Минималистичен начин на живот

• 558 620
  • 12 091
  •   1
Отговори
# 5 100
Те много обичат такава пейчица пред спалнята с меки възглавнички за сядане...обувки в спалнята ....ужасаващо Joy ако някой от къщи си позволи да занесе обувка там, или да влезе с нея, точно в спалнята ще бъде убит незабавно от мен Joy...за хола и кухнята позволявам, за тийнейджърската стая също! Моята спалня е сиво, бяло и черно, без пана, без килим, единствената ми украса са по красивите одеяла, но и те са в бяло, сиво и черно, там си представям абсолютна стерилност и за това цветовете са такива! Blush Там ми боде очите цветната дъска за гладене,... но няма какво да се направи, не мога да я сложа в хола?  Другите стаи са цветни, живи и не толкова минималистични ...холът е брик със съвсем бледо жълто, има и килим...кухнята резедаво, детската основно синьо, а имам момиче...! Wink

Последна редакция: чт, 04 юни 2020, 12:41 от mimi.7299

# 5 101
  • София
И аз като Мими - и за обувките (никъде не позволявам обаче), и за спалнята. Нашата е в бяло и сиво - сив под и 1 сива стена зад леглото и бели 3 стени и таван, бели мебели (нямаме пейчица, има гардероб, легло, 2 нощни шкафчета и комод). Украсата се състои в лилаво шалте, лилави къси пердета и 2 големи декоративни свещи на нощните шкафчета. Другото са мебелите, един плафон и огледало в цял ръст на стената, където махнахме телевизора. И за мен спалнята трябва да оставя усещане за абсолютна чистота и покой. Единствено над главите ни има икона на светеца, чието име носи съпругът ми.

# 5 102
Ако някой влезе с обувки в дома ми ще го пречукам.МНОГО мразя обувки вътре.

# 5 103
  • Варна
Мими, можеш да си облечеш дъската за гладене в калъф. Попадала съм на сиви едноцветни.

На мен като цяло ми допада домът на дизайнера, с малки изключения. Например две от картините са ми доста грозни. Те даже не са картини, ами някакви едноцветни релефни пана. Безсмислени са ми.

# 5 104
Ако някой влезе с обувки в дома ми ще го пречукам.МНОГО мразя обувки вътре.

Аз също не давам, но в хола и кухнята се случва, някой забравил нещо сутринта, не му се събува...но в спалните , не, много пъти ставам от леглото боса, падат пижами на земята и т.н., там искам изрядна чистота, телевизор нямаме в спалнята и никога не сме имали....щорите са сиви, ламинанът ми е бял и леко сиви шарки, няма как да дам обувки и бялото да се захаби!
Диди, да мога да направя калъф, да си ушия по поръчка...!

# 5 105
  • MI
Ето примери за къщи, в които не бих махнала нищо, но ми харесва:

# 5 106
  • София /Абсурдистан
Нели, тези снимки са на чудничък дом. В първият бих се чувствала като затворена в психиатрична клиника.
У нас спалнята е в бежово, екрю и златисто. С обувки никой и да не си помисля да влиза, че не отговарям за себе си.

# 5 107

nelig последните две снимки са супер . В първите две бих изтърпяла да живея само , ако съм  някъде временно .

# 5 108
  • София
И мен апартаментът на шведския дизайнер много ми харесва с изключение на кухнята може би. Иначе семпло, изчистено, няма да ми натоварва очите с недомислени акценти.

И у нас всичко е бяло и черно, но кухнята (не сме я правили ние) ми седи като кръпка. Изключително малка и почти без място за съхранение (няма нито 1 чекмедже). Ами, колкото и да са ми малко нещата, като няма къде да ги сложа не изглежда никак минималистично.

# 5 109
Последните снимки ми харесаха много. Бих живяла с удоволствие там.

# 5 110
На шведа май кухнята му най ми хареса.
Като знам как може да се затрупа кухненски плот, една такава кухня, без абсолютно нищо навън, ми изглежда респектиращо.

# 5 111
  • В заешката дупка
Спалнята е най-жива. Перде, килимче, рошави декоративни възглавнички (все прахосъбирачки иначе), цветен детайл като обувки (макар че не обичам с обувките по килима)... и ето малко живот.

То има декорации и джунджурии и на други места, но аз най-минималистичното гледах да избора да покажа. Simple Smile

Ето това е холната част до трапезарията и кухнята:

Иначе спалнята може да изглежда още по-минималистично:

А това е от другата страна:

И, да, хубавият минималистичен дизайн е максималистичен откъм площ и финансови средства.

Последна редакция: чт, 04 юни 2020, 14:46 от ЧеКа

# 5 112
  • Варна
На шведа май кухнята му най ми хареса.
Като знам как може да се затрупа кухненски плот, една такава кухня, без абсолютно нищо навън, ми изглежда респектиращо.

Ааа кафемашината не си я скривам в шкаф за нищо на света! Вкъщи има нещо като култ към кафето. Grinning Само дето работния ни плот е малък и няма място за машината, та седи отстрани на една етажерка. Там е кафееният кът.

# 5 113
  • София
Понеже за нас кафето сутрин, особено в почивните дни, е ритуал - ето по какъв модел си направихме кафеения кът/шкаф:

Видях снимката преди време в нета и обособих един шкаф почти по този начин. При нас има вратички и след кафееното свещенодействие вратичките се затварят и машината, чашките, чинийките, кафе, захар, бисквитки и всякакви други неща изчезват от поглед. Преди бяха на плота върху голям поднос, но сега ми е далеч по-приятно.

# 5 114
Донякъде ми харесва показаният минималистичен апратамент, но аз харесвам паркета за подова настилка повече. Бетон и сивота по този начин не ми допадат, въпреки, че и у нас е сиво Simple Smile

Иначе в момента само кафе машината и тостера са ми на плотовете, а всичко друго е прибрано и в следващия дизайн искам скрита ниша, в която да се помещават те и да не се виждат въобще след употреба.
Фивър, точно нещо такова искам и аз.

Общи условия

Активация на акаунт