Минималистичен начин на живот

• 565 770
  • 12 141
  •   1
Отговори
# 5 400
  • София
Ехехе от тази тема научавам, че  85-100гр. мюсли на човек било холямо плюскане JoyJoyJoy тцтцтцтцтц

# 5 401
А 250г мляко 4.5% слагаш ли ги?

Има консултативни теми за хранене. Иди питай там за нормалната разклатка на човек, какви, къде и колко микроелементи се съдържат, понеже пробва да ги вкараш като довод за плюскането на обем. Тука темата е за друго, не е за хора, които бъркат обем с полезност.

# 5 402
  • София
Защо пък 250 г?
Препоръчителната доза от диетолозите е 100 г ядки с 20 г добавки и 80 г кисело мляко или 100-120 мл прясно мляко.
Темата е за друго, Гал, но моето семейство беше изкарано преяждащо с 500 г ядки (35% от тях сушени плодове и ядки) и 1 л мляко - общо за 6 човека.

По темата - дали вече започнаха в НМ да приемат дрехи и текстил? Имам 4 чанти с бебешки завивки, но не искам да ги хвърлям и се чудя дали да ги занеса там или в контейнера на БЧК.

# 5 403
  • Sredets/Burgas
За дрехите в H&M и мен ме вълнува,
защото събрах от къщата на родителите ми 3 чувала стари/износени хавлии и чаршафи.

# 5 404
Фивър, мен ме изкараха бедна и гладуваща преди 5 страници. Има 20 начина да изкажеш удивлението си ама колко е малко/много това и без да изкарваш човека просяк или свиня. Каквото повикало - не виждам нищо чудно, след като 5 пъти се повтори едно и също и накрая се каза директно, че при нас е от нямане.  Ако някой смята в тази тема да брои чуждите порции, дрехи и мебели и да лепи етикети - може да се оттегли, с нищо не допринася в тема за минимализъм. Има си теми за храни, козметики, мебели и дрехи, да ходи там.

Иначе в събота бях в НМ, но не се сетих да питам.

# 5 405
  • Sofia
Бебешките завивки е по-добре в БЧК да се оставят.

# 5 406
  • София /Абсурдистан
Защо не пуснете обява в групите, че подарявате дрехи и завивки? Има една група “Подарявам от сърце”, там всичко заминава, само да го обяви някой. Аз там подарих излишни книги и няколко чифта обувки, които ме стискаха. Има много нуждаещи се хора, които ще ги вземат.

# 5 407
Ако вече сте си по работните места, може да си направите базар и да размените. При нас правихме мин.година - кой каквото си хареса - негово е.

# 5 408
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Неонатологичните отделения в болниците също приемат някои бебешки неща, но ако сте познати с персонала. Т.е. не е официално.

# 5 409
  • Разпиляна във въображението

По темата - дали вече започнаха в НМ да приемат дрехи и текстил? Имам 4 чанти с бебешки завивки, но не искам да ги хвърлям и се чудя дали да ги занеса там или в контейнера на БЧК.

Да, приемат. Сигурно преди две седмици носих чанта в магазина.

# 5 410
  • София
Най-много ми хареса идеята за "Подарявам от сърце". Ще се възползвам, защото нещата са много запазени и хубави. Да зарадвам някого.
За съжаление, аз на моето работно място мога само на съпруга ми да ги подаря. Simple Smile

# 5 411
Друг вариант са кварталните групи във ФБ - Майките на кв. еди кой си.

Аз подарявам направо на площадката - знам кои деца са точно 12 м. по-малки, следователно ще им станат обувки, ботушки и дрешки, които са малки на моята, и то - ще им станат в точния сезон Simple Smile Питам майката - ако не сте купили вече примерно гумени ботуши, искате ли нашите - те знаят как са носени, от кого, и казват да или не. Ако е не - към следващия. Така съм "задомявала" вкл. два пакета изостанали неотваряни памперси.
А това са все приятни деца, с които моето ще расте напред в годините, така че добрите отношения между децата и с майките им са ми много важни.

# 5 412
Често нещата, подарени с такива обяви, после се появяват в Продавам. На мен ми е обидно и неприятно. От една страна, не би трябвало - дал си ги вече, какво ще ги правят не би трябвало да има значение, от друга е гадничко да те правят на глупак. Предпочитам да нося в НМ или в контейнерите за рециклиране. Те може и там да пускат по-хубавите неща за продан, но пък парите отиват за благотворителност, не за лична облага. Далавераджиите ме напрягат, старая се да ги заобикалям.
Най-добре е на познати деца, разбира се, но не винаги има на кого.

Моля ви, спрете вече с това ядене и кой колко ял и защо. Темата не е за това!

# 5 413
  • София
Това с подаряването на площадката е супер идея.
Аз винаги питам близките искат ли това или онова и накрая пускам във ФБ. Ама последно си бях и изпатила, че една мацка реши да не си вземе подаръка и съответно аз да си платя доставката. А и си е доста разправия, ако артикулите са повече и трябва да ги снимаш всички, после евентуално да пратиш няколко. Голяма занимавка си е.

# 5 414
Най-много ми хареса идеята за "Подарявам от сърце". Ще се възползвам, защото нещата са много запазени и хубави. Да зарадвам някого.
За съжаление, аз на моето работно място мога само на съпруга ми да ги подаря. Simple Smile
Аз също съм подарявала - във ФБ има тема "Искам да ти подаря, искам да ми подариш".

Общи условия

Активация на акаунт