Студенти в UK - 9

• 104 562
  • 779
  •   1
Отговори
# 135
... Избрани са заради възможността за онлайн обучение и това, че има познати и в двата, които малко или много са дали мнение. Реши, че онлайн обучение е най - добре за нея като време и финанси. Реално това са ѝ резервни варианти ако сегашното ѝ кандидастване не е успешно.

Това ми разбърка представите за обучението в UK  Shocked
Дай малко повече информация за тези онлайн магистратури. И ако те струват 7000-10000 паунда, колко струва редовната магистратура?

Тези университети са посредствени, не се заблуждавай. Сребърна паричка просто беше деликатна  Wink

Edit: Прегледах онлайн магистратурата в Napier. Ми какво да кажа...  Thinking 7000 паунда си е. Може пък да са ОК - зависи какви са целите/посоките след това и защо е нужна магистратурата.

Последна редакция: сб, 14 апр 2018, 16:29 от cool_witch

# 136
Обикновено са разделени на модули като всеки модул се плаща отделно, може и да се плати цялата сума. Продължават от 2 до 6 години в зависимост темпото, което студентът иска. Цените са близки до редовните магистратури, с разликата, че няма стипендии.
Тези университети са посредствени, не се заблуждавай. Сребърна паричка просто беше деликатна  Wink
Не съм толкова запозната и не съм усетила, че това е имала предвид:hugs:

# 137
Не остава много време до крайния срок за отговор на офертите ми, а аз така и не успях да направя категоричен избор. Чудя се между Southampton и Sheffield за Software Engineering. Това което ме притеснява е, че много хора определят Southampton като депресиращ град, където е "по-добре да не прекараш 3 години". За сметка на това пък университетът е един от най-престижните в сферата на компютърните науки и курсът му се предполага, че е на ниво Imperial/Oxbridge. University of Sheffield също е в топа на класациите, с очевидно изключителен студентски град, обаче нещо ме кара да смятам, че не могат да се сравняват по качество на обучение. Не искам от вас да направите този избор вместо мен, а ако нечие дете учи/е учило в един от тези университети, да се свърже с мен и ми даде повече информация, от първа ръка. Интересуват ме: структурата на курса и колко интензивен е; дали ще имам достатъчно свободно време да работя почасово; колко скъпо е да се живее в съответния град; осигурени ли са платени стажове (летни и целогодишни); някакво инфо за общежитията и квартирите; как се пътува най-лесно и изгодно до съответния град и кога е най-удачно да си закупя самолетни билети. Благодаря!
Shadowflurry, дъщеря ми е втора година в Саутхемптън. Специалността ѝ е Компютърни науки и изкуствен интелект. Не ми е споделяла нищо подобно за града, даже го харесва. Не мисля, че се колеба дълго в избора си на университет- беше проучила всичко и Саутхемптън се оказа по-добрият избор за нея засега Simple Smile Първата година беше на общежитие, а сега е на квартира. Има възможност за работа, но зависи от натовареността на курса и как ще се справяш. Лятото работи в университета. В момента е на почасова работа в една фирма- удобството е, че работи от вкъщи и то когато има време, защото са доста натоварени тази година. Самолетния билет си закупи средата на август, но е добре това  да стане веднага щом имаш яснота кога ще пътуваш. Не за друго, а защото цените скачат нагоре с часове. Дъщеря ми се забави, защото изчакваше отговор от друг университет, от който в крайна сметка се отказа сама. В Сотон предпочете да отиде за т.нар. Freshers Day и беше много доволна и доста по-спокойна. На летището ги чакаше автобус, който е извозил всички до кампусите.
Иначе, когато се прибира за Коледа или пътува за нещо до Лондон, използва влак.
Ако мога да помогна с още нещо- заповядай.
Който и университет да избереш, желая ти успех!

# 138
  • Бургас
Привет! Simple Smile Чета ви, но рядко пиша. Дъщеря ми е приета в 4 университета и избора и е Университета в Съри, специалност компютърно инженерство. Сега на 25 април ни предстои разглеждане на университета и кампуса, ден на отворени врати. Подадохме за финансова помощ и чакаме отговор. Притеснява ме здравната им система, много се налага да се чака за специалист ако се наложи. Та въпроса ми е какво мислите за допълнителните застраховки "Медицинска застраховка за българи в чужбина"( занимавам се със застраховане и мисля все повече да и я направя)? Хубав ден на всички! Simple Smile

# 139
Може ли малко повече информация за тази застраховка, че не намирам нищо е нета? Това стандартната застраховка за пътуване в чужбина ли е"?

# 140
  • Бургас
Да, това е застраховка за пътуване в чужбина. Има специална за студенти и могат да се ползват всички болници, които са в близост при нужда. Ако лечебното заведение не работи с Асистиращата компания се заплаща сумата за преглед, но след това парите се възстановяват в България. Как е в Англия и дали някой е ползвал тази застраховка не знам.

# 141
А каква е цената за една календарна година? Да не се окаже, че е по-изгодно да и направиш застраховка направо там. Имам известни наблюдения върху тяхната здравна система. Налагало се е дъщеря ми да използава медицински услуги. Много е трудно достигане до специалист. Чака се с месеци. Не съм наясно как стои въпроса със стоматологичните услуги и платените здравни.

# 142
  • Бургас
А каква е цената за една календарна година? Да не се окаже, че е по-изгодно да и направиш застраховка направо там. Имам известни наблюдения върху тяхната здравна система. Налагало се е дъщеря ми да използава медицински услуги. Много е трудно достигане до специалист. Чака се с месеци. Не съм наясно как стои въпроса със стоматологичните услуги и платените здравни.
Не съм изчислявала скоро, но за 3 месеца беше някъде около 100 лв. Мисля да и направя първо за 3 месеца да видя как работи там и ако е ок ще я продължа. Дори си мисля, че още сега при пътуването може да я пробвам.....

# 143
Здравейте!
Интересувам се от специалностите с математика в Единбург и St Andrews. Моля, ако някой е получил оферта от там, да сподели каква е. Или пък, ако е отказ – също да пише. Проучвам за кандидатстване през есента.
Благодаря.

# 144
Да, това е застраховка за пътуване в чужбина. Има специална за студенти и могат да се ползват всички болници, които са в близост при нужда. Ако лечебното заведение не работи с Асистиращата компания се заплаща сумата за преглед, но след това парите се възстановяват в България. Как е в Англия и дали някой е ползвал тази застраховка не знам.

излишни пари, НО ако вие за ваше спокойствие искате си направете
Всички студенти, са длъжни да се запишат на Джи Пи , от унито им оферират в близост няколко... само срещу студентските си карти ползват всичко БЕЗПЛАТНО... не трябва да плащат нищо с изключение на лекарства

# 145
 В допълнение, и лекарствата са безплатни.

# 146
ЕМи не, не са безплатни! Peace Поне от 5 ходения и изписване на АБ и други илачи , всичко си плащаш ,винаги!
Дори не са с преференциални  цени , като във Франция например ! Там ако лекар ти е писал рецепта всичко е на 20-30% от свободната цена.

# 147
  • UK
Глупости. Колкото пъти ми се е налагало да взимам лекарства, с рецепта от GP не съм платила и едно пени. А взимам редовно (специфична терапия имам). Става въпрос за Шотландия. Ако си купуваш от буутс и аптеки без рецепта, плащаш си нормално. Аспирини, парацетамоли и ибупрофени са стотинки пък.

# 148
На дъщеря ми и се наложи два пъти да ходи на личния лекар и двата пъти и изписаха антибиотици и хранителни добавки , не е платила абсолютно нищо. Учи в Лондон. Само това е неудобството , че те приемат след два-три дни за преглед. Може и много по-късно.

# 149
Благодаря за темата!
Аз съм на мнението, че е по- добре да се учи висше образование в България, а ако кандидат- студента иска в чужбина- някъде в ЕС. Така ще излезе по- евтин университета.
Прекрасно, хайде дай малко уточнение на какво ти е базирано  мнението.

Общи условия

Активация на акаунт