Отговори
# 120
Може би по нататък ако се намери спонсорче ще идвам и аз. Crazy

Ще се радвам  Hug
Че нещо не ми се ходи сама newsm78

# 121
Благодарност за очарователните ви пожелания Heart Eyes
Утре съм на ЖК и вече мисля да съм по-внимателна идните седмици, защото ме предупредиха че прехода от 6ти към седмия  бил рискован понякга Crossing Arms

Още нищо не съм купувала - вероятно чак след 29та седмица ще се отпусна.
Доста понаедрях и ще се опитам да не качвам повече от по 2кг на месец.

За осмия месец къде сте мислили да го летувате?????

Хубавка седмица и до скоро  bouquet

# 122
Ще се радвам  Hug
Че нещо не ми се ходи сама newsm78

Със сигурност няма да си сама, предполагам че там лесно ще се опознаете. И аз имах намерение да ходя, още повече че ще раждам там и паричките няма да отидат на кино, но май се отказах. Сега лятото : напред -  назад разходки, пък и каката ми ходи на худ. гимнастика в сряда и понякога се налага аз да я водя или взимам.
Аз от една седмица имам доста работа, ангажименти - постянно съм в движение. И като изключим това, че се уморявам доста, мисля че се отразява добре на тонуса и настроението ми. На всичко отгоре каката завършва детска градина и имаше "абитуриентска", после и двамата имат пак тържество в градината, после идва 1-ви юни... изобщо много детски празници ни се насъбраха. Все хубави, весели поводи за празнуване. Н
На всички настоящи майки - весело отпразнуване на 1-ви юни, а с останалите - ще празнуваме заедно до година.  bouquet

# 123
Скъпа Алфи, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН И ОТ НАС, СКЪПА! Аз ти пожелавам много здраве и позитивизъм, а големите и хубави подаръци нека бъдат от съдбата!
За летуването - аз ще си "летувам" в София - никакво пътуване последнит месеци. Мисля ако се чувствам добре да ходя на басейн в Хранков, Драгалевци /без да се къпя в басейна... По скоро на плажче с книжка и сладолед  Sunglasses/
Мерци, аз засега съм добре, но имай предвид, че през най-големите жеги съм някъде на закрито.
bonne_esperance, за плуването в басейн , категорично не поемам риск. Засега микробиологията ми е чиста и не искам сама да си навлека гъбки и замърсявания. /сега сме и по-податливи/
Ася, в какво се изразява "подготовката срещу разкъсвания"? Ако знам, че има възможност да избегна неприятните шевчета - естествено, че ще предприема нещо. Казвай бързо какво! Peace
Херка, за епилацията - крака и ръце - епилатор, триъгълник - кола маска, мишници - бръснач. Само кожата в областта на триъгълника ми е станала по-чувствителна и около 2 часа след епилация е зачервена и неравна.
Аз днес бях на ЖК. Кръвно 120-80 /леко съм го качила/, килограми - +1 кг за последния месец  Simple Smile , пулс на бебчо 126 удара в минута. Следващите седмици съм минимум по веднъж на преглед за нещо /хемоглубин, антитела и т.н./ Притеснявам се за антителата  Confused и се моля да нямам Praynig

# 124
Irinii гледам, че и ти се притесняваш за тия гадни антитела. Исках да питам мамите с отрицателен резус в кои седмици ви пускат тези изследвания??? На мен първото ми го правиха в 17г.с., след 2 седм. съм на консултация и мисля да си поискам направление за антитела, но не знам дали не са регламентирани точно седмиците за отчитане на кумбс.  Силно се моля и надявам да нямаме антитела и да си износим здрави бебчета до края. На вас казаха ли ви какво може да се предприеме ако недай си боже има антитела в кръвта? Предния път говорих с док и той каза, че нямало смисъл от тая инжекция в 28г.с за която се говори, защото не можело с нищо да помогне, а се биела след раждането newsm78

# 125
Исках да питам мамите с отрицателен резус в кои седмици ви пускат тези изследвания??? newsm78
Изследванията се правят в 18, 28 с 36 седмица. Дано нямаме антитела, защото общо взето  не може да се направи нещо. По-страшно е ако са открити още при първото изследване. /при августовските мами едн омомиче е така и вече трябва да е родило с огромен риск за бебето/ Ако се установи, че бебето страда, докторът предприема предварително раждане. В следствие антителата понякога бебчетата карат по-тежка жълтеница, но не е задължително. В други случаи се прави кръвопреливане с цел повишаване имунитета на бебето.

ПС ето и моите предложения за следващи заглавия на темата. Всички предложения са вписани на първа страница
Слънце, плодове и витамини, септемврийките събират за двамина
Септемврийчето в килца наддава, във корема малко място му остава
Влизаме в последния триместър - за септември викайте оркестър

Последна редакция: пн, 29 май 2006, 16:26 от irinii

# 126
Здравейте на всички! Simple Smile
Много време мина откакто писах за последно, но геройски изчетох всичко!
Ето и малко новини от мен - омъжих се - всичко мина чудесно и освен умората, нямаше от какво друго да се оплача  Laughing Бяхме на малко пътешествие из България, купихме си няколко нови уреда за кухнята, преди няколко дена бяхме на бал на брат ми, който днес официално завърши - дипломира се успешно  bowuu иииии... имам много поводи за виртуална почерпка, така че, момичета, днес сокчетата, тортичките и другите вкусотии са от мен!  Grinning
С моята госпожица се разбираме чудесно Simple Smile днес не се е спряла от обяд да лудува Simple Smile Ще ходя на преглед на 2.06 и тогава ще я видя пак Simple Smile Ходихме на фетална ехокардиография и всичко е ок  Joy Застанала е с главата надолу (не знам дали не е малко рано... newsm78). На последния преглед (на 10 май) тежеше около 500гр. и като прочетох за мерките на вашите бебоци, малко се притесних - дали не е твърде малка  newsm78. А за килограмите - аз вече съм + 10 сигурно... ми после ще трябва да свалям явно  ooooh!
Виждам, че доста от вас се оплакват от болки в таза - ами, да се запиша и аз в групата... изобщо не знам какво мога да направя по въпроса. Пробвах да спя с възглавница, но нещо все я намирам на края на леглото сутрин, а болките не са по-малко  Cry
Взех се масло на Икаров и се плескам всяка вечер с него + гармастан - по препоръка на всички тук Simple Smile
Разбрах, че съм пропуснала една среща - е, ще се опитам да се класирам за тази на 4-ти, по снимковия материал се познава, че добре сте се позабавлявали Simple Smile
Поздрави на всички!  bouquet

# 127
Привет мами сладурани!
Първо да не забравя Честит рожден ден на Алфи,макар и смалко закъснение.Бъдете живи и здрави с бебо и все така бодро и смело на пред към септември.Пожелавам ви с лекота и усмивка да преодолеете всичко пред вас. newsm51
  e.t. честито мила и както се казва да стъпвате само по пътека от цветя.Много щастие и дълъг семеен живот на трима ви и да станете повече family4най-малко толкова. Grinning
 Да ви се похваля ще си имаме момиченце stork-girl и сме на седмото небе с татито,незнам как ще изкара работния ден толкова се развълнува миличкия.Тя е една фина и грациозна госпожица и тежи скромните 649гр.,но д-р Марков ме успокои т.к и татито не е много едър е нормално да се движи малко назад с 5 дни,иначе всичко при нея като показатели си е в норма.Беше много палава и постоянно се движеше,като си криеше и сладката муцунка с ръчички,като че ни се сърдеше ,че я безпокоим.Накрая все пак успя да я заснеме само с едната ръчичка пред лицето.Малко само ме обезпокои,това че околоплодните ми води са малко повече,но не смята че е необходимо да се предприема нещо и ще ме гледа пак 30г.с.На някой от вас казвали са подобно нещо?
 Взех си и изследванията всичко е в норма.Хемоглубина ми е 110,но няма да предприемаме още нищо.
 Ох стана много дълго,а и съм прегладняла.
 Много целувки. Kissing Heart

# 128
e.t.   Честито!Всичко най-добро на новото семейство. И на мен ми предстои скоро и се притеснявам,че няма да мога да издържа на тези горещини,но няма как!

# 129
  • Munich
Честит рожден ден на патерици, alfi! Честито момиченце на sparki и бракуване на e.t.!   bouquet Много хубави новини днес!
Аз да взема отношение относно "подготовката срещу разкъсвания". В книгата, която аз чета ("Какво ни чака през първата година на детето") се препоръчват т.нар. Упражнения на Кегел. Мисля, че те са част от тази подготовка. Аз вече ги правя от време на време. Преписвам текста:
Стегнете силно мускулите около влагалището и ануса. Задръжте толкова дълго, колкото можете, до 8-10 сек., след това бавно отпуснете мускулите и починете няколко секунди. Повторете. Правете поне по 25 повторения в различни моменти през деня, докато седите, стоите права, лежите по гръб или сте във ваната.
И на още едно място:
Изпълнявайте упражненията на Кегел възможно по-често и след раждането, и то непосредствено след него, за да стимулирате кръвообращението в този участък, защото това на свой ред подобрява мускулния тонус и заздравяването. Не се притеснявайте, ако в началото не усещате изпълнението им; перинеумът ще бъде безчувствен непосредствено след раждането. Чувствителността му ще се възвърне постепенно през следващите няколко седмици.

# 130
  • sofia
Е.т., честито!Пожелавам ти много щастлив семеен живот изпълнен с разбирателство и взаимно уважение, както и много ама много любов, и къща изпълнена с весел детски смях  newsm51
за подготовката против разкъсвания, освен упражненията на Кегел имах предвид масаж на перинеума.
Масаж на перинеума

Масажът на перинеума (тъканта между вагината и ануса) през последните седмици на бременността подобрява еластичността на кожата на тази част, която се разширява по време на раждането.

Всъщност, голям брой изследвания показват, че масажът на перинеума през последните шест седмици от бременността може значително да намали рискa от епизотомия (разрез на перинеума, за да се уголеми вагиналния отвор при раждането) (1)

Това можете да направите вие с помощта на огледало или вашият партньор, който ви помага да се приготвите за раждането. Няколко капки масло без мирис се използват за масаж на вагината и перинеума като нежно се разтягат, обръща се внимание на предишни белези от епизотомия или разкъсвания

цитат от този сайт .
тук една мама обяснява как точно се прави масажа
 И тогава като коментирахме немедикаментозните методи за обезболяване на раждане имах предвид именно тези неща, то е ясно че за сега вани за отпускане и т.н. са немислими у нас , но пък мисля че това може да помогне, а ако все пак няма желания ефект, няма да навреди  Simple Smile
всички предложения за заглавия на темички ми допадат много    bouquet 

Последна редакция: пн, 29 май 2006, 18:30 от assia

# 131
/при августовските мами едно момиче е така и вече трябва да е родило с огромен риск за бебето/
За съжаление krasi5 току що написа в августката тема какво е станало Cry За жалост детенцето и е починало .Мир на праха му Praynig Cry

# 132
 Hug  bouquet Joyпривет на всички ви и от мен!Сега се прибираме с таткото от преглед и съм супер мнооого щастлива,защото вече почти месец не се бяхме вясвали при докторката и ми беше домъчняло за моя малък -голям мъж.Та докторката беше много доволна от нас двамцата с бебока,който е ящен и е 1200 грама, 37 см и 2те тестестчета са слязли на местата си,сърчицето му бие екстра и е много шавлив няколко пъти си смени позата докато бяхме там.Плацентата ми е по задната стена и без никакви  калцирания/което би означавало ,че бебчето не може да се храни добре/водата е в норми,кръвното 110 на 70,нямам отоци ,с кг съм + 11 ,но лекарката каза че с тва тежко бебче е съсвсем нормално и да не се тръшкам за кг ама въобще.И така съм страшно щастлива ,следващият преглед е на 30 юни,а до тогава ще имам 1-2 изследвания на кръв,урина.а след това ще правим тест за алергии към упойки,както Ася ни посъветва няколко пъти.
 Laughing Hug всички много ви прегръщам и ви пожелавам да се чувствате доволни като мен  и да са ни живи и здрави бебчетата да ги родим и гушкаме на септември.

P.S : Cry сега прочетох за krasi5 и ужасявящата случка с бебчето и нея  baby_neutral дано никой не бъде подложен на подобно изпитание,защото само мога да гадая колко трудно е в подобен момент Cry Дано намери сила и подкрепа ,за да продължи напред.

Последна редакция: пн, 29 май 2006, 22:13 от dennis

# 133
и аз се разстроих от случилото се с краси5... Cry
ІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІІ
Денис, постингът ти е много обнадеждаващ и позитивен!!!Дай боже все такива новини да имаме тук! Ама наистина си е голямо момченцето ти.
Спарки, честита девойка-сладка!
Е.т. страхотно нещо е сватбата, нали? Пожелавам ви винаги да сте така щастливи и влюбени, както в деня на сватбата си.   bouquet
ася, чак последните 6 седмици преди термина ли да започнемс това масажче?

# 134
Здравейте и от мен!
Наистина това,което се е случило на Краси5 ме порази и мен,незнам какво да кажа.... Tired
При мен нищо ново на хоризонта,все една и съща,занимаваме се с ремонта и много нямам време да пиша,но редовно ви чета.Очаква се до 2-3 седмици да се преместим,дано,че вече съм се настроила за новото място и нямам търпение.
Е.т.-честито за сватбата,пожелавам от сърце щастлив семеен живот,отрупан с цветя и рози  bouquet
Спарки и на теб честито за девойката,хубаво е,че женския отбор има ново попълнение Simple Smile
Ася,благодаря за полезната информация,която ни показа Hug,ще се радвам ако успееш да издириш и това за околоплодните води,как могат да се разберат дали са те(с йода и риванола).
Денис-супер новини,искрено се радвам,че сте добре и двамата,Ирини е права,наистина е голям твоя юнак,да е жив и здрав Hug

Общи условия

Активация на акаунт