За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 60

• 41 612
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
Моята дъщеря е родена октомври и на следващият юли беше на море. Не виждам причина на 3-4 месеца да не направите екскурзия. По-големият въпрос е дали на теб ще ти е дотова тогава. Особено щом ще раждаш секцио, 8 седмици възстановяване е предвидено от безмилостните американси закони, което е буквално санитарен минимум, колкото да можеш да функционираш и ходиш комфортно. Определено не препоръчвам да заведете 3 месечно бебе на многодневно гости на роднини с преспиване, защото никой няма да спи. Нито на вас ще ви е особено комфортно. Но не виждам защо да не може да се иде в добре обзаведен апартамент-хотел с 4 куфара само бебешки неща Wink

# 646
О, самостоятелна морска хасиенда има, ще си има удобства. Аз нямам намерение да страдам 8 месеца по секциото. Възнамеревяма една седмица. Трябва да се възстановявам бързо. Времето ще  е хубаво и за разходки.
А за пътъчките? 13-15 как са?

# 647
Честно да ти кажа да наденеш пътички на толкова малко бебе посред лято не мисля, че е добра идея. Пускай го босо и не се охарчвай за чепици. Wink
Аз първите и ги взех на 10 месеца - 16ти размер за прохождане. И то само защото дойде есента, а и тя голям мерак да.върви имаше.

# 648
Абе какви 8 месеца, аз писах 8 седмици. Ама да пишат майките, които са го минали, 1 седмица възстановяване от секцио ми се струва свръх силите на повечето, но знам ли.
А как така бебето ще е на 8 месеца на море, за Гърция ли говориш?

# 649
Да, до скоор носеше едно боди, което уж за новородено от лидл ама му ставаше до 5тия месец Simple Smile

# 650
Герда, пожелавам ти да си като мен след секциото. На 11-ия ден гоних кучо по стълбите 7 етажа, защото реши да се "саморазходи", а мъжът ми не беше с обувки.

Реално зле се чувствах от операцията само първите 4 дни в болницата.

# 651
И аз точно 4 дни бях най-зле. После у дома бях по-добре Wink

# 652
Е после бебо ми разрани зърната и ми липсваше болката от секциото Sad Добре, че в нас дойде консултантка, че иначе психически нямаше да издържа да кърмя.

# 653
Аз нямах секцио, но на 4-ти месец се върнах да преподавам вечерни лекции и мисля, че горе долу тогава може да се каже, че вече се чувствах достатъчно нормално, че да пътувам и т.н. Иначе за разходки естествено излизахме още на 3-ти ден, тъй като ни изписаха на 48-ми час от раждането; къпах се сама на 2-рия час след като родих (най-прекрасното чувство). Имах лохии до 40 ден, като по учебник и ако се натоварех се засилваха много в началото. Като върна лентата назад, не си представям почивка на морето на 3 месеца.  Но на всеки обстоятелствата са различни, а иначе бебета все пак се раждат във всякакви климати и са добре.

# 654
  • Велико Търново
Около 5 /7 дни ми бяха по тегави след секциото, след това просто се замислях какво мога да върша и какво по добре да не правя. Но както се замислях, така и се оказа че ми се е малко разлепила операцията, така че внимавайте с натоварванията, били то и безобидно изглеждащи на пръв поглед!

# 655
Спешъл и аз поръчах няколко неща от НМ, с тези отстъпки ме изкушиха. Преди месец пак имаше и пак поръчах едно дънки и блузка с клинче. 68 размер е малко да големи, но и ги обличам.
Тези сега пак 68 поръчах, да видим как ще са.

Герда, а твоето бебче на колко ще е когато мислиш да го водите на море?

# 656
Не че ще го водя на море, че е пресилено. Но ще се разходим до морски климат.
Не знам, дали 4-5 месеца е ок?

# 657
  • у нас
3-4 дни е кофти след секцио, въпреки че на 3я ден стоях по турски в кревата и докторката ме гледаше доста очудено. На 5 бях все едно не съм оперирана-направо разбрах защо избират секиото по жерание (първото раждах нормално, второто спешно секцио).
И ние ще водим бебето на море,че и на планина мисля да походим. Родих началото на февруари.
Цял бански бях купила на щерката когато я водихме на 11м на море. Един път се изфръцка с него, намокри го и си рекох че към луда да и оставя мокрия бански на гърба и дупето. Съблякох я голичка и до там с банския..

# 658
Е че какъв проблем ще има, ами ако е родено на този климат. Според мен съвсем спокойно си се разхождайте, а и 4-5 месеца си е ок. Не е на 40,дни все пак.

# 659
Бебето може и на един месец да го топнеш в морето, ама от водата се хващат чревните вируси и аз лично обмислям и на 1,5г дали да го топя изобщо...
Лятото и ние не сме слагали обувки. Ако е по-хладно само чорапи. Вече има обувки, защото ходи. Зимата му взех буйки, но сега си мисля, че спокойно можеше и без тях.
За възстановяването от секцио си е индивидуално, но казват, че колкото повече се движиш, толкова по-бързо става.

От ваксината за морбили вдига ли се Т и изобщо какво да очаквам?

Общи условия

Активация на акаунт