Лечение с протеолитични системни ензими (6-та тема)

• 110 791
  • 752
  •   2
Отговори
# 660
Започнах ензимите, като доста четох. Реших да пия двойна доза от серапептаза. Намерих разни отзиви, че е хубаво първите три седмици да се почне ударна доза. Смятам мин. 7 месеца да ги пия, ако няма неразположение. В тях ми е надеждата. Лекарите вдигат ръце. Мисля да опитам и боуен, но ще ми е за първи път и честно казано незнам и там какво да очаквам.
Какъв е твоя проблем?
Малко по назад съм писала - сраствания вследствие на гръбначна операция които притискат нерва. Отделно имам и анкилозиращ спондилит. Надявам се да помогне и за двете неща.
И аз ги пия за сраствания на нерв
От колко време ги пиете? Имате ли силни болки? Аз се влача с ужасни боолки от почти една година, изпих лекарствата на света, отрових се, а болката е жестока.

# 661
По малко от месец д имам болки

# 662
  • София
Здравейте,
Искам да попитам някой ползвал ли е Батеин с Пепсин
(https://apteka.framar.bg/30084686/%D0%B1%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%B8 … D0%BE%D0%BB%D0%B4)

и какви са отзивите, начинът на прием? Забелязвам, че пише да не се приема от хора с язва и гастрит. За язва - човек може и да не знае има ли, няма ли, но за себе си са ми поставяли веднъж диагноза гастрит неуточ..
Излиза, че е рисково да се пият, а съм чувал доста хубави неща за тях?

# 663
Ами най-много да се оповръщаш. Пробвай, но това е че няма как да знаеш дали няма да си навредиш в дългосрочен план ако не усетиш мигновен страничен ефект. Аз в БГ също съм диагностицирана с гастрит от ученичка. В Щатите след 3 гастроскопии, казват че това не е гастрит и такъв няма. Но е факт, че като почнах ензимите повръщах жестоко. Та не знам кой е прави или крив в диагнозата, но не ми понесоха никак ензимите. АКо ще пробваш, гледай да е пред уикенд, че да не стане да не може да отидеш на работа.

# 664
Предполагам ензимите не се препоръчват при язва и гастрит, защото разреждат кръвта и при обострени състояния може да се стигне до кръвоизлив.

В момента в iHerb има 30% отстъпка за ензимите с код 30DIGEST. Ако цените ви се сторят по-високи, това е така, защото вече са с включено ДДС.

# 665
  • София
Не знаех, че разреждат кръвта, това дори не го пише в листовката. И Бетаин Пепсин ли разрежда кръвта? Т.е. - естествен антикоагулант, като куркумата или? Питам, защото имам назначена терапия с Натаспин Н, той уж не разрежда кръвта, но....знам ли вече.

# 666
  • Бургас
Натаспин нали стана известен покрай ковид.Един познат получи анемия, никой не му казал,че от кръворазреждащите пада хемоглобина и той доста време пи след ваксината, но не ензими.

# 667
  • София
Роналд, защо искате да пиете Бетаин с пепсин? Какви точно хубави неща очаквате? Щом и Натаспин приемате, без да знаете за действието му. Цитат от листовката.

(НАТАСПИН / NATASPIN Н Капсули описание:
Nataspin е продукт на Valentis, предназначен при случаи на циркулаторни нарушения или повишен риск от тромбоза. Продуктът съдържа ензима nattokinase, който влияе положително върху кръвообращението и кръвосъсирването и помага да се намали вероятността от образуване на тромб. Nattokinase пък е естествена алтернатива на аспирина и неговите аналози. Предлага се в опаковка от)

Направо си играете с огъня. Я попрочетете малко и се ограмотете.

# 668
  • София
neba, карате ми се или как?
Може ли вие да уточните. Мерси!

Натаспинът може да е "алтернатива" на аспирина, но не съвсем. Твърди се, че предпазва от тромби, но не разрежда кръвта, както аспиринът напр. Според кардиолог - това е почти плацебо. Пия го след ковид по препоръка на съдов хирург. Изследвам междувременно, както и преди натаспин, така и след приема му някои кръвни показатели, и те - нито преди, нито след приема на натспин - не са се променили (в реф.стойности са).

Бетаин пепсина искам да го пия заради повишена киселинност, газове и пр. в стомаха.

Не разбрах, защо си играя с огъня? Не съм казал, че ще комбинирам аспирин с еликвис и пр., нали?

Затова искам повече инфо за бетаин пепсина, ако е "огън", то защо се продава свободно?

Човекът, който е получил анемия, дали е била от натаспина, това е твърде интересно твърдение....

# 669
Не се ориентирам с търсачката - кафе само със захар не взаимодейства с ензимите, нали?

Привет на всички.

Преглеждах  темата назад и я стар пост, но оставам с впечатление, че има проблеми при комбинация на ензимите с млечни продукти.

Има ли нещо такова.

Ако да - каква е връзката?  Млечните продукти пречат на ефективността на ензимите или може и някаква опасност да създадат ?

И всички млечени .... или само мляко, или само сирена/кашкавали ?

Благодаря предварително !

# 670
дозата е по 3х1 един час преди храна или 2 часа след храна с чаша вода от трите ензима в потенциите, които са цитирани на стр.1. комбинираните ензими са с ниска потенция и не биха били полезни. аз лично купувам от български сайтове - скъпички са, но редовно има промоции на д-р бест и  може да се поръча изгодно. пуснете по име в гугъл и търсете наред -намират се.

Извинявам се, един вероятно глупав въпрос.... Въпросните отстояния спрямо храненията - препоръчителни за максимален ефект ли са, или "минимални"...

По-просто казано - дали е по-добре приема да е точно около 1 час преди храна (с идеята след въпросния 1 час в организма да се има вече храна и да има някакво взаимодействие с вече разтворените в стомаха ензими).... Или колкото по-далеч от храна е приема, толкова е по-добре.

Т.е. ако мога да направя дори 4-5 часа преди/след храна, това по-добре ли би било отколкото примерно ако приемам ензимите "само" 1-2 часа преди/след хранене ?

# 671
Ако комбинираш ензимите с мляко ще действат като храносмилателни ензими, а тук търсим другият им ефект. Затова е важно да се пият между храненията - колкото по - далеч от храна, толкова по - добре. И с повечко вода.

# 672
Ако комбинираш ензимите с мляко ще действат като храносмилателни ензими, а тук търсим другият им ефект. Затова е важно да се пият между храненията - колкото по - далеч от храна, толкова по - добре. И с повечко вода.

Milvan2000, Благодаря за отговора.

За отдалечеността от храна - ясно. Въпроса е дали е проблем като цяло в хранителния режим да присъстват млечни продукти (примерно ако ги консумирам 5+, дори 8+ часа преди/след ензимите). Защото като цяло лично аз хапвам доста млечни продукти - кисело/прясно мляко, скир, сирене/какавал.... Rolling Eyes

# 673
  • София
Роналд, не ви се карам. Писането с главни букви се приема за каране. Просто от първия ви пост
човек остава с впечатление, че на сляпо експериментирате със здравето си . Чули се някакви "хубави неща" за един храносмилателен продукт. После твърдите, че Натаспин не разрежда кръвта и не го пишело в листовката. Не пишете диагноза. Затова и казах да не си играете с огъня и да попрочетете малко. Все пак информираният човек е запознат и с рисковете, които може да се проявят. Само ще спомена,че има доста опасни продукти,
които се продават без рецепта.

След всичко прочетено от вас разбирам, че имате храносмилателен проблем. Темата не е за това. Може би ще получите повече информация от тема за храносмилателни проблеми.Тук се обсъждат и споделя опит НЕ за храносмилателното действие на протеолитичните ензими.  Тук те се приемат на гладно, далеч от протеини, за да не се прояви това им свойство. Най-добре прочетете в началото на темата.

FeelGood23,с това отговарям и на вашето питане.

Действително в продукта Бетаин с пепсин има протеаза (пепсин) и в комбинация със солната киселина подобряват храносмилането на хора с ниско съдържание на солна киселина в стомашния сок.

Обсъжданите тук ензими , приети на гладно , разреждат кръвта; пият се във високи дози и втечняват фибрина, в резултат на което помагат при някои заболявания.

Единствено приложението на серепаптаза при гаргара, реално храносмила патогени попаднали в устната кухина.

Няма да влизам в задочен спор с вашите лекари и мнението им за плацебо и за неразреждането на кръвта.

# 674
Не е проблем, млечни продукти и прем на ензими.
Ако се спазва златното правило..
Час преди или 2 часа след храна.

иначе казано ензимите пак работят, но по друго направление като дижестивни..а к.а. храносмилателни

Въпроси от типа "ами ако  ги пия 4-5 часа и т.н. са 🙄като ниво моля госпожо..детска градина.

Малко размисъл в тълкуването в междуушието ,  трябва да се вкара.

Общи условия

Активация на акаунт