Работата е поизпусната.
Понеже виждам, че всички споделят детството си. Ами аз не съм се напивала до такава степен. Пила съм, но и на 15 не съм искала да се влача жалка. За мен гледката на пияно момиче/жена е отвратителна. За един баща- още повече.
Нито ми е внушавано колко е грозно, нито ми е забранявано нещо конкретно. Предполагам, че се корени в някакви разговори за мярката на удоволатвията, както и на неудоволствията и така. Възпитанието не лежи на директни забрани, внушения, само конкретни случки (те са милиони и не могат да се обхванат), а на общовалидни "истини" за живота, от там дедуктивно постъпваме адекватно/неадекватно в определени ситуации.
За мен е грешка поведението ти. Даваш й картбланш, като индиректно я убеждаваш, че само баща й е постъпил непростимо.
П.П. Не съм бъркала никога в чужд джоб. Точно за възрастен човек става дума, който ми казваше взимай си всеки ден, ако ще си купуваш нещо по еди колко си. Ами, винаги казвах, въпреки че дори не се изискваше. Непонятно ми е да преравям на (пра)родителите си портмонетата за цигарки.