Дъщеря ми е скарана с баща си...

• 32 429
  • 652
  •   1
Отговори
# 510
  • Няма такава държава!
Тука всички са перфектни ей. За целия си пубертет не са изпили една бира, не са запалили цигара, не са закъснели с 10 мин, а децата им строени и само учат, приятели нямат, не излизат...
.....
Моя приятел никога не се е напивал, никога не е палил цигара, винаги се е прибирал, когато трябва, с приятели практически не е излизал, 2 стотинки не е "крал"... ама е бягал редовно от училище да ходи на Витоша да тренира скално катерене. Grinning

Тук няма ли известно противоречие? Или все пак е възможно да е имало тийнейджъри, които не са се напивали?
Не всички заляхме авторката с квалификации за дъщеря и или съпруга и, някои от нас наистина опитахме да измислим работеща стратегия. /Минути за реклама: еми не съм се напивала - нито в пубертета, нито сега, на два пъти опитах да запаля цигара - гадно ми беше и досега не пуша, даже напоследък ми се гади от дим./

# 511
Тука всички са перфектни ей. За целия си пубертет не са изпили една бира, не са запалили цигара, не са закъснели с 10 мин, а децата им строени и само учат, приятели нямат, не излизат...
.....
Моя приятел никога не се е напивал, никога не е палил цигара, винаги се е прибирал, когато трябва, с приятели практически не е излизал, 2 стотинки не е "крал"... ама е бягал редовно от училище да ходи на Витоша да тренира скално катерене. Grinning

Тук няма ли известно противоречие? Или все пак е възможно да е имало тийнейджъри, които не са се напивали?
Не всички заляхме авторката с квалификации за дъщеря и или съпруга и, някои от нас наистина опитахме да измислим работеща стратегия. /Минути за реклама: еми не съм се напивала - нито в пубертета, нито сега, на два пъти опитах да запаля цигара - гадно ми беше и досега не пуша, даже напоследък ми се гади от дим./

Няма. Мисълта ми е, че всеки го избива нанякъде. В частност да се напие и да се прибере, заспивайки при досега на възглавницата или връщайки вечерята, а на следващия ден да го е срам да погледне приятели и роднини е няколко пъти по-безопасно от това да ходи да катери Комините с измислена от него си "осигуровка" и това зиме, лете, по лед, при ветрове, при жестока жега... Отказал се е чак след години след като негова позната пада на сравнително лесна скала и умира при падането. Да беше се задоволил с 2 чаши водка и махмурлук, родителите му биха треперили по-малко.
Чудесно е, че ти никога не си имала такива преживявания. Ама и тези, които са ги имали не са станали до един изпаднали индивиди без надежда за развитие. Всеки преживява нещата различно. Аз не отричам възможността девойката да била малко разглезена, малко прекалено свободна, но тук се изписаха много пресилени квалификации, които силничко се изместиха от реалността и от това, което сподели авторката.

# 512
Е, как да накара оня недорасъл татко да се държи като възрастен.
Всъщност това би било правилното заглавие на темата.
Иначе става въпрос за детска градина, в която всеки пита другите кой му е с..ал в гащите. И всички тънат в ... боза, докато се карат, кой трябва да спре да цапа, вместо да почнат поне те да ползват тоалетната​. А после и да вземат групово да почистят?
Айде родителите са свикнали на "обстановката", но девойката ще бъде изритана поне от едно друго място, преди да си намери партньор, на който "бозата" да не му пречи.

# 513
Мисля, че е наистина време темата да се затвори. Най-вече, защото всичко започна да се върти в кръг. Благодаря адски много на всички, които ми помогнаха със стратегия, съвети и един по-различен анализ на ситуацията- такъв, който аз не бях осъзнала. На няколко пъти ми се насълзяваха очите, може би защото виждах реалността - пълна безизходица. Но, няма да се откажа! Не мога да приема това ''рухване на отношенията'' като нещо нормално, нещо временно. Едно разбрах със сигурност - с всеки изминал ден нещата стават все по-необратими и тук идва най-трудния момент - да се опитам да върна двете си любими същества към нормални отношения. Simple Smile Няма да ми е лесно, няма да стане изведнъж, но ще дам всичко от себе си...за трети път, дали не и за повече. АЗ СЪМ МАЙКА, ТОВА Е МОЕТО ЗАДЪЛЖЕНИЕ. Точка по въпроса. Simple Smile

# 514
Искрено ти пожелавам УСПЕХ!

# 515
На няколко пъти ми се насълзяваха очите, може би защото виждах реалността - пълна безизходица.

Няма такова нещо. Набелязват се проблемите и се решават един по един, заедно. Успех на цялото семейство!

# 516
Консултирайте се с психолог - сама. Това е. Ако трябва и с втори. Не е време за насълзени очи, действайте. Успех.

# 517
  • София
Нищо лично, но правиш същото, когато някоя се оплаква от мъжа си. Примери как твоичкият такова нещо не би направил, ух, добре, че си попаднала на него и т.н.
Не съди за неща, които самата ти практикуваш.

# 518
Действай,докато е време.
Аз не си говоря с моя баща откакто навърших 15...а сега съм на 30 Simple Smile
При мен е доста по-сложно положението.Той никога не е бил част от семейството(майка ми е самотна майка),само от време на време се появяваше,колкото да се знае,че има баща там някъде.
Никога не прояви грижа,любов,внимание към мен и за това,точно в пубертета,реших да приключа всякакви отношения с него.Може би бях подвластна на емоциите в този труден период(както дъщеря ти),но сега не съжалявам.
За тези 15 години,откакто му казах,че или ще е баща или повече не желая да го виждам и чувам,не се е обадил един път да ме чуе.За виждане да не говорим.
Така че не лежи на това,че всичко ще отмине с времето.
Може и да не отмине.
Разрешете проблема,докато все още има такъв,а не се е превърнало всичко в рутина...

# 519
Не мисля, че има база за сравнение между единия и другия баща.

# 520
Не мисля, че има база за сравнение между единия и другия баща.

Няма,но за мен е показателно когато човек се примирява с това положение над една година.Аз не виждам как бих обичала някой и няма да му проговоря толкова много време.Тези приказки за ината са до време...
Особено пък за родител!

# 521
Аз не смятам, че става въпрос за инат. Много мъже са леееко некадърни в изразяването на чувства и в този тип изясняване на отношения, който те наричат "женски работи". Не е спрял да я обича, нито да се грижи за нея.

# 522
Аз не смятам, че става въпрос за инат. Много мъже са леееко некадърни в изразяването на чувства и в този тип изясняване на отношения, който те наричат "женски работи". Не е спрял да я обича, нито да се грижи за нея.
Аз не разбрах как се грижи за нея като не си говорят? Пита майка й за оценките в училище, тревожи се като е болна или тайно гледа на компютъра снимки? Или може би й дава пари? Не пролича от думите на авторката някаква грижа - примерно водене някъде, ангажиране с нещо с момичето и т.н. Тези "грижи" някак ми звучат "през ключалката". Струва ми се, че още преди връзката между баща и дъщеря е била счупена щом толкова лесно се стига до прекрачване на граница, то която няма връщане назад толкова лесно.

# 523
Не знам защо масово се извиняват всякакви простотии с пубертета. Някой като ми каже "имах тежък пубертет" ме напушва смях. Сякаш се е борил с посттравматичен стрес от Втората световна. Лигавщини пълни.

Не е с пубертета сам по себе си, а с хормоните и лудото им развитие и дисбаланс по време на пубертета.
Някои наистина ги разтриса тежко и си личи в сравнение с човечето преди пубертета.

# 524
  • София
Знам какво се има предвид, просто ми е странно, че жените след раждане често се плюят тук, че не са на пета и около мъжлето, сакън да не получел по- малко внимание от бебето, че са кисели и прочие обвинения, а там хормоналната буря е много по- голяма.

Общи условия

Активация на акаунт