МАЙ към края си върви - бебенцата се раждат на ден по две-три!

• 19 951
  • 251
  •   1
Отговори
# 150
  • Бургас
Хайде , надяваме се днес необебили се да не пишат в тази тема, защото имат по важна работа!  Hug
newsm10

# 151
  • Варна
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МАМИ и СТИСКАМ ПАЛЦИ НА ВСИЧКИ КОИТО ВСЕ ОЩЕ ОЧАКВАТ!!!

ЗДРАВЕЙТЕ!!!!
Аз най-сетне успях да се добера до нет.
Много се радвам за всичките хубави новини за бебоци, минали през нашите темички!!!
Ние вече сме на месец и 5 дена, и сме вече 3900 гр, при старт на излизане от болницата 2950. За съжаление обаче почти нямам кърма, и сме на АМ. Иначе ядем на по 3 часа, даже и нощем. Голям гладник си имам, като татито явно!!!  Laughing

Хайде това от нас.
Много много целувки на всички Ви и много прегръдки и гушки на бебоците!!! Да са весели, здрави и много палави!!!

# 152
Хайде , надяваме се днес необебили се да не пишат в тази тема, защото имат по важна работа!  Hug
Е,аз поне още съм тук-да се обадят и останалите чакащи-Може и с СМС...обещавам да пиша веднага хубавите новини във форума... Flutter

# 153
  И аз съм тук:)И ще съм юнска мама,но разбира се,че ще си пиша при майските,все пак толкова месеци бяхме заедно и ще бъдем още много.
  Днес пък ми казаха,че матката е все още спокойна!Пак имах записана малка контракция и само това!Питах докторката,дали ще е на 1.06,а тя и в петък ще чакаме!Ох,стана ми много криво!Дано се роди до неделя!
   И ми е нервно,всеки звъни,да пита!Знам,че за загрижени,ама...
   И това ветровито време,много студено ми беше!
   Лек ден и много усмивки!

# 154
  • Пловдив
  И аз съм тук:)И ще съм юнска мама,но разбира се,че ще си пиша при майските,все пак толкова месеци бяхме заедно и ще бъдем още много.
  Днес пък ми казаха,че матката е все още спокойна!Пак имах записана малка контракция и само това!Питах докторката,дали ще е на 1.06,а тя и в петък ще чакаме!Ох,стана ми много криво!Дано се роди до неделя!
   И ми е нервно,всеки звъни,да пита!Знам,че за загрижени,ама...
   И това ветровито време,много студено ми беше!
   Лек ден и много усмивки!

paizy, мила няма нищо че ще се прехвърлиш при юнските... и там е весело и всички са много мили. Аз нали с моя термин 5.06 си мислех, че може да съм майска мама, ама уви.... даже може и да се пренося. И според мен е без значение, майски, юнски, юлски- да са ни живи и здрави бебчетата и ние покрай тях, това е най-важното   bouquet

# 155
  Знам,че сте мили,нали се включвате и при нас!Наистна най-важно е бебоците да са живи и здрави!

# 156
Здравейте и от нас вече 1+1! Изписаха ни днес най-после.

Благодаря на всички за хубавите пожелания!
Честити нови бебчета!

Ще се включа по-късно да разкажа как мина раждането.

# 157
да не ме забравите и аз съм още 2 в 1. newsm45

# 158
  • София
Само да съобщя че вече сме си вкъщи. Бебчо постоянно е гладен и тази нощ яде през час, но да е жив и здрав нали трябва да порасне. Сега спи и съм малко по спокойна. За раждането да кажа две думи. От първата болка до раждането минаха точно два часа. Много леко и бързо е аз си повиках. Пожелавам на всички такова раждане. Леко раждане на малкото останали мами.
Лек ден от мен и Стоянчо

# 159
Здравейте и от нас. Ние с Леа сме си в къщи от 2 дни вече и се адаптираме на ритъма. Доста е напрегнато.

За раждането само набързо да кажа - предизвиках си го на самия термин 26.05 и родих във Вита при Д-р Кълвачева и Д-р Духовников. Само положителни неща мога да изкажа за докторите, акушерките и болницата като цяло. Предизвиканото раждане, поне при мен, не беше по-болезнено. Разкритие 6см получих за 4 часа без почти никакви болки. Сложиха ми епидурална и след това стана трудно, защото се оказа че шийката на матката имала някакво ръбче, което не искаше да се отпусне 3 часа и се наложи да ми инжектират спазмолитик. След него раждането стана за 1 час. Абе общо 8-9 часа. Доста, но важното е, че завърши добре и Леа е здравичка.

Успех на всички на които им предстои раждане. Стискам плаци. Трудно е, но после е хубаво.

# 160
Набързо да разкажа, докато моят лакомник се събуди  Simple Smile.

Както знаете контракциите ми започнаха на 26.05 сутринта. Не бяха много болезнени - като при цикъл, може би малко по-силни. Цял преди обед изкарах в къщи, обядвахме и след това контракциите станаха на около 3-4 мин., но не по-болезнени. Тръгнахме към болницата към 14.00 часа. Като стигнахме там, докато ме приемат мина половин час. После последва слушане на тонове, въпроси за бременността и т.н. После дойде моята докторка и ме прегледа за разкритие, имах 2 см. Сложиха ми абокат на ръката (спукаха ми две вени  Sad ), взеха ми кръв и ми дадоха една свещичка бусколизин за изглаждане на шийката. Сложих си свещичката и ни пратиха да се разхождаме. Към 17.00 часа не можех да ходя повече, защото контракциите ми станаха много чести, но болката беше добре поносима. Върнахме се в болницата и докторката даде нареждания (по тел. ) да ми пуснат окситоцин, защото контракциите ми станаха ту слаби, ту по-силни - разкритие 3см.. Беше някъде около 17.30 като ми пуснаха системата. Тогава контракциите станаха през три минути и траеха около 40 сек. Това беше много добре за мен, защото имах време да си почина до другата контракция. За около 40 мин. направих още два см. разкритие и станаха 5см. Мъжът ми плътно до мен, правеше ми масажи с масажно масло, които много добре ми подействаха.
После станах да се разхождам, акушерките (бяха две) започнаха да ме питат дали искам вана, или разни положения, които биха могли да ми облекчат болката. Аз си избрах топката. Като дойде контракция правех въртеливи движения, които много облекчаваха болката. Мъжът ми продължаваше да ме разтрива и ми държеше ръката. Акушерките дишаха винаги с мен, за да не се стягам. Към 19 и нещо разкритието беше 8 см. Обадиха се на докторката да идва. Тя ми спука после водата и получих пълно разкритие в 19.30 часа. Започнах да напъвам и 19.48 се появи нашето бебче - съвсем розовичък, и гладичък. Сложиха ми го веднага на корема и го покриха с топла хавлия. Чувството е неописуемо като го гушнах. Ох, разплаках се....Минути след това го кърмих.
След около два часа станах да се изкъпя - дотогава само си гушках бебчето.

Следва продължение......

# 161
Здравейте пак!да се отчета,пък дано е за последно...Следобед бяхме на доктор и се оказа ,че вече и разкритие си имам-цели 4см!!! smile3521Което ще рече,че вече имам налице всички фактори за започващо раждане.....Сега остава само да зачестят болките и ..бегом пак нататък....Е има и малко по-неприятни вести като например,че бебо е доста голям/три пъти го мери на УЗИто,че все над 4кг излизаше/,главата му е голяма,малко се е поомотал във пъпната връв и вероятността от секцио остава доста голяма...а и май ще трябва да се откажа от епидуралната...но нищо-в момента единственото което искам е да раждам и да приключвам с тоя етап...Така,че стискайте палци-ако ме няма тия дни...да знаете къде съм.А ако ви се помотам още малко има и резервен вариант-в петък в 8 ,гладна ,жадна и ме почват.... Sick
Кате,добре си си дошла във темата-липсваше ни...извинявай ,че ти прекъснах разказа-чакам продължението.
Недка и на теб ти се чудя,кога успя бе,булка...много бързо-докато усетим ,че те няма и хоп-бебе...
И на Валенсия и пожелавам добре дошла...
А на трите Ви много бързо да се възстановите и много да ви слушат бебочковците.
Целувки от мен....и дано скоро се срещнем в другата тема.

# 162
Хайде Кабранска стискам палци събитието да е днес и да мине без усложнения.

# 163
Кате, добре дошла   bouquet И честито бебче  Hug
Кабранска, хайде, дойде и твоят ред  Crazy Ще тистискам палци да родиш бързо и лесно и дано бебето не е толкова голямо, колкото са го изкарали  Grinning та да си го родиш нормално

# 164
Кате, разказът ти звучи страхотно. Минало е много добре. БРАВО! Разказвай продължението!

Кабранска - сигурно вече си родила, но за всеки случай да ти пожелая УСПЕХ!!!   bouquet

Хайде момичета, време не остана!

Общи условия

Активация на акаунт