Минималистичен начин на живот

• 558 624
  • 12 091
  •   1
Отговори
# 5 115
  • MI
Да, въпрос на вкус е всичко, но идеята ми беше че зависи и от самата къща. Как с този изглед към морето и този таван да го направиш като на шведския дизайнер? Аз съм се влюбвала в снимки на съвсем реални къщи, не на милионери, в които са запазили например мозайка на над 100 години и са успели да съчетаят с модерни мебели и доста минималистчен дизайн. Или например да използвали дънер от много старо дърво за основа на масата, съчетано със супер модерни столове. Т.е. харесва ми да не е претрупано, но много обичам подобни акценти.
Ето, кухня без абсолютно нищо отгоре не харесвам. Може един тостер да е, едни ръкохватки, но иначе ми е като неползван. Прекалено много неща отгоре също не ми харесва, въпреки че за кухня някъде на село повече си представям овесени тигани и т.н., отколкото сива супер минималистчен дизайн.

# 5 116
Нелия, съгласна съм. Много зависи от къщата.
И аз харесвам много такива акценти.

Но за другото съм обратното.
Наистина не харесвам нищо по плотовете и веднага след употреба мия, подсушавам и прибирам всичко. От дете у нас е така и ми харесва да няма неща на показ.

Дори гъбичка, веро, сапун за ръце и подобни са ми инкорпорирани в плота и в мивката за да не са на показ. Развалят ми зена на безбрежното бяло.

Иначе акцентите ни са в синьо.
Ако не бях проектирала кухнята да има и орехова част, освен белият гланц, то кухнята щеше да е изцяло бяла , а самото гръбче на кухнята трябваше да бъде или огледално, или в бяло-тюркоазен нюанс.

Иначе и аз имам момиче, но нейните стаи от бебе са все в бяло, светло и тъмно синьо и розово. Харесвам много синьото и червеното като акценти в интериора.

Последна редакция: чт, 04 юни 2020, 15:46 от Анонимен

# 5 117
То има декорации и джунджурии и на други места, но аз най-минималистичното гледах да избора да покажа. Simple Smile

Скрит текст:
Ето това е холната част до трапезарията и кухнята:

Иначе спалнята може да изглежда още по-минималистично:

А това е от другата страна:

И, да, хубавият минималистичен дизайн е максималистичен откъм площ и финансови средства.
Продължава да не ми харесва. Дали хортензията е истинска или изкуствена? През лятото както и да е, но през кратките зимни дни не мога да си представя да съм в подобно нещо.

Иначе минимализма изисква площ и средства, съгласна съм. Някой писа, че се чувства добре на 60 квадрата и с 2 малки деца. Колкото и да са малки децата, не си го представям.

Много държа на някакъв ярък детайл, по възможност в розово-червената гама.

И според мен много зависи от климата, където живее човек. Къщите показани от Нели ми харесват много, но си ги представям за място с горещо лято и кратка, сравнително топла зима.

Харесвам мебели, които стоят тежко. Знам, че не се вписват в модата минимализъм, но на мен ми харесват. И те пак са за големи стаи.

# 5 118
  • MI
Блу, да, те са средиземноморски дизайн. Не си ги представям някъде по на студено. И това ми хареса, въпреки че е много различно:

# 5 119
Първата снимка на хол много ми харесва, обичам холът да е с меки мебели, уютен, пухкав така да се каже...за това имам и килим, не искам като въря по ламината да тракам с чехлите като кон в офиса...холът е мястото, където се събираме за релакс, уют, разговори, искам да ми е гушкаво...не като в шведския суден, леден хол! Имам меко одеялце в тон с мебелите в хола с понпони, най ми е хубаво да се гушна в него! Blush Холът ми е като златна есен, мек, уютен и любим...

# 5 120
  • София
А каква е представата на мъжете ви относно обзавеждането и минималистичния дизайн? Имат ли мнение относно това как да изглежда хола и какъв цвят да е дивана или просто се съгласяват с вас?

# 5 121
А каква е представата на мъжете ви относно обзавеждането и минималистичния дизайн? Имат ли мнение относно това как да изглежда хола и какъв цвят да е дивана или просто се съгласяват с вас?
Моят мъж няма претенции, както искам, така да обзавеждам, за това и цялото обзавеждане у нас аз съм го измислила! Проблем имам с това, че не иска да си бракува сатрите дрехи и обувки, все уж за вилата, уж за колело и ми омръзна парцали в неговата част на гардероба! Той има едно крило с рафтове и едно крило с висящ лост във вградения гардероб, наполовина на мен, а не изхвърля нищо! Frowning

# 5 122
  • MI
При нас аз измислям, но съгласуваме, има мнение. Лошото е, че ако го питаш ще изхвърли всичко според него ненужно, периодично ме нервира с прекаления си порив за разчистване. Т.е  той има по-минималистичен вкус от мен.

# 5 123
Мм има мнение за цялостната визия на дома (той проектира с архитектите и строи) и освен изискването му да не е изцяло стерилно бяло то друго не го вълнува чак толкова. Разделили сме си приятните ни неща и обсъждаме всяка стъпка по всеки дом и проект.

Харесват му дизайните ми досега и във всяко жилище досега съм променяла неща, които са били по-удобни и уютни за нас.

# 5 124
О, моят мъж винаги има свое виждане и понякога доста спорове водим за обзавеждането. Но често има и много добри идеи. Всичко избираме заедно.
Вчера имах техник за пералнята, влезе с обувките и много ме хвана яд. Вярно, че мокрото помещение е почти до входа, теракот е и лесно се чисти, ама все пак не ми стана приятно, но не се усетих веднага. Досега като са идвали техници от Виваком, винаги са си носили калцуни и после даже се обаждат по телефона да ги проверяват и да ме питат дали са ползвали. Пак ще идва, оказа се, че трябва платка, а пералнята е в гаранция, почти нова. И мисля като ми се обадят от колцентъра, да питам защо така.

# 5 125
Стерилно бяло е доста относително понятие. В първата снимка от горния пост на Нели цветовете са бяло, бяло, пак бяло, малко екрю, леко беж и тъмно зелено цвете, но общото впечатление е за топлота и уют.
Та не е само в цвета тайната.

Последна редакция: чт, 04 юни 2020, 17:36 от птица

# 5 126
  • Варна
Приятелят ми има доста добър и ясно изразен вкус като за мъж. Харесва семплото и неутралните цветове, които не товарят окото. Но малко му убягва практичността и лесната поддръжка. За мен те са номер едно. Като заживяхме заедно, лесно си съчетахме стиловете. Позволи ми да променя някои неща в дома му още първия месец, но за други наложи вето.
Наскоро си говорихме за минимализъм и той изтърси уникалното изказване, че минимализмът води до деградация и едва ли не с него няма еволюция и развитие. Но той асоциира минимализма с аскетизма - доста крайно. Опитах се да му обясня, че минимализмът има много проявления и не е нужно сляпо да се следват всички, във всяко едно направление на живота.

# 5 127
  • София
Съпругът ми е по-запален по минимализма и от мен. Може би дори той ме запали. Всяко нещо го съгласуваме, но ние се познаваме от деца, израснали сме заедно в много близки приятелски семейства и явно затова сме възпитани сходно и сме развили сходен вкус и разбирания.
Първият ми реален досег с изчистено пространство беше, когато съпругът ми и брат му мебелираха кантората едно време. Ние с етървата не участвахме тогава, че имахме други неща на главите. Мъжете бяха направили идеалния офис - бели стени, светъл под, светли дървени мебели. Кът за вода, кафе и похапване, който беше напълно отделен в бокс с врата и затворени шкафове. Шкафовете за папките всички са затворени. На бюрата имаше буквално само компютри. Украсата бяха няколко палми и няколко картини. Цветното петно са ярко сините възглавници на черните посетителските столове около черна кръгла маса, на която в центъра стоеше голяма синя фруктиера. В банята всичко беше едноцветно и слънчево в бяло и светло оранжево, като малък подвижен душ беше скрит в допълнително изградена ниша, за да не се впечатляват външните посетители. Буквално се влюбих и тогава решихме да пренесем тази офис празнота и у дома, което е трудно в жилище, обитавано от много хора. Simple Smile

# 5 128
Като сме почнали да си говорим за подредби - няколко добри идеи и хубави картинки Simple Smile
https://www.bhg.com/decorating/storage/organization-basics/declu … p;mid=34813477138

# 5 129
Моят мъж има доста различен вкус от моя и обича доста по шарениите, дори обича тениски с крещящи цветни надписи.../ужас/ Grin, но техниката вкъщи е изцяло негово задължение, освен кухненската, дори успя да избере големите тон колони в синхрон с цвета на мебелите в хола Joy...Един ден след години търсене на подходящ полюлей за хола го изпратих да купи каквото избере, смая ме, връзваше се идеално, а той ми каза, че купил него, защото бил на промоция! Joy Още се хвали с подходящия избор..но лаптопи, телефони, усилватели, тонколони, телевизори, настолни компютри, коли... всичко избира той...аз там въобще не се меся, дори и да не се връзват съвсем по външен  вид...

Общи условия

Активация на акаунт