За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 60

• 41 609
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
Аз лично не бих завела толкова малко бебе в друг град /място.Най ми беше удобно вкъщи по това време, имах всичко необходими под ръка.
Но според мен нека първо да се роди бебето, да му видиш предпочитанията и тогава вече следват планове за пътуване, дрехи, обувки.
П.П.След секциото се възстановявах дълго време.На третия месец все още не можех да стоя нормално изправена, но това си е до организъм все пак.Пиша как беше при мен.

# 661
  • Стара Загора
Силното слънце е вредно за всички, а за нежната бебешка кожа е ужасно вредно. Но няма какво да се прави, и ние сме хора, и ние заслужаваме почивка, макар че аз не бих си го причинила, защото не виждам какво море ще е с малко бебе. Както си го познавам, най- много да го гоня да не яде пясъка.

# 662
crossfade, На 9 месеца положението беше ОК. Аз я кърмех главно, но ядеше и допълнителни храни вече от рода на кисело мляко, плодове и т.н. тя не беше много мобилна, седяхме пода чадъра и имахме надуваем детски басейн, хубаво беше. Имах и доста помощ защото беше семейна почивка с разширено семейство. Но, да се има пред вид, че дойдох от през океана сама с малко бебе, така че аз съм си малко по-непритеснителна специално за това. Стига аз да се чувствам добре, бебето ходи къде ли не.
На 4-5 месеца би ми било притеснено да сме далеч от педиатърката, която я познава. В този период има и ваксини и доста скокове в растежа и т.н. трудно предвидимо ми се струва.

# 663
За бебетата не е проблем да летят, нали?

# 664
. Аз нямам намерение да страдам 8 месеца по секциото. Възнамеревяма една седмица. Трябва да се възстановявам бързо. Времето ще  е хубаво и за разходки.

Ти какво възнамеряваш е едно, а как ще протече всичко е друго.
Пожелавам ти за 1 седмица да си във форма, и да споделиш как е било на морето.

Родих секцио преди 2 месеца, все още не мога да бягам и скачам както преди. Нямам килограми от бременността,  просто си е операция което не е маловажен факт.

# 665
Ти какво възнамеряваш е едно, а как ще протече всичко е друго.
Абсолютно.
Аз чак съм учудена да прочета такова нещо.

# 666
И аз това се опитах да кажа, но после ми стана неудобно чак, че аз се възстановявах пълните 40 дни описани ми от лекарите (6 седмици), а не седмица след секцио както споделиха тук и то без операция, без сериозни травми или разкъсвания. В материалите, които са ми дали със сегашната бременност пише 6-8 седмици за възстановяване след вагинално раждане, 8-12 след секцио. Почвам да се чудя, тук повечето жени по форумите пишат, че това е минималното ... американките ли са по-кекави?

# 667
Всички мои приятелки, които родиха секцио казват, че не трябва да се отпускаш, и колкото се може по-бързо да се раздвижваш, важно е за мускулния тонус.
Може би не разбирате какво искам да кажа, но това е моето мнение.
Има жени, които се залежават и се окайват. А  има и такива с  усложнения..
Дано при мен няма такива неща.

# 668
Зависи какво разбираш под "възстановяване". За мен беше важно да мога да обслужвам бебо и да разхождам кучето и не ми отне много време да го постигна. Ако имах мераци за гимнастика, йога и т.н., сигурно щеше да ми трябва повече време.
Лохиите не ги броя към възстановяването, защото не могат да се сравнят по никакъв начин с много болезнения ми МЦ.

Да, Герда движението е супер важно. Гледай още вечерта след операцията да те вдигнат за малко. После колкото повече се движиш в болницата, толкова по-леко ти става.

# 669
Да , това казаха моите приятелки, че започнали да се мъчат да се развижват полекичка налявоо-надясно още първия час след операцията.
Аз имах голямо желание да раждам естествено, но пъпната връв май няма да позволи, а и е седалищно.
Иначе прекъсвах напреднали бременности, като естествено раждане, и възстановяването физически беше много бързо... Операцията ме плаши и епидуралната упойка.
Приятелка ми подари кошничка-кошче за бебчето и мног се радвам. Пера чаршафчето, пуснах на сушилнята дюшечето.
Стегнала съм едно чанте, защото във всеки един момент може да се наложи да тичам до болницата и после с бебето да сме си у нас.
Малко кръвно вдигам като се натоваря с елементарни домашни неща и ако трябва да тичам по задачи.
Та се чудя колко високо трябва да стане за да трябва да тичам до болницата? Но май темата не е подходяща да питам тук.

# 670
Разлика в дефинициите сигурно. Под възстановяване тук жените обикновено имат пред вид каране на автомобил, пазаруване сама за седмицата, водене на по-голямо дете на училище, готвене, пране, чистене, събиране на багаж, пътуване извън града и в около 60% от случаите, връщане на работа на пълен работен ден с пътуване до там и обратно. А не да спре болката и да можеш да се движиш и да си правиш разходка или йога.

# 671
  • Стара Загора
Аз съм на 26 години, с много лека бременност, нормално раждане, малко шевове, защото даже нямаше разкъсано а просто претрито. Искам да ви кажа, че след като мина следродилния адреналин разбрах че това е изключително изпитание за организма на една жена. Имах чувството че някой е злоупотребил с тялото и ме е пребил отвътре. Просто това тяло не беше това, което познавах, а някакво друго. Отне ми месеци докато го почувствам пак като мое, и да усетя органите ми на мястото си. Сексуалния живот беше кошмар, чак сега започна да се нормализира, и беше време вече, че тоз моя мъж как ме търпя не знам. На всичкото отгоре съм и кълбо от нерви и само му крещя като луда, но и това отминава вече, а малкия в Понеделник става на 6мес. Каква ти една седмица?
Спомням си в болницата момичетата родили секцио вървяха на Г, просто изправянето беше мираж.

# 672
Е, с мм ще предпочетем последиците на раждането, отколкото това което преживяхме след двата аборта по медицински показания.
За нас тези неудобства ще бъдат най жадуваните!

# 673
Родих секцио, след по—малко от 24 часа ме раздвижиха, вървях из коридорите без никакви болки — цялото раждане мина като болка от силна менструация. Прибирам се вкъщи и си почвам нормален живот с домакинска работа, пазаруване, бебе. Че като почнаха едни кръвоизливи, чудеса — оказа се, че след секцио не трябвало да се протягаш нагоре да простираш и да качваш стълби. Пък аз понеже се чувствах добре, качвах да влизам във форма. Куку руку вафла чудна.

# 674
  • Стара Загора
Е, с мм ще предпочетем последиците на раждането, отколкото това което преживяхме след двата аборта по медицински показания.
За нас тези неудобства ще бъдат най жадуваните!

Всеки на драго сърце преживява тези болки заради детето си.
Опитвам се да обясня, че човек трябва да си даде време, повече от 1 седмица.

Общи условия

Активация на акаунт