 от матурата и 6 от някакъв си изпит, какъвто ние нямаме. Бих им писала отново, че при завършване на образованието в Бг има само 2 матури (едната задължително БЕЛ, а другата по избор) и няма други изпити. И бих ги питала отново.

# 115
И аз мисля, че искат 2 матури с по 6,00. Във вашия случай трябва да са математика и задължителната - БЕЛ. Но щом получавате различни мнения и се колебаете, наистина трябва да пишете отново с това уточнение за 2-те матури в Бг, за да няма недоразумения. Успех!

# 116
inna_t, според мен имат предвид оценката в дипломата.
Нека си зададе въпроса по друг начин - Do you meаn... "Имате предвид оценката в дипломата, която е средноаритметично от годишните оценки по време на обучението ми" или "...крайната оценка в дипломата ми"
Тогава ще получи отговор ДА/НЕ и ако е НЕ, ще кажат какво имат предвид.

Другите й оферти какви са?

# 117
  • София
[/url]
Според мен искат 6 от матурата и 6 от някакъв си изпит, какъвто ние нямаме. Бих им писала отново, че при завършване на образованието в Бг има само 2 матури (едната задължително БЕЛ, а другата по избор) и няма други изпити. И бих ги питала отново.

От личен опит знам, че за тази специалност искат две матури с пълно 6. Като не броите българския. Обикновено искат математика и физика. /Mathematics and one other Science subject/ Затова синът ми се яви на 4 матури през миналата година.
В България няма само две матури. Задължителната е БЕЛ, но по избор са няколко.
https://www.izpiti.net/matura-2018/

Последна редакция: вт, 03 апр 2018, 20:15 от bobystoi

# 118
Благодаря за бързите отговори! Ние се свързахме с момиче, което миналата година е прието в Глазгоу същата специалност, като копирахме отново офертата. На нея втора матура физика са и поискали единствено от Единбург, но не се е явила, защото била нож с две остриета. И в крайна сметка е избрала Глазгоу.

# 119
bobystoi, в България няма как да се явиш на 4 матури:
Задължителни (без освобождаване) държавни зрелостни изпити (ДЗИ):
– Български език и литература
– очаквайте допълнителна информация

Втори държавен зрелостен изпит (ДЗИ ) по избор – очаквайте допълнителна информация

Зрелостниците могат да избират за втората задължителна матура измежду предметите:

география и икономика;
    биология и здравно образование;
    философски цикъл;
    история и цивилизация;
    физика и астрономия;
    математика;
    химия и опазване на околната среда;
    английски език;
    френски език;
    немски език;
    испански език;
    руски език;
    италиански език.

Третата матура е по избор на абитуриентите и не е задължителна. Датите за нея по отделните предмети са от в периода  по график.

Единственият вариант е за професионалните гимназии да се зачете някой държавен изпит за матура. Но при деца от езикови и математически гимназии няма как да стане.

inna_t , според мен ви искат диплома 5.90 без предмет под 5.50, матури по математика и science subject- и двете 6.00 +изпит/сертификат английски. Ако имате друг - TOEFL , IELTS пишете им и ще ви го признаят.

Последна редакция: вт, 03 апр 2018, 20:12 от Mimito_75

Общи условия

Активация на акаунт