Отговори
# 105
Ахааа,пропуснах да спомена 4е моето бебе4е така ритка,така ми поска4а пупката  Joy,а аз се смея и стряскам мъжа ми Simple SmileАдски е приятно Simple Smile
Май сама си пи6а,къде сте бре мами?
Тази ве4ер в Мюнхен има концерт на Бон Джови,късно разбрах и така ме е ядддддд  Sad
Хайде,лека ве4ер аз отивам да готвя Simple Smile

# 106
  • Русе
хера,аз не съм спирала да ходя на кола-маска.слабините ги правя цели (не оставям и косъмче) и крачетата също.не съм имала контракции,не съм имала стягания,особено щом си свикнала отдавна,аз лично от 7 или  години се поддаржам само по този начин.а и с това коремче хич немога да се наведа било то да се обрасна сама или нещо такова.
козметичката ме оправя най-добре,а и има по-добар поглед варху нещата от мен Joy

# 107
Здравейте момичета Simple Smile
За схващанията и болките,цяла нощ се въртя  от ляво на дясно и обратно ,понеже и мен ме болят бедрата,боли ме и коремчето(все едно ще ми се скъса кожата)независимо дали имам подложена възглавница под него.
Аз също се питах за разкритието дали може да се усети,понеже всеки път почти като се изправя или ходя и получавам контракции(не са болезнени- за сега и дано да не стават),пия МАГНЕРИЧ +НО-ШПА 3*1 НА ДЕН,но но все пак си ги имам,като легна или седна облегната назад и коремчето ми умеква (почти винаги),и затова малко се притеснявам,моята лекарка малко е "кривичка" и не знам дали няма да ми каже че се вманиячавам,понеже при близнаци контракциите били по често срещано явление  Sad  утре ще ходя да си взема болничния , стискайте палци да ми обърне внимание  Sad  ,че консултацията ми е чак на 5.06-и не знам как ще се чуствам до тогава !
Казаха ми че на 5-ти пак ще ми пускат някакви изследвания, а по последни данни към средата на месеца ще ме вкарат в болница и може там да си откарам до края  Sad  АЗ ПО РЯДКО ПИША НО ЧЕТА ВСИЧКО КОЕТО СТЕ ПИСАЛИ И КАТО МЕ ВЗЕМАТ В БОЛНИЦАТА МИСЛЯ ЧЕ ЩЕ "ОТКАЧА" И ЩЕ МИ ЛИПСВАТЕ
Май аз съм качила най много , аз съм +8кг(засега само на корем и малко на гърди)
Някой знае ли саитове където пише колко са дълги и колко тежат бебчетата по седмици(освен в бг-мама)
ЛЕКО БРЕМЕНЕЕНЕ НА ВСИЧКИ  bouquet

# 108
  • Ямбол

Алфира Честит рожден ден   bouquet
LIBBRA Ето ти сладко сайтче за развитието на бебчетата по седмици Simple Smile Има всякакво инфо там.  http://www.babycenter.com/fetaldevelopment/

# 109
Aetera,мерси за сайтчето ,но само в гимназита съм учила английски  Embarassed  почти завършвам следването си но при него нямаме английски а само малко Латински(уча право) и не схващам всичко от написаното  Simple Smile
Мен ме вълнуваше колко тежат бебетата в дадена седмица,понеже моята лекарка не ми казва,а само ми повтаря е засега и двете ми бебчета били големи по критериие за едно ,тоест вървят доста добре поне засега и дано така да продължават! В книгата за бременност която имам,"бременността седмица по седмица"данните се разминават доста с данните от бг-мама,и ми стана интересно!
БЛАГОДАРЯ ТИ ВСЕ ПАК  bouquet

# 110
Здравейте момичета
Ние се завърнахме от една кратка но динамична почивка и си изкарахме супер Не седнахме на едно място в резултат на което съм страшно изморена а вторник имам изпит и нищо не съм учила newsm45 Когато мога ще ви кача снимки от малкото приключение
Аз не се къпах в морето но Дари и баща и се къпаха и за мен
Алфира честит рожден ден Желая ти много радост щастие и здраво и красиво бебче през септември
Знаете ли когато човек е ангажиран по цял ден с нещо странично като че ли не се втелясва толкова Аз бях толкова спокойна тези дни изобщо не съм се замисляла за болки контакции и тн А като съм си в София само това си следя и се вманиачавам
Вторник ще ходим при Спасов за ехокардиография и се моля всичко да е наред  Praynig
Лека нощ и сладки сънища

# 111
Честит рожден АЛФИРА!!!
 newsm59  party023 Много здраве,щастие,късмет и едно красиво бебче през септември  smile3504 .Весело изкарване на празника и само положителни емоции.

# 112
  • Ямбол
Намерих информация за см и кг
Поне в pregnancy.org са такива данните  Flutter
Размерите и теглото почват от осма седмица, най-вероятно преди това е твърде мъничко  Simple Smile

8 седмица
1,6 см
1 грам

9 седмица
2,3 см
2 грама

10 седмица
3,1 см
4 грама

11 седмица
4,1 см
7 грама

12 седмица
5,4 см
14 грама

13 седмица
7,4 см
23 грама

14 седмица
8,7 см
43 грама

15 седмица
10,1 см
70 грама

16 седмица
11,6 см
100 грама

17 седмица
13 см
140 грама

18 седмица
14,2 см
190 грама

19 седмица
15,3 см
240 грама

20 седмица
16,4 см
300 грама

21 седмица
26,7 см
360 грама

22 седмица
27,8 см
430 грама

23 седмица
28,9 см
501 грама

24 седмица
30 см
600 грама

25 седмица
34,6 см
660 грама

26 седмица
35,6 см
760 грама

27 седмица
36,6 см
875 грама

28 седмица
37,6 см
1005 грама

29 седмица
38,6 см
1153 грама

30 седмица
39,9 см
1319 грама

31 седмица
41,1 см
1502 грама

32 седмица
42,4 см
1702 грама

33 седмица
43,7 см
1918 грама

34 седмица
45 см
2146 грама

35 седмица
46,2 см
2383 грама

36 седмица
47,4 см
2622 грама

37 седмица
48,6 см
2859 грама

38 седмица
49,8 см
3083 грама

39 седмица
50,7 см
3288 грама

40 седмица
51,2 см
3462 грама

Заповядай   bouquet

# 113
Здравейте, момичета!

Алфира, честит рожден ден, макар и на патерица! Пожелавам ти много щастие, любов и къща, пълна с детски смях!   nbirthday smile3525

Честито на учащите майчета, които превземат изпит след изпит! Наесен с диплома и бебче(та) в ръка!

Утре ще ида на лекцията и ако съумея пак да чуя и запиша нещо, ще ви "посветя".
Освен Цвети, има ли други желаещи и имащи възможност да я посетят?

Напомням за срещичката ни в неделя, 4 юни, в 17 часа на фонтана пред София ленд. Много ще се радвам, ако се съберем повечко!

Весела и приятна седмица на всички ви от мен и малкия ми акробат!  newsm03

# 114
Aetera,МЕРСИ МНОГО за таблицата   Simple Smile  bouquet

# 115
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН АЛФИРА  bouquet  bouquet  bouquet
Бъдещите Мами от Варна- някой друг освен мен смята ли да се записва на лекциите в АГ-то newsm78  Да ходим заедно Hug
Всяка сряда -лекция
всеки вторник -гимнастика
Плащаш веднъж 50лв. и ходиш и на двете колкото пъти си искаш
Ако родиш там ти връщат парите

# 116
  • sofia
Здравейте сладурки!
много сте изписали за тези пет дни.
първо да честитя на рожденичката Алфира, на патеричка, да си жива и здрава, много спокойна и септември месец да те възнагради така желаното бебе!
момичета видях че се чудите дали изпускания секрет може да са околоплодни води, и аз имам такива притеснения, но помня, че в една стара тема пишеше как с риванол или йод може да се разбере дали течността е околоплодна.кажете ако искате да проверя.
за покупките не смятам да купувам нищо предварително, само ще си набележа някои неща и ще разичтам на майка ми и таткото да напазаруват изперат, изгладят и изварят необходимото.
Денис, за водната аеробика аз ходех преди да забременея и бях доволна, ама сега ме е страх от гъбички.
за болките да ви кажа мен ме боли ужасно опашката  Sad, ама какво да се прави.
чудя се дали да си подготвям гърдите предварително с гермастан или не, както споделих боляло ме е 4-5 дни само, ама ако мога и тази болка да си я спестя защо пък не.
а да ви питам ще се подготвяте ли срещу евентуални разкъсвания?
пожелавам на всички лек ден и успешна усмихната седмица.  bouquet
P.S. забравих да честитя на тези, които са си взели изпитите браво на вас момичета  newsm51

# 117
АЛФИРА ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН И ОТ МЕН МАЛКО НА ПАТЕРИЦИ!!!! жЕЛАЯ ТИ МНОГО ЗДРАВЕ, ЩАСТИЕ, КЪСМЕТ И НАЙ-ХУБАВОТО И ЗДРАВО БЕБЧЕ НАЕСЕН!!  Gift  party023 newsm59

DVV аз имах желание да ходя на тези лекции, но за момента нямам откъде да отделя тези 50лева за съжаление. Може би по нататък ако се намери спонсорче ще идвам и аз. Crazy

# 118
Здравейте барбаронки!
Напоследък нямам време да ви пи6а, но не преставам да ви 4ета. Party
4естит ден ден на патерица но от все сърце Алфира! Всичко, от което има6 нужда в то4ното време и на то4ното място и едно малко сладко беб4е да те радва много много!!! newsm51 newsm30
При нас с малката о4аквателна вси4ко е наред и май се е нау4ила да прави циганско колело,за6тото само така си обяснявам вси4ко , което става в коремката ми Joy
Сре6тата сте я замислили хубаво,ама е на моя ден - ден и дали 6те дойда зависи от това 6те избягам ли от София или не..А така ми се иска най-сетне да се запозная с вас.
Има ли от вас някой, който да му се ходи на плуване? И смятате ли 4е е много опасно да се ходи в на6те басейни с малките женски проблемни бели те4ения,за които говорихме преди?
Мен много ми се плува и си тарся коремка-сами6леник  newsm78
Много хубава риткава седмица и само добри резултати по изпити,прегледи и сие  newsm10

# 119
Здравейте сладки мами със септемврийски коремчета!
Алфира, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!!(на патерици) Да си жива и здрава, да бъдеш най-щастливата мама на света през септември!!!  party006 Flowers Rose mamma lovekiss
Момичета, и аз не пиша често, но не пропускам да ви чета почти всеки ден. Мен ужасно ме мъчат жегите Weary Вие как сте в тия горещини? На мен ми става лошо постоянно, понякога ми прималява, но най-неприятното е, че постоянно се лее пот от мен, а аз по принцип почти не се потях преди ooooh!
Aetera, страхотна си, че си намерила и написала растежа на бебенцата по седмици! Едно голямо благодаря и от мое име! newsm51
Весела и успешна седмица и много целувки на подскачащите коремчета! lovekiss

Общи условия

Активация на акаунт