За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 60

• 41 619
  • 744
  •   1
Отговори
# 60
  • София
И аз се надявах да си спи в леглото, но няма шанс. Поне вече не се налага да я гушкам плътно, та успявам да се понаспя. Чудя се от 4 или 6 месеца да започна захранването?

# 61
Относно захранването нашата ЛЛ каза до четвъртия месец само мляко нищо друго. Е не я попитах след четвъртия какво ще е.  Защото имаме още цели два месеца. Но ще видиме какво ще ни съветва.
Големите ми деца след четвъртия май бяхме започнали захранването.

# 62
Аз те съветвам от 6, особено ако е кърмено бебето. Цял живот има да яде твърда храна, няма нужда от бързане. Храносмилателната им система още е твърде незряла, затова кърмата е най- доброто за бебе на 4ти месеца.

# 63
Аз чистя очите на бебчо сутрин и вечер с тампонче с Ф.р.
Мисля да го пробвам как ще приеме картофче сега като стане на 5 м.
Толкова ми е неудобно да ям пред него Simple Smile Стои и ме гледа адски втренчено Simple Smile

# 64
  • София
На 4 месеца е прекалено рано. Изчакайте да навършат поне 5 месеца и тогава. И най-вече се водете по детето, защото и на 5 месеца може да не са готови за захранване.

# 65
  • София
Ще изчакам със захранването щом всички така съветвате.
Пийкок, и мен така ме гледа малката като се храня. Joy

# 66
Като ги захраните пак ще гледат втренчено, защото няма да ядат от нещата сервирани на масата. Освен ако не започнете да се храните всички с пюрета в знак на солидарност. Grinning

# 67
  • София
Тормози ме един мъдрец, та може и аз да мина на пюрета. Обаче пащърнак ще пропусна да го ям Grinning .
Аз захраних на четири месеца и половина и хич не му беше рано. Консултирах се с педиатърката и тя каза, че е готов. Не бързам, въвеждам си бавно и му давам мляко, въпреки че той сам си намалява дажбата.

Честита баба Марта! Бъдете здрави и щастливи.

# 68
И аз се надявах да си спи в леглото, но няма шанс. Поне вече не се налага да я гушкам плътно, та успявам да се понаспя. Чудя се от 4 или 6 месеца да започна захранването?

Все едно аз съм го писала Simple Smile Все пак имам надежди и от тези дни ще започна да я слагам нощно време в креватчето й, ще се боря. Това, което много ми харесва е, че през деня след хранене, преобуване, малко игра.. слагам я в креватчето й и тя заспива сама.

Пп:Честита Баба Марта. Бели небесни мечти, червени блестящи лъчи, пролетно слънце изгрява и ново начало обещава  Simple Smile

# 69
Колко са големи дечицата, които искате да спят в собственото си легло? Моето като беше още по-мъничко го приспивах върху себе си и после го оставях в леглото му и там спеше през нощта. Сега спи само в леглото си. Никога не е псал при нас.

# 70
Скарана съм с обясненията. Хващам го така, като самолетче. Едната ми ръка е под ръцете му до вратлето, а другата между краката - както казва ММ, все едно правим фърр Joy . Така го слагам на крака ми като гърдите му са на него и естествено го държа много стабилно и не го оставям с цялата му тежест, иначе ще върне.

Хахахах, доста сладко обяснение! Не мога да спра да се усмихвам сега Grinning Heart

# 71
Колко са големи дечицата, които искате да спят в собственото си легло? Моето като беше още по-мъничко го приспивах върху себе си и после го оставях в леглото му и там спеше през нощта. Сега спи само в леглото си. Никога не е псал при нас.

2,5м.Няколко пъти опитвам да я сложа нощем в кревата, но се ококорва след 10,15 мин. и приспиването започва отново,става много дълго като време и аз  се предавам. И на спалнята се буди, но ние съм до нея и като ме усети заспива.

# 72
Момичета,
Може да е само период. Моята до третия си месец спеше само в мен през деня и в количката си нощем. Леглото се ползваше само за украса, после почна да си спи в него без проблем.
Друг е въпросът, че на 1.3г., като се преместихме в ново жилище, се настани трайно в нашето легло. Grinning

# 73
момичета, честита баба марта!!!

нашето детенце си свикна да спи на леглото, хем сме си го взимали и при нас да спи някои нощи. В началото винаги си заспиваше върху мен/татко си и после го слагахме. понякога се събуждаше при слагането и пак плачеше. Ние се отказахме много рано да изграждаме някакъв режим или ад го привикваме. Правихме каквото иска той и толкова. И лека полека си свикна да си спинка в леглото, без да сме полагали усилия за това. Ако понякога се случва да плаче, си го взимаме и го гушкаме и толкова. Сам си изгради и режима за спане .

Момичета как да сложа мартеничка на бебето? Вие какви им слагате?

# 74
По - добре недей. Бебетата са малки, да не вземе да я глътне.
Аз на моята пробвах да я вържа на ръчичката, но тя си я махна след 2 секунди. Не съм настоявала.

Общи условия

Активация на акаунт