Гестационен диабет - тема 2

• 69 021
  • 771
  •   1
Отговори
# 690
Чух се с ендокринолога, 2 седмици каза и трошичка тестено да  не ям и без абсолютно никакви плодове, което не е проблем за мен, защото и без това не си падам много много. Та сега започвам великото мерене с глюкомера и ще ям месо, зеленчуци и млечни само, за да видя кое как действа. Другото, което ми каза е, че трябва по 10000 крачки на ден. Много ме е яд, защото не ядях в началото въглехидрати и сладки неща и се движех супер много, но последните седмици се отпуснах и понеже ми става лошо от жегите и спрях и разходките и май сама си направих белята.
Кой е този ендокринолог? Супер адекватен. Браво. Слушай го , аз от гд стигнах до прееклампсия, което може да доведе  до страшни неща , не че искам някой да плаша

# 691
Чух се с ендокринолога, 2 седмици каза и трошичка тестено да  не ям и без абсолютно никакви плодове, което не е проблем за мен, защото и без това не си падам много много. Та сега започвам великото мерене с глюкомера и ще ям месо, зеленчуци и млечни само, за да видя кое как действа. Другото, което ми каза е, че трябва по 10000 крачки на ден. Много ме е яд, защото не ядях в началото въглехидрати и сладки неща и се движех супер много, но последните седмици се отпуснах и понеже ми става лошо от жегите и спрях и разходките и май сама си направих белята.
Кой е този ендокринолог? Супер адекватен. Браво. Слушай го , аз от гд стигнах до прееклампсия, което може да доведе  до страшни неща , не че искам някой да плаша
Д-р Гериловска  в Първа Градска. Много съм доволна от нея. Изключително отговорна е към пациентите си.

# 692
Мерси Simple Smile
Сигридов ми каза за ГД: "Гъз глава затрива", много гадно, ама вярно. Айде сега няколко месеца ограничаване, нищо няма да ни стане толкова.

# 693
  • Köln
Някой може ли да обясни как се процедира след раждането.
Измерва ли се пак захарта преди и 1 час след хранене...по 3 пъти на ден? Какви трябва да са показателите? Продължава ли се с инсулина? Диета пази ли се?
Благодаря предварително

# 694
  • Terra incognita
Спираш всичко след раждането. След около 2-3 месеца е добре да си направиш пак обременяване с глюкоза, за да се види дали диабетът е изчезнал. Аз с първото успях да го направя чак след 10 месеца.

# 695
  • Köln
Спираш всичко след раждането. След около 2-3 месеца е добре да си направиш пак обременяване с глюкоза, за да се види дали диабетът е изчезнал. Аз с първото успях да го направя чак след 10 месеца.
Всичко да спра😵 дори и да си меря захарта ли?

# 696
  • Terra incognita
Ами няма смисъл да го правиш, обикновено след раждането диабетът изчезва. Инсулин не съм взимала, не знам, за него трябва да си питаш ендото.

# 697
Да, но пак се ограничавяш в храненето - без сладко, тестяно, газирано и както е писала Вики след около 3-4 месеца обременяване.
Успех Simple Smile

# 698
  • Terra incognita
Да, то по принцип си е хубаво да се избягва сладко и тестено, особено ние трябва да внимаваме, защото носим диабета в себе си.
Аз, лично, няма да издържа за сладкото, от април съм на диета и вече пощурявам.

# 699
Здравейте, в 21г.с.със съмнения за гд поради удебелен коремче на бебо. Днес пусках ОГТТ, бихте ли ми казали дали има повод за съмненията или? Само това последното не е в норма, при другите ми се виждат добре резултатите. Благодаря предварително!

# 700
Аз бях пуснала от недопазбиране и трикратен инсулин при предходно обременяване и ендокриноложката ми каза, че това е абсолютно ненужно, защото инсулинът по време на бременност бил повишен.
От направеното обременяване и резултатите при кръвната захар не мисля, че има ГД, хома индекса за инсулиновата резистентност обаче е граничен.
По-добре ендокринолог да коментира комплексно резултатите.

# 701
Аз бях пуснала от недопазбиране и трикратен инсулин при предходно обременяване и ендокриноложката ми каза, че това е абсолютно ненужно, защото инсулинът по време на бременност бил повишен.
От направеното обременяване и резултатите при кръвната захар не мисля, че има ГД, хома индекса за инсулиновата резистентност обаче е граничен.
По-добре ендокринолог да коментира комплексно резултатите.
И аз съм чувала, че по време на бременност инсулина не се гледа. А хома индекса е просто формула за  глюкоза*инсулин/22.5.

И аз препоръчвам консултация с ендокринолог все пак. Simple Smile

# 702
Не ми бяха казали, но понеже нямам връзка с доктора пуснах и инсулина, за да не ме върнат ако е  трябвало да пусна и него. Благодаря ви, ще направя консултация.

# 703
Здравейте
Има ли ограничение в коя г.с  на-рано може да се направи обвреметяване с глюкоза ? Четох, че се прави към 24г.с., но вредно ли е за плода към 6г.с или 11 г.с. ?

# 704
Най-рано в 8 гс (заради образуването на плацентата), а ако имате история с проблемна захар веднага след положителният тест спазвайте диета Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт