Боя за коса - Blond43 - Клуб на блондинките

• 98 511
  • 825
  •   1
Отговори
# 765
Благодаря,малко ме е страх от 12-ка, иначе останалата коса е светла,с 9-ка ще останат сигурно жълти,но пък е по-щадящо за косата

Последна редакция: вт, 27 ное 2018, 20:40 от Christina-89777

# 766
  • BG-DE
Flowers Rose
Ти си решаваш, разбира се, но много красиво изглежда, дай си няколко дни и тогава решавай, да потъмниш можеш винаги. Аз допреди месец бях с почти бяло руса коса потъмних с 9-ка и първите дни ми изглеждаше толкова тъмно все едно съм брюнетка  Simple Smile а сега много се харесвам и даже мисля как да затвърдя цвета, та дай си време  Peace

Menerva, може ли да те помоля да споделиш малко подробности за потъмняването? Innocent

От доста време и аз обмислям потъмняване (и все не мога да се реша). Последно мазах един тонер на Престиж... качвала съм снимки някъде по-напрад по страниците.
Та... Сега съм 12-ка. Обмислях дали да не започна поетапно, първо да смесвам 12 с 9 и после да мина изцяло на 9-ка. Rolling Eyes ... за да няма остра разлика между корен и дължини. Ползвам 9% оксидант, предполагам мога да си остана с него и за 9-ката.

Ти как постъпи? Може ли и малко снимки на косата ти преди и след? Relaxed Flowers Rose
Аз действах като директно намазах корените с 9.1 на Лореал Екселанс, а преди да си измия косата остатъка от боята разредих доста (на око) с вода, намазах дължините и постоях още 10-ина минути. След първото измиване ефекта е като на така наречения дълбок корен  Grinning   

# 767
  • Варна
 Кристина оксидант 12-ка не е страшен,но за по-сигурно може да си вземеш дозичка колорплекс от златна рибка и да го ползваш в боята. Ще усетиш разликата. Тая прекрасна коса го заслужава  Hug.

Menerva  миналата година по едно време и аз го правих тоя номер  Laughing ама след два три месеца взе да не ми харесва  Confused ...корена стана бая дълбок  Laughing.

# 768
  • BG-DE
Е, точно от това ме е страх и мене но не ми стиска да намажа дължините с 8-ца  Simple Smile

# 769
  • Варна
 Най много да се отмие  Laughing. и пак да си си с дълбок корен  Laughing. Оксидант обаче 3-ка.....Аз смесвам чат пат  9.1 с чиста осмица като ме домързи да правя препигментация на белите коси с осмицата.... Доста цвят хващат дължините от обливката особено лятото когато допълнително изсветляват.

# 770
  • софия
Най много да се отмие  Laughing. и пак да си си с дълбок корен  Laughing. Оксидант обаче 3-ка.....Аз смесвам чат пат  9.1 с чиста осмица като ме домързи да правя препигментация на белите коси с осмицата.... Доста цвят хващат дължините от обливката особено лятото когато допълнително изсветляват.

Принцеске ще обясниш ли по подробно за оксидантите и кой процент за кой номер боя се отнася ,моля те !

# 771
  • BG-DE
 prinzesata, много благодаря за съвета  bouquet ще пробвам  Simple Smile Така изглеждаше косата ми преди и сега

Последна редакция: ср, 28 ное 2018, 22:51 от Menerva

# 772
Не разбрах точно въпроса, не съм и принцеската, но ще се изкажа. Оксидант 6 почти не променя цвета. Оксидант 9 изсветлява 1-2 тона. Окдидант 12 2-3, при добро стечение на обстоятелствата до 4 тона, в зависимост от номера боя. 9 и 8 боя обикновено са с 9 оксидант. След 10 аз слагам 12 оксидант. Не съм ползвала 9 боя с 12 оксидант. Но съм ползвала 10 боя с 9 оксидант. Получаваше се преди слънцето лятото на изсветли косата ми. Сега ползвам 11 боя с 12 оксидант. Не претендирам за професионално разбиране на информацията, моля ако някой е по компетентен, да сподели. Това е от моя опит.

Последна редакция: чт, 29 ное 2018, 10:40 от brummmm

# 773
  • Варна
 12-ка оксидант ползвам вече доста рядко да кажем веднъж на 3-4 месеца и то в студено време. Боядисвам се с 9-ки и 10-ки и боядисвам само корен с обливка на дължините с разредена боя. В останалото време ползвам 9%,но винаги в съотношение 1:2 без значение какво препоръчва производителя. Знам рисковете в тоя случай затова и задължително използвам предпазващи системи.

Menerva  страхотен цвят направо се влюбих  Laughing,но на мен няма да ми подхожда....ще приличам на измита чиния  Laughing с толкова светла коса.

Троши ставаше въпрос за потъмняване на изсветлени дължини затова и споменах най-слабия оксидант. На практика  не се занимавам да ползва няколко оксиданта в къщи. Имам литрови 9 и 12%. За дължините просто разреждам с вода едно към кесим  Laughing. Знаете ми косата-значи системата работи.

# 774
Менерва, втората снимка с дълбок корен ли е? Моята е толкова светла колкото твоята заради слънцето през лятото. На моменти много ме дразни, защото я харесвам една идея по тъмна. Обаче след като изсветля, не смея много да боядисвам дължините, че се притеснявам от изтощаване. И аз си мисля за тоя дълбок корен, но ме притеснява че след това ще ми писне и ще се намажа пак с много русо. Веднъж си правих омбре със 7 мица в корените. После не можах да ги изсветля. Така де. Можах, ама мазах с блондор и си съсипах косата. Но с боя не стана. Сега се притеснявам че ако сложа 9 ка или 8 мица след месец два ще ми писне и не знам дали ще се получи да ги изсветля само с боя.

# 775
  • BG-DE
Принцеске, благодаря  Hug Бръм, да втората снимка е с "дълбокия корен"  Simple Smile

# 776
  • Варна
  brummmm получава се. Оставяла съм корен два тона по-тъмен до към 4см.....то реално си се получава преливащ цвят със всяко следващо боядисване. Като ми писне просто боядисвам с 12-ка оксидант да изсветли корена като хората и готово. Но...пак казвам най-тъмното което съм си позволявала е 9.1 смесено с чиста 8-ца.

# 777
Значи с боя с 12-ка оксидант ако намажа корените, със същата ли после, разредена с вода да намажа и дължините за 5-10 мин? Притесняват ме тук-там цъфтежите и да не се изсуши и прецака още

# 778
  • Варна
Ако е без предпазваща система разреди сериозно и дръж 5мин.не 10.

# 779
  • Пловдив
А каква е тази предпазваща система?
Бихте споделили? И откъде си я взимате.
Че аз досега ходих само на фризьор, но вече смятам да се боядисвам вкъщи, тъй като почти постигнах желания цвят и смятам да боядисвам само корен.

Общи условия

Активация на акаунт